reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Holandia

mamy starszych dzieci ?????

mikolaj do szkoly na czwartek ma przynies do szkoly jakies jedzenie na ok 6 dzieci , wszyscy rodzice cos robia czy kupuja przed klasa wisi kartka na ktorej pisza co kto robi..nic z tego nie rozumiem ,nie znam ich jedzenia a juz wogole nazw tego zarcia.....moze macie pomysl co by mu zrobic i jakie to ma byc jedzenie na cieplo czy na zimno??? widzialam ze nalesniki byly napisane czyli pannekoken i salatka owocowa a reszty nie moge rozszyfrowac...
podpowiedzcie cos...........

reklama
witam,
ja juz z pracy, normalnie musialam sie zwolnic, bo z nosa mi leci jak NIagara...
mam chwile wolnego, a pozniej ide do poloznej.
Mama Mikolaja, jesli chcesz, to wrzuc na forum nazwy produktow z tej listy, a ja Ci je przetlumacze.
MOja Marys tez ma w szkole w czwartek kerstdiner, ale z tego, co wiem, to rodzice nic nie musza robic.
7axe7, takiego "polskiego" twarogu to tu nie ma za bardzo, najlepiej by bylo udac sie do polskiego sklepu, tam beda mieli na pewno. masz jakis w okolicy? a w zwyklym supermarkecie kupisz taki jakby wiejski serek, wystepujacy na polkach pod angielska nazwa cottage cheese.
albo tzw. kwark, czyli cos serko-podobnego, tylko taki jakby gladki, w sumie jogurt przypomina. wiem, ze niektore babeczki z niego sernik robia. ale czy wychodzi, to nie wiem.
Jak ma MIsia na imie? Michalina?

Witam!!!

Do mnie też paczka z polski dotarła....mąż przywiózł w walizce....polski cheb, kiełbaskę, kabanosy i szyneczkę i torcik wedlowski, który już przed obiadem podjadam...

Sencilla gdzie byłaś u kosmetyczki?Holenderka czy Polka???

Anna, mmm, jakie smakowitosci! super! ja paczke dostane w srode :tak:
Do kosmetyczki chodze zazwyczaj u siebie w HOorn (zaprzyjazniona POlka), ale tym razem to bylo "zadanie specjalne" hihi, to jest holenderski salon.
hihi, wlasnie zobaczylam, ze zaczelam 30 tydzien :D

Ostatnia edycja:
witam
ja już po spacerze, dziś nawet tak przyjemnie na zewnątrz(miałam napisać na polu u nas się tak mówi:D)

sencilla już 30tydz, ale ten czas leci:)
a ja żadnej paczki z pl nie dostane:( w sumie nie pomyśleliśmy żeby nam rodzinka cosik wysłała, ale to co najpotrzebniejsze zaopatrzymy się w pl sklepie.

dziewczyny możecie doradzić jakiś ekspres do kawy, taki nie drogi(do 150e) żeby robił te pyszne kawki, chodzi mi taki typu jak senseo czy dolcegusto, może któraś z was ma i może coś polecić?Myślimy z mężem sobie pod choinkę zafundować.

a mój Szymek ma biegunkę zmieniłam mleko na 3, nie mieszałam z 2 i teraz problem,muszę co chwila do pieluszki zaglądać, żeby się pupka nie odparzyła.Na szczęście mam priobiotyk może złagodzi jego brzuszek.

pozdrawiam!

Witam Clauditka ja mam dolce gusto piccolo, tez prezent na gwiazdke, ma maly zbiorniczek na wode ale na 2osoby jest wystarczajacy, a kawa pycha. jedyny mankament to trzeba samemu dozowac wode, jak dla mnie ciezko jest jeszcze wyczuc czy nalecialo juz 120ml czy 20ml wody. Najlepsze jest to ze kupilismy go w sobote a w niedziele widzialam w reklamie blockera dolce gusto titanium czy jakos tak, ktory automatycznie dozuje wode :-( no coz trzeba bedzie sie nauczyc ile wody ma naleciec.

reklama
Hej dziewczyny!!!
Ja tez mam dolce gusto- kawa pyszna,mialam kiedys senseo i wydalam bo nie smakowala mi kawa.
Mam pytanko jesli chodzi o zmiane mleka z 1 na 2,bo widze ze Clauditka piszesz o mieszaniu---czy tak sie robi??czy mozna po prostu podac 2 jak ma dziecko pol roku???

Ja dzis w pracy bylam a pozniej Morgenrood zaprosila mnie na kawe, no i Gosia tez byla z Danem-(duzy chlopak),wiec juz sie w znamy we 3,,,,,szkoda ze Wy blizej nie mieszkacie.Mam nadzieje ze czesciej sie bedziemy razem spotykac!oki lece cos porobic,boi dzis caly dzien poza domem-chyba pierwszy raz od pojawianie sie maluszka----
Iguana ja tez sie ciesze bardzo z prezentow Alexa,a najbardziej jak sama mu cos kupie,ale ja nigdy nie umialam sie cieszyc z tego co dostalam tylko jak komus dalam prezent...
milego wieczoru

Do góry