reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

Dziewczyny pytanie do tych co się znają na mieszkaniach socjalnych i znają język. Staramy się z moim Kubą o takie mieszkanie ale nie mamy pojęcia o cho chodzi w
Aanbod-, Loting- en Direct te huurmodellen.

Może mi ktoś pomóc? Byłabym bardzo wdzięczna.

RObię bułki Mojemu I kładę się koło mojej terrorystki.... DObranoc Wam!
Mniej wiecej oznacza to
Oferta,losowanie,i od razu do wynajecia.
Ja nie wiem w jakiej firmie Wy składaliscie o mieszkanie czy dom,u nas my czekalismy dwa lata,i reagowalam co drugi tydzien na jakikolwiek dom i tam zmieniłam miejsce z 150 na 1,ale kazda taka firma ma swoje reguły,zasady.U nas tez sie teraz pozmieniało niby i jeszcze dluzej sie czeka na mieszkanie.

reklama
dobry wieczor dziewczyny..
ja po egzaminie, mozg mi sie wypalil... haha. Mam dobre odczucia, ale zobaczymy, jak mi pojdzie jutro.. jutro znow z rana do amsterdamu. dzis mialam schrijven i spreken, jutro luisteren i lezen.
przeczytalam, co napisalyscie, hihi, ale sie rozpisalyscie, super! chcialam kazdej cos poodpisywac, ale juz zapomnialam, co... :-D:szok:
Iguana, Janek jest po prostu sliczny, uwielbiam go.
ja wlasnie wcielam zupke pomidorowa, glodna bylam po tych wyprawach dzisiejszych.

Witam, a myślałam ze to ja będę pierwsza ;)
Tylko czekam aż dzieci wyjdą do szkoły i zaraz hop do łóżeczka.
Co do mieszkania - nie wiem czy to co mam można podpiąć pod mieszkanie socjalne, ale ja korzystałam ze strony www.woningnet.nl. Tam się zarejestrowałam w okręgu, który mnie najbardziej interesuje (np. Utrecht, Gouda, Stadsregio Amsterdam itp), opłaciłam specjalna opłatę za cały rok z góry i co dwa tygodnie reagowałam na mieszkanie. tam są opcje jak socjale huur, koop, vrije sector huur i można znaleźć coś ciekawego czasami. No a czy to dostaniemy to juz inna para kaloszy ;-)
Idę jeszcze do wyrka:-D

hej dziewczyny, witam z ranka :)

Wczoraj bylismy na wizycie kontrolnej, Maya 72,5 cm i 7,5kg Lucas 8,5kg i 70cm. Maya podkurcza nozki pod brzuszek jak lezy na brzuszku i sie wscieka ze ruszyc sie nie moze do przodu, raz skonczylo sie to prawie staniem na glowie
rofl.gif
biggrin.gif
nerd6bs.gif

sencilla powodzenia na egzaminach

Witam dziewczyny!!

Co do mieszkania socjalnego to my wlasnie czedkamy na takie i u nas direct te huur to oznacza tzw lotting zapisujesz sie na mieszkanie ktore proponuja i z osob chetnych losuja np 10. My 2 tygodnie temu bylismy wlasnie ogladac takie mieszkanie ale niestety bylo za male dla 4 os + pies:-) A tak to wybieralam 5 opcji mieszkaniowych ktore mnie interesuja i wedlug numerku czekam. Z tego co sie orientuje to co miato to sa inne agencje i inne zasady.

Ja podobnie jak Iskierka71 ide dalej do lozka, Kubus juz w szkole wiec trzeba korzystac:-D

A ja mam pytanie z troche innej beczki.... Kupiliśmy Jankowi łóżeczko turystyczne, bo na wiosnę wybieramy się na kilka dni do Polski. Czy powinnam coś do niego dokupić na dno? Jakiś materacyk, coś aby nie ciągnęło zimno od ziemi? Czy może wystarczy gruby koc złożony kilka razy? Widziałam takie maty do łóżek w Prenatalu...

ja kupiłam materac do łóżeczka turystycznego :)

hejka
kawka wypita zakupy zrobione trzeba obiad wstawić......
7 axe7 jakbyś miała jakies pytania dot mieszkania to daj znac popytam męża wiem ze tez załatwiał komuś socjalne

do turystycznego tez wkładam taki cienszy materac

hejka
ale wy tu pyszności wypisujecie mniam mniam:)
sencilla powodzenia dzisiaj na kolejnych egzaminach!

ja w ciąży problemów ze spaniem nie miałam, codziennie po 12 godzin, ale zasypiałam też później, no i strasznie mnie zgaga męczyła, dlatego trudno było czasem zasnąć.

Iskierka co do mieszkań, bo Ty też jesteś na Goudzie zapisana, my już jesteśmy na 5 miejscu, widze że ludzie przed nami nie biorą tego mieszkania, dlatego nam się kolejka zmniejsza, jak mielibyśmy oferte, a nie spasowałoby nam dane mieszkanie, to później czekalibyśmy dłużej na następne, wiesz może?

miłego dnia!

reklama
Dzień dobry!
A dziś ranny ptaszek, i już mam połowę domu posprzatane,to znaczy dół, maluszek śpi,więc chwile poklikam i ide zaraz górę sprzatać!
Co do mieszkań to ja nie wiem czy to są mieszkania socjalne,,,,moim zdaniem nie!Chyba że ktoś faktycznie płaci grosze ale u nas nie sa te domy czy mieszkania tanie,za tą sama cenę pomieszkam na mieszkaniu wynajmujac od osoby prywatnej.Plus wynajmu jest taki ze mieszkasz dopóki płacisz a nie że masz umowe na rok czy dwa,i później myślisz czy dostaniesz nowa!
Co to jest mieszkanie socjalne?
Mieszkanie socjalne jest mieszkaniem wynajmowanym po przystępnej cenie głównie przez urzędy miejskie lub spółdzielnie mieszkaniowe. Czynsz za takie lokum jest kilkukrotnie mniejszy niż za mieszkanie o podobnej wielkości wynajmowane przez agencję mieszkaniową lub od prywatnego właściciela. Wysokość czynszu uzależniona jest od tego, ile właściciel musi wydać, by dostarczyć mieszkańcom wszystkie niezbędne usługi.
Właściciele socjalni dysponują różnymi typami mieszkań i domów – są większe i mniejsze, w lepszym lub gorszym stanie. Czasem lokum może wymagać remontu, zakupu wyposażenia i mebli. Samotnym matkom i osobom starszym zwykle oferuje się lokale gotowe do zamieszkania.

hej dziewczyny, witam z ranka :)

Wczoraj bylismy na wizycie kontrolnej, Maya 72,5 cm i 7,5kg Lucas 8,5kg i 70cm. Maya podkurcza nozki pod brzuszek jak lezy na brzuszku i sie wscieka ze ruszyc sie nie moze do przodu, raz skonczylo sie to prawie staniem na glowie
rofl.gif
biggrin.gif
nerd6bs.gif
No,no szybko rosną!!!!Zaraz bedą raczkować,,,,pamiętaj o jutrzejszej kawce,zadzwonie jeszcze!!

Gosiu dzieki za info,jeśli bede jechała do tego sklepu to wpadnę napewno!
Aniu jak pokój???

Śpijcie kobitki bo jak się dzieci porodza to nie dadzą tak spać!!

Do góry