reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

Karola zobaczysz jak to szybko zleci,zaraz tez bedziesz tulic.
Sencilla jesli znajdziesz chwile to pokaz nam Twoja ksieżniczkę....;-)
A my bylismy na spacerku a teraz szybko obiad i do pracy,..

reklama
Karola zobaczysz jak to szybko zleci,zaraz tez bedziesz tulic.

Dokładnie:tak: Karola, nawet nie zauważysz jak Ci szybko zleci i będziesz miała swoje Maleństwo po drugiej stronie brzuszka:-D

Sencilla, czekamy na fotę!:-)
A miałam się zapytać Ciebie jeszcze jak ze zwijaniem się macicy podczas karmienia? Rzeczywiście jest bardziej boleśniejsze po trzecim porodzie niż po poprzednich... tak jak piszą w różnych poradnikach? A pokarmem się nie martw, jak Mała ssie, to niedługo się pojawi:tak:

A tutaj mój Skarb, udało mi się uwiecznić jeden z jego u śmiechów:-)
DSC_0091.jpg

Ostatnia edycja:
Sencilla ja tez nie mialam pokarmu i o 3.30 nad ranem gnalismy po mleko modyfikowane do apteki dyzurujacej w szpitalu...:sorry: bedzie dobrze - nasawienie + karmienie = pokarm / zreszta wiesz/:-)
A ja ide do tej sterty prasowania...:sorry:

Mi to sie tu bardzo podoba ze bardzo pomagaja jak sie ma problemy z karmieniem.Nie wiem jak to jest w polsce.Tu zaraz po porodzie pomagali mi przustawiac Tymka ,no ale on nie umial jeszcze ssac a ja pokarmu nie mialam:-(.Dostalam w szpitalu odrazu laktator elektryczny i codzinnie nowe buteleczki na pokarm.u mnie jednak nie wiele pomoglo .dostalam tez oksytocyne w spraju do nosa i mialam troszke mleczka ale za malo.Tymek nie znosil (ze wzgledu na swoje problemy )pozycji przy karmieniu.No i calkiem pokarm mi zanikl,bardzo to przezylam bo tak chcialam karmic cycem,to wspaniale uczucie.No trudno ,moze drugim razem bedzie lepiej.Ale opieka laktacyjna super:-)

Oj te usmiech naszych szkrabow

Ostatnia edycja:
Ja w pierwszej dobie tez nie mialam za pokarmu a Filipek do tego nie chcial ccusia, ale teraz to mam nadmiar pokarmu :-)
A z tym obkurczaniem macicy to ja nie wiedzilam ze tak moze bolec brzuch jak urodzilam Kube to wogole mnie nie bolal ale teraz to byla masakra bol byl jak skurcze porodowe ale trwajace tak dlugo jak karmilam nawet paracetamol nie pomogl. Naszczescie trwalo to tylko 3 dni.

Dziewczyny mam kryzys,plakac mi sie chce,piersi mnie strasznie bola,dzieci nadaktywne,mala wisi przy cycu,maz zaraz do szkoly idzie,ja mam goraczke i kaszel,ciagnie mnie szew,marze o pomocy mamy i ogolnie czuje sie jak kupa (jak to ostatnie napisalam to mi sie smiac zachcialo)

Sencilla że też ta gorączka teraz Ci się przyplątała, trzymaj się.

Dziewczyny, a szczególnie Anetka(bo mieszka niedaleko) czy byłyście w Beverwijk na Baazar??? Co tam można kupić?Podobno wszystko, czy ryby też i mięso??? Czy to czynne tylko w weekendy czy w dzień powszedni...a w weekendy to pewnie ludzi tłum...

A i jeszcze jedno, jak w NL chce się iść do okulisty to najpierw trzeba do domowego i on daje list? No bo chyba okulistą też nie jest...:sorry:

reklama
Anna na oczach tez sie zna ;) hihi. A tak na powaznie,to zalezy z czym chcesz isc. Zbadac dioptrie to u optyka,ale z jakas choroba to po skierowanie do domowego.

Do góry