reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

dziewczyny jak mam zbic goraczke bo juz dwa paracetamole i nie schodzi.,,,,,teraz ma 39...i nic nie idzie w dol...jechac moze do lekarza,moze panikuje ale boje sie ze cos soe maluszkowi stanie,nie ma zadnych innych objawow.....poradzcie

reklama
anp, ja bym jechała do lekarza...skoro paracetamol nie pomógł. Ostrożności nigdy za dużo, ale spokojnie, nie martw się, może to tylko ząbki.

Anna
, co do czopków to dzięki, moze jak sie zobaczymy najbliżsyzm razem to bym się na kilka zapisała...tak na zaś aby mieć.

Janek zaczął mi się odwracać już z brzuszka na plecki. Na razie tak, a w drugą stronę jeszcze nie...ale pewnie też to zrobi niedługo. Mam spore obawy jak mam na to zareagować jak to zrobi w nocy. Czy jak w nocy sam odwróci się na brzuszek przez sen, to ułożyć go znowu na plecki? Tak bym zrobiła, ale wolę zapytać Was jak Wy robiłyście?

Anp. ja bym jeszcze poczekala.. zrob oklad z pieluszki na cialko, zamoczonej w mieszance wody z octem. moim to zawsze pomaga.
Iguana, ja nie odwracalam na plecki, zostawialam na brzuszku.

Anp ja dawałam teraz mojej Miśce na gorączkę Ibufen w syropie. Ale tylko 2 razy jak jej temp skoczyła do 38.8. Bo jak miała 38.5 i poniżej to walczyłyśmy inaczej. Przede wszystkim cały czas robiłam jej okłady z zimnej tetry na głowę. Wiązałam nawet z niej takie turbany i zostawiałam jej na głowie i tylko zmieniałam strony co kilkanaście minut żeby miała zimną stronę przy skórze i kąpałam ją w letniej wodzie która miała 30 stopni. Schładzaj go tymi okładami!

Iguana jak moja Misia zaczęła się przewracać to przeważnie stękała więc ja się budziłam i ją przewracałam z powrotem na plecki ale czasem było tak, że nie wydawała żadnych dźwięków i jak budziłam się rano to ona leżała na brzuchu. I do tej pory tak mam. Jak uśnie to uśnie.. Sprawdzam tylko od czasu do czasu co u Niej :)

oki dzieki dziewczyny,juz bylismy na dyzurze bo 39,6 bylo,i wolalam sie upewnic ze nic mu nie dolega,a wiec lekarka zbadala i albo 3 dniowa wirusowka albo zabki,,,ale juz sie lepiej z moim M czujemy,bo gdyby cos mu sie stalo to nie wybaczylabym sobie.
dobrej nocy ja bede czuwac,pewnie nie zasne,do rana..

Anpno widzisz. I jak po nocy?
Moja też miała 3 dni ale i tak mi się wydaje, że od ząbków. Dalej się budzi jak choleraaaaaaaaaaa.... kiedy ja się wyśpię!? ;/// Ogólnie za dużo ją ludzie zachwalali zaczyna pokazywać swoje rogi .. sama się nie chcę bawić heh... tylko "MAAAAAAAAAAAAAA" .... Zaczęło się ;P

ale do dupy pogoda ;/ piździ tak, że mi się sufit rusza...

dzien dobry dziewczyny,
ja do Was zagladam, ale nie mam jak pisac.. czasu kompletnie brak. moja Mama wczoraj wyjechala, bylo z nia po prostu CUDOWNIE.
moze przyjedzie znow na wiosne, aby obejrzec dzidziusia :tak:
7axe7, ja pamietam, ze najtrudniejszy dla mnie czas zawsze byl wlasnie, jak maluchy mialy od 6-9 miesiaca zycia. najbardziej angazujace i marudne wtedy. A kiedys sie wyspisz, nie martw sie, ja tez marze o tym od wiekow, a niestety znow sie wkopalam :-D haha
mam teraz 3 godziny pracy, pozniej lece po maluchy i razem do poloznej na ostatnia wizyte, a pozniej od razu ksiadz przychodzi na kolede. Jeszcze musze jako tako posprzatac i stol przygotowac.. aaaa!!!...

wrzuce WAm zaraz jakas moja fotke aktualna.

http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=1902978e373dbcb9

a to wszystkie dziewczynki w pelnym skladzie, wraz z moja Mama:

Ostatnia edycja:
wkurzyłam się...dostałam pismo z gemeente bo ostatnio byłam u Nich dać im akty urodzenia międzynarodowe i dostałam coś takiego:
onlangs heeft u uw poolse geboorteakte ingeleverd. Ik vraag u alsnog een nieuwe geboorteakte te overleggen, omdat de oudergegevens niet volledig vermeld staan in de door u ingeleverde geboorteakte. Hierdoor heb ik de oudergegevens niet kunnen registreren in de gemeentelijke basisadministratie persoonsgegevens.
Uw originelegeboorteakte en de originele geboorteakte van uw dochter michalina kunt u afhalen op het gemeentehuis bij de medewerkers gegevensbeheer. Ik verzoek u een geldig legitimatiebewijs mee te brengen, zodat het document aan u overhandigd kan worden

przetłumaczyłam i niby, że akty są stare i że nie mogą nas zarejestrować!? wtf?

reklama
wkurzyłam się...dostałam pismo z gemeente bo ostatnio byłam u Nich dać im akty urodzenia międzynarodowe i dostałam coś takiego:
onlangs heeft u uw poolse geboorteakte ingeleverd. Ik vraag u alsnog een nieuwe geboorteakte te overleggen, omdat de oudergegevens niet volledig vermeld staan in de door u ingeleverde geboorteakte. Hierdoor heb ik de oudergegevens niet kunnen registreren in de gemeentelijke basisadministratie persoonsgegevens.
Uw originelegeboorteakte en de originele geboorteakte van uw dochter michalina kunt u afhalen op het gemeentehuis bij de medewerkers gegevensbeheer. Ik verzoek u een geldig legitimatiebewijs mee te brengen, zodat het document aan u overhandigd kan worden

przetłumaczyłam i niby, że akty są stare i że nie mogą nas zarejestrować!? wtf?

7axe7, oto co tam stoi w tym liscie:
Pisza, ze niedawno dostarczylas do nich polski akt urodzenia. Prosza Cie jednak o wyjasnienie watpliwosci w zwiazku z tym aktem, poniewasz dane rodzicow na nim nie sa pelne. Dlatego tez nie moga WAszych danych zarejestrowac w gminnej administracji danych osobowych.
Oryginalny akt urodzenia Wasz i Michaliny mozecie odebrac w gemeentehuis (gmienie) u pracownika, ktory zarzadza danymi osobowymi. W tym celu proszeni jestescie o wziecie ze soba waznego dokum. tozsamosci, aby te akta mogly zostac WAm wydane.

Jesli masz jeszcze jakies pytania, to pisz :tak:

DZiekuje za komplement, to fakt, ze brzusio nie za duzy, a i tak mam najwiekszy ze wszystkich moich ciaz :szok: przytylam jak na razie 10 kilo, wg mnie najbardziej to widac na twarzy...

Do góry