reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

Witam!!!
Jakoś ostatnio czasu mi brakuje na wszystko....

Dziś ż Tymciem na szczepieniu byłam...płakał troszeczkę po wkłuciu bo oczywiście w trakcie to darł się strasznie...
Waży juz 5300;-)!!!

Co do zwierzaczków to ja żadnego nie mam.Wychowywałam się z kotkiem, jak byłam mała to miałam jeszcze chomiki, świnkę morską, szczura, rybki. Teraz się nie decyduję ze względu na odpowiedzialność...jak gdzieś wyjeżdżam to musiałabym zabierać ze sobą a nie wszędzie chętnie przyjmują ze zwierzakami... no i pamiętam po moim kotku że wszędzie miałam sierść i podrapane fotele!!!
Sąsiadka swoje kotki chyba gdzieś wywiozła-nie ma już ich ponad miesiąc!!! Bo tak to przygarneliśmy jednego i w ciągu dnia czasami u nas przebywał...miał miski, mleczko, jedzonko...fajny był-taki pieszczoch... Teraz przychodzi inny-dajemy mu suchą karmę-na początku nie chciał a teraz to stoi przy tej misce do której karme sypiemy...chyba do tuch karm jakieś uzależniacze dodają.

reklama
Czesc dziewczyny
Niech w Nowym Roku, świat będzie dla was pełen ciepła, radości i przyjaciół, a w waszych domach niech nigdy nie zabraknie miłości i zrozumienia.

7axe7 ja mysle ze odesla was z paracetamolem:sorry:
AnnaJ007 rosnie twoj synek jak na drozdzach:tak::tak:

My wczoraj wrocilismy ,podroz byla spokojna i w miare szybka:tak:

Dzis bylismy na usg dzidzius ladnie rosnie w brzuszku:tak: serduszko bije jak szalone -strasznie sie ciesze, bo troszke sie balam jak to bedzie:sorry:

Niestety nie doczytam was bo mam duzo sprzatania i prania po podrozy

7axe7 ja tez mysle ze powiedza ze paracetamol,chyba ze zobacza jeszcze gardelko i uszka,moze przebadaja,jesli nie powiesz ze to od zeba!
Karola witaj po urlopie,po powrocie to zawsze ciezko dojsc do ładu w domu-powodzenia i oszczedzaj sie bo teraz jestes razy 2.

milego wieczoru i chyba juz tu nie zagladne wiec dobrej nocy

witam
a my mamy już pierwsze kroczki za sobą :)
ja to wogóle miałam przygody z zwierzętami,piesków miałam ze trzy zawsze malutkie szczeniaczki, ale rodzice po tygodniu kazali sprzedać abo pieski sikały, bo piszczały, ale to jak byłam jeszcze mała:)myszkę też miałam to mi uciekła na drugi dzień jak ją do ręki wzięłam , do tej pory nawet jej zwłoków nie znalazłam, chomika miałam najdłużej bo ponad rok, ale często chorował i wpadał w jakieś śpiączki bo się nie ruszał z pół dnia,a potem nagle sie budził, a jak rybki miałam to wszystkie zamordowałam, bo miałam jakiś zły filtr i woda była taka mętna że ryb wogóle nie było widać w akwarium, dlatego ja się do zwierząt kompletnie nie nadaje:-D:-D:-D choć nie powiem że marzy mi się pies labrador, ale to może kiedyś w dalekiej przyszłości:)

7axe7 lepiej idz do lekarza, chociaż małą osłucha.
Anna super synek przybiera na wadze.
karola witaj spowrotem
a kiedy aniahaven wraca?

pozdrawiam!

7axe7, chyba polecą głównie paracetamol...choć ja i tak bym sie pewnie przeszła do lekarza skoro to trwa aż 2 dni, tak dla pewności. Nie zaszkodzi nic, jak lekarz zerknie. Zawsze też mozesz zadzwonić z pytaniem do CB, choć pewnie skierują Cię do lekarza.

Ania, no to Tymuś rośnie dzielnie. Super!:-D

Karola, gratuluję udanego usg. Ja też zawsze sie bałam przed każdym badaniem.

Ja walczę od wczorajszego wieczora z zastojem mleka w części prawej piersi, heh. Na razie nie boli za bardzo, ogrzewam, masuję, może niedługo puści.

Janek ma szczepienie już 2-gie w ten piątek, biduś. Znowu się pewnie wydrze:-(

A co do zwierzaków, to zamieszczam moje ulubione zdjęcie Kimiego (kocurka) i Kluska (świnki morskiej), wspólne. Prawda, że słodziaki z nich:-D

DSC_0015.jpg

Ostatnia edycja:
fajna fotka Iguana!

Mam pytanko,,,,czy ma ktoras z Was namiar na kurs na wozki bo moj maz sie wybiera,,,chcialby zmienic prace.Bo w tej to coraz gorzej sie robi... a rodzina na utrzymaniu.

hm pewnie się przejdę ale dam jeszcze jutro na wstrzymanie. widać, że jest osłabiona.. podotykałam ją wszędzie i nie widać, żeby ją coś bolało...póki co dałam 2x Ibufen w syropie i cały czas chodziła dzisiaj z turbanem na głowie czyli pieluchą mokrą i kąpałam ją 2x dziś i wczoraj w letniej wodzie.. ale mam nadzieję, że to jednak przez zęba. Jak jutro do wieczora temp nie zejdzie tylko będą spadki i nawroty to w czwartek pójdę. Ogólnie pasuje się wkońcu zapisać do lekarza bo jeszcze tego nie zrobiłam.

A szczepienie mamy w poniedziałek na pneumokoki po raz pierwszy :) ciekawe czy ją zaszczepią jak powiem, że w tym tyg gorączkowała.

Iguana zdjęcie faktycznie zajebiste! :) Ja się pochwalę moim psiakiemPB229068.jpg

reklama
Witam

Karola witaj z powrotem, swieta sie udaly z rodzinka??? Dziadkowie porozpieszczali Michalka???:-) Gratki z pierwszego usg :tak:
Moj maluch cos dzisiaj upatrzyl sobie moj pecherz do kopania :-D lobuz maly, wlasnie mowie mojemu M. jak ja wytrzymam sama z trzema pisiorami :-D
7axe7 zdrowka dla malutkiej, bidulka na pewno sie meczy
MamoM. przyjedz na kawe :tak:
Wlasne ogladamy Frozen planet i pokazuja mame niedzwiedzia polarnego ktora urodzila dwa niedzwiadki podczas snu zimowego :-) tez bym tak chciala hahaha, jak sie obudzi to misie juz beda odchowane :-D

Do góry