reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

Ja wam powiem szczerze, ze u mnie w domu to tez temperatura nie spada poniżej 21 stopni. Osobiście nie wydaje mi się ze jest potrzeba specjalnego dogrzewania domu. Uważam wręcz że ciągłe zmiany temperatury zrobia dziecu więcej szkody niz pożytku....
No ale mąż oczywiście obrażony, a ja w koncu nie wykąpałam dziś małej... Generalnie to nie przez kłótnie z mężem, ale przez to, że mąz z tesciem do późna skręcali szafę w naszej sypialni....

reklama
No niby na termometrze jest 14 i nie leje... szał i też mamy ciepło. Z resztą, jaka by nie była temp. w domu, to mi i tak jest zimno. Jedyny wyjątek jest, jak są upały i nam się w mieszkaniu nagrzeje do 28 stopni :szok:.
Iskierko masz rację, przegrzewanie dzieci albo narażanie ich na takie duże różnice temperatur, to nic dobrego. Póki dziecko się nie trzęsie z zimna i nie ma czkawki, to chyba nic mu się nie dzieje. Z resztą, ja np. jak kąpię małą to wanienkę mam przy łóżku i przeniesienie Mai i zawinięcie jej w ręczni, zajmuje mi z 3 sekundy. Raczej w ciągu tego czasu nic nie powinno jej się stać.

ja jak wychodzila z Tymkiem ze szpitala dostalam wytyczne .No i bylo tam napisane ze nie trzeba specjalnej temperatury do kompieli dziecka i jest dobrze jak jest 1 do 18 stopni :szok: No oczywiscie my sie do tego nie stosowalismy.

Ja mam doświadczenie ze starszą córką. Gdy przeprowadziliśmy sie na swoje to Ewelina miala 5 miesięcy. My mieliśmy dwa grzejniki elektryczne na 38m mieszkaniu - jeden w pokoju corki a drugi w naszym. Mieszkanie mieliśmy przejsciowe - z lazienki do przedpokoju, potem do kuchni, do duzego pokoju i na koniec do pokoju dzieciecego. W łazience byla sauna gdy się ktos kąpał. Nawet jak ubraliśmy tam małą to potem i tak musieliśmy przejśc znią przez chłodniejszą kuchnię do nagrzanego pokoju.
Był styczeń i efekt byl taki, że przez miesiąc nie umialam wyleczyc u corki kataru....
Teraz jest podobnie, bo z ciepłej lazienki do cieplej sypialni przechodze przez korytarzyk na piętrze. Jakby nie grzac to tam zawsze będzie chłodniej....

ja jak wychodzila z Tymkiem ze szpitala dostalam wytyczne .No i bylo tam napisane ze nie trzeba specjalnej temperatury do kompieli dziecka i jest dobrze jak jest 1 do 18 stopni :szok: No oczywiscie my sie do tego nie stosowalismy.
Matko... ten szpital, to jakaś masakra :szok:. Przecież po coś są termometry do wody, chyba, że co... chwyt marketingowy? Ten szpital powinni zamknąć czy ja nie wiem co... współczuję ludziom, którzy słuchają takich wytycznych.

A zakladanie dziecku czapki po kapieli, nie wiem kto to wymyslil, pewnie jakies stare, przewrazliwione baby :eek: skoro temperatura jest stala, to po co dziecku czapka i jeszcze naubieranie go po kapieli w niewiadomo co... masakra.. :confused2: tak samo czapka na dwor w lato.. 30 stopni na dworze a dziecko czapa i pewnie jeszcze skarpetki haha:-D takie matki mnie rozwalaja, i nie wiem czy nie rozumieja,ze robia dziecku krzywde:eek::cool:

skurcze dalej co 25 min czasem co 15:eek::crazy: na razie mamy czekac jak cos to rano przyjedzie polozna spr co jest:crazy:
ide do wyrka moze usne:tak:

Dzien dobry...

Karola i jak sie dzis masz?:sorry2: zatrzymalo sie czy... jakies postepy?
Ja mam w domu 19 st teraz - wszyscy ganiaja w pizamach i nikt nie narzeka:-D... malego kapalam pierwszy miesiac tez w sypialni teraz smigam z nim z lazienki :tak: przez kuchnie do sypialni wlasnie w reczniku kapielowym:-).. ubaw ma cala rodzinka bo on kazdego pozdrawia z tego kokona recznikowego... i niezlapal nigdy tak kataru...hartowanie musi byc hihi...

zmykam do pracy:tak:...

reklama
Dzien dobry :-)

U mnie w domu tez zazwyczaj 21 stopni jak dla mnie idealna temperatura, ale moj T to taki sam jak maz Iskierki jemu zawsze zimno i dogrzewac chce. Mi polozna powiedziala ze idealna temperatura dla dziecka to 20-21 stopni i to samo uslyszalam od pediatry w PL.

Jestem taka wsciekla bo zalatwilam sobie dostarczanie pradu i gazu przez firme NUON przyslali mi umowe na 120 euro/miesiecznie a juz 2 miesiac zaplacilam 220 i nie wiem dlaczeg. Musze poprosic kogos zeby mi zadzownil tam i wyjasnil to.

Karola trzymam kciuki i czekam na wiesci.

Aniu twoj piesio jest przeslodki jak ja lubie takie male szczeniaczki.
Iskierka a twoja Olivka tez slodziutka i taka malutka nie to co moj Fifi ten to juz kawal chlopa. Smieje sie z niego bo ma taki celulit na brzuchu i nogach ze przegonil mnie w tym hehe.

Pochwale sie mam juz 7 kg mniej niz przed zajsciem w ciaze

Do góry