reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

Iguana_ od Mamusi najlepsze. Te w słoiczkach smakują tfuuu okropnie. Dziwię się dzieciom, które je jedzą :)
Mojej dzisiaj zrobiłam puree ziemniak z porem... takie było smaczne.. ale niestety nie chciała! JA za to chętnie zjadłam hahah :)

Sencilla ja ukończyłam u siebie w mieście Tarnów - MWSE.

aniahaven super dziękuję! chciałabym od nowego roku już zacząć coś szukać na weekendy.
Powiedz mi wiesz może gdzie najlepiej rozglądać się za mieszkaniem w bredzie?

Znikam do spania. Mała śpi w łóżeczku.... Zobaczymy do której ! :-p Mam nadzieje, że dziś nie obudzi się o 3 na 3h :) Dobrej nocy życzę :) Znowu wietrznie się zapowiada...

reklama
Igauana narazie probuje,mezowi smakouja moje obiady ale synus bardziej wybredny,a latwiej dla niego ugotowac,hmmmm:confused2:

kurcze nie wiedzialam ze ci przy granicy tak czesto zatrzymuja,skoro juz 3 osoby na tutaj o tym pisza-jestem w szoku,dzisiaj to musimy na wszystko uwazac,jeszcze troche to strach bedzie benzyne kupowac na stacji,my to sie zamykalismy w aucie jak moj M szedl placic bo w nocy a ja jestem taka troche bojaca.....az mnie ciary przeszly jak pomysle.Moj M ostatnio mowil ze tu u nas w miescie jakis polak jechal do Pl i zatrzymal sie na parkingu przy autostradzie zeby chwile odpoczac to dostal gazem po oczach i go okradli a mial pare tysiecy euro,szok:eek:.....No ale kto dzis wozi przy sobie tyle pieniedzy,lepiej miec tyle co na droge a reszte w banku.

Powodzenia dla Miski i przespanej nocy zycze 7axe7.

anp. gratulacje! :tak:
hihi, ja juz w pracy, nie za bardzo dzis pospalam niestety... moje dziecie mlodsze to ranny ptaszek i cwiergoli juz od switu, a nawet duzo przed :-D

Sencilla a jak sie czujesz??Bo patrzylam na Twoj suwaczek no i jeszcze dwa miesiace!!!!woow ale szybko leci,biedna Ty ciagle cos,kiedy Ty odpoczniesz??Niedlugo chybaurlop co jeszcze pare tygodni??

Anp, tak dokladnie, na macierzynski ide z koncem stycznia, pozniej miesiac cieszenia sie dziecmi w domu i ... kolejne malenstwo do cieszenia sie nim w domu :-D to fakt, mam duzo pracy, ale ja to zawsze taka aktywna jestem :tak:
26 stycznia mam jeszcze egzamin jezykowy i moge wrzucic na luz :sorry2:
Ciaza przebiega dobrze, mialam bolesne przejscia z kregoslupem, teraz troche przeszlo. Ale wczoraj nie moglam zapiac kozakow :szok:strasznie mi nogi spuchly w okolicy kostek no i niestety zaczyna bolec.
A, no i jeszcze zgaga, jakbym byla polykaczem ognia.
Poza tym wszystko w normie.
o, wstawie zaraz zdjecia malutkiej z usg :happy:

a to moj skarb :) nie uwazacie, ze podobna do Tosi? :)

Ostatnia edycja:
sencilla no właśnie jeszcze dwa miesiące, ale ten czas leci, maleńka śliczna!mnie też mega zgaga paliła w ciąży, nie wspominam tego dobrze, ani dnia mnie nie opuściła.

my dziś pospaliśmy prawie do 8, w sumie codziennie tak śpimy, mały śpi całe noce, czasem się obudzi i woła za smoczkiem, to mu podam i śpi dalej.
a pogoda taka że mam lenia, nic mi się niechce.

jejku masakra z tymi złodziejami, ale mają sposoby, na litość ludzi biorą, nam kiedyś też ktoś machał, ale się nie zatrzymaliśmy i dobrze,więc spokojnej i bezpiecznej drogi dla wyjeżdżających!!

anp próbuj cały czas, czasem dziecko musi pare razy spróbować aby chciało jeść, pamiętam jak mój mały miał odruch wymiotny jak mu pierwszy raz dałam brokuła a na następny raz już wcinał jak szalony.

a ja już w domu rok siedzę, ale jakoś tak mi narazie dobrze, po nowym roku pewnie coś zacznę szukać:)

Anp, tak dokladnie, na macierzynski ide z koncem stycznia, pozniej miesiac cieszenia sie dziecmi w domu i ... kolejne malenstwo do cieszenia sie nim w domu :-D to fakt, mam duzo pracy, ale ja to zawsze taka aktywna jestem :tak:
26 stycznia mam jeszcze egzamin jezykowy i moge wrzucic na luz :sorry2:
Ciaza przebiega dobrze, mialam bolesne przejscia z kregoslupem, teraz troche przeszlo. Ale wczoraj nie moglam zapiac kozakow :szok:strasznie mi nogi spuchly w okolicy kostek no i niestety zaczyna bolec.
A, no i jeszcze zgaga, jakbym byla polykaczem ognia.
Poza tym wszystko w normie.
o, wstawie zaraz zdjecia malutkiej z usg :happy:

a to moj skarb :) nie uwazacie, ze podobna do Tosi? :)

Ano podobna,te noski sliczne male!
Kurcze opuchniete nogi cos strasznego--pamietam bo ja mialam w 9 miesiacu caly czas i nic nie pomagalo,i po porodzie jeszcze dwa tygodnie.Mam nadzieje ze Cie nie bola,bo mnie nie bolaly ale slyszalam od innych ze moga bolec!A zgaga...hmmmm.mi czasami pomagalo mleko!

Hej.

Co do poprzedniej rozmowy na temat pracy i siedzienia w domu:

Ja siedzę w domu od przeprowadzki tutaj czyli od czerwca....
Jestem pielegniarką, wszyscy jak się dowiedzą to pytają czy będę tutaj pracować bo w Holandii(jak zresztą w wielu krajach) pielegniarek brakuje...
Na razie nie zamierzam szukać pracy w Holandii bo wydaje mi się że nie zostanę tu długo...mąż ma kontrakt na 3 lata a później się zobaczy(nie jestem również przekonana do mieszkania w NL na stałe).... zresztą w Polsce jestem na urlopie macierzyńskim w swojej pracy...muszę tylko pilnować aby przerwa w pracy nie wyniosła więcej niż 5 lat bo później odnawianie dyplomu;(((

W związku z tym języka holenderskiego też na razie nie zamierzam się uczyć(mój mąż też bo u niego w pracy wszyscy po angielsku). Jeśli mielibyśmy zdecydować o pozostaniu tutaj to wtedy pewnie zacznę.

Sencilla trochę podobieństwa jest;-), a Tosia na tym zdjęciu ładnie śpi...

reklama
Mnie z moim KUbą zatrzymał samochód w Polsce na autostradzie. Mówił, że nie ma pieniędzy i, że da Nam złoto. A to cygany złoto nie prawdziwe, daliśmy mu 5zł i pojechaliśmy. Heh...

Moja księżniczka oczywiście po północy wylądowała u Nas w łóżku. Budziła się z 3 razy.. Spałyśmy do 9 więc chociaż tyle bo poszła spać o 19 :)

Ja lubię siedzieć w domu tylko jedyne co mi brakuje to kontaktu z ludźmi. Dobrze, że jest Skype. I to forum ! :)
Biorę się za zupę dla Małej. Miłego popołudnia Kobitki :)

Do góry