reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

Ola ja mam wszystkie sklepy bliziutko bo mieszkam na głównej ulicy :) wybierzemy się razem :) a HM.. Fakt szkoda :) a byłaś w (nie wiem jak to się pisze więc piszę tak jak się mówi ;P) Eten Lur? Tam jest ogromny shopping.
Wydaje mi się, że nie potrzebnie jedziesz 25km :) do mnie jest ok. 7km z Klundert a wydaje mi się, że jest trochę tych sklepów na Zuidhaven :) Zresztą sama zobaczysz :)

do Roosendaala jadę przy okazji jak odwiedzam brata z prawie żoną(w sierpniu ślub) Ja baaaaardzo nie lubię zakupów także kurdivat mi starczy

reklama
ja już kończe zostało mi odkurzyc,pranko wstawione,poprasowałam też już poprzednie,i jeszcze sałatkę z tortellini zdążyłam zrobić,miałam smak na coś innego i chyba właśnie to było to.
7axe7 chyba też się wybierzemy na spacerek,bo narazie nie pada,,kurcze co za pogoda!!

A moje dziecko kula się po dywanie jak kulka,chwile nie patrze i on na panelach,to daje na dywan a on znów na panele i tak wkółko..

do Roosendaala jadę przy okazji jak odwiedzam brata z prawie żoną(w sierpniu ślub) Ja baaaaardzo nie lubię zakupów także kurdivat mi starczy

Hahahaha widzę, że Ole mają to do siebie :) Ja też nie lubie sklepów a zwłaszcza z ciuchami :) ciuchy kupuje mi Mama hahahahahahaha. Jedyną radość mi sprawia kupowanie ciuchów dla Małej :)

witam wszystkie mamusie i dzieciaki,
wlasnie wrocilam z pracy, jeszcze tylko w poniedzialek i wtorek ide,a pozniej juz macierzynski mi sie zaczyna... w srode i czwartek mam cale dnie egzaminy w amsterdamie, a w piatek urodziny Marysi :-D na brak zajec nie moge narzekac :tak::szok:
dzis moje mlodsze dziecko Tosia miala pozegnanie w kinderdagverblijf, fajne prezenciki zrobilysmy dla dzieci. Szkoda mi, ze odchodzi, bo to super miejsce, naprawde dobrze trafilismy, w pieknym duzym starym domu z ogrodem i mala farma z tylu, skad dzieci wybieraly zniesione rano jajka i chodzily karmic kozki. I opiekunki tez po prostu do rany przyloz :tak:

dziewczyny, co Wy na to, aby zrobic jakies spotkanie forumowych mamusiek? :tak:

witam wszystkie mamusie i dzieciaki,
wlasnie wrocilam z pracy, jeszcze tylko w poniedzialek i wtorek ide,a pozniej juz macierzynski mi sie zaczyna... w srode i czwartek mam cale dnie egzaminy w amsterdamie, a w piatek urodziny Marysi :-D na brak zajec nie moge narzekac :tak::szok:
dzis moje mlodsze dziecko Tosia miala pozegnanie w kinderdagverblijf, fajne prezenciki zrobilysmy dla dzieci. Szkoda mi, ze odchodzi, bo to super miejsce, naprawde dobrze trafilismy, w pieknym duzym starym domu z ogrodem i mala farma z tylu, skad dzieci wybieraly zniesione rano jajka i chodzily karmic kozki. I opiekunki tez po prostu do rany przyloz :tak:

dziewczyny, co Wy na to, aby zrobic jakies spotkanie forumowych mamusiek? :tak:

Sencilla co za egzaminy??jesli można wiedzieć,
wreszcie troszke odpoczniesz,,,
to fajny musiałl byc to kinderdagverblijf,,,pierwszy raz słysze o farmie,super!

Anp, w holandii w wielu miejscach sa takie farmy male dla dzieci, czesto polaczone z placami zabaw, nazywaja sie KINDERBOERDERIJ, warto poszukac, moze na necie znajdziesz w swojej okolicy.
wstep jest za darmo, a dzieciaki maja frajde.
ten egzamin to jest NT2 II, z holenderskiego.

wiem wiem u nas są też ale ja nie słyszałam o przedszkolu z farma!!
NT2 II???ja myślalam że Ty jakimś tłumaczem jesteś czy coś....ja mam zwykłe NT2 a czym sie różni to od Twojego???Robisz też egzamin Panstwowy???(ten z histori i jeżyka itd??)

Sencilla już myślałam kiedyś o tym spotkaniu :) Jestem jak najbardziej za tylko ja dopiero się piszę na wiosna lato :) Bo póki co jestem uwiązana z Miśką :) and good luck with exams :)

reklama
anp, pewnie masz NT2 1?
rozni sie to tym, ze dwojka to po prostu wyzszy poziom.
a czasem cos potlumacze, owszem :tak::-D
normalnie pracuje jako uitzendbegeleider w firmie takiej duzej produkujacej warzywa na olbrzymia skale (1000 pracownikow), wspolpracuje tez z firma tlumaczeniowa w amsterdamie i raz w tygodniu ucze w szkole :tak:

Do góry