reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

Witam.

Frugo jeśli chodzi o herbatki to tutaj znalazłam taką: Borstvoedingsmix - Weleda - Weleda
W sklepie De Tuinen chyba je znajdziesz, jeśli dobrze nazwę sklepu pamiętam.

Iguana ja już wcześniej rozglądałam się za matą dla Tymka i w Polsce jest taniej. Tiny Love ta, która mnie interesuje w PL nowa kosztuje tyle co tutaj używana.Więc ja sobie zakupię w PL.

reklama
Dzięki dziewczyny za info o tych matach. Zastanowię się, bo kupię chyba jakąś Jankowi na prezent świąteczny. Mi w oko wpadła taka:

bartsmit.com - Bright Starts babygym leeuw met speelmat

Do Polski to na razie się nie wybieramy, a rodziny już nie chcę naciągać, bo fundnęli komplet pościeli i kołderkę Jankowi. Jak poproszę o matę to też będą chcieli zasponsorować.

Frugo, dokładnie taką samą herbatkę mogę Ci polecić co Ania firmy Weleda. A dostaniesz ją na pewno w sklepach ekologicznych, w eko-markecie widziałam na 100%, sklepach zielarskich, może i w aptekach.

Ostatnia edycja:
Witam.

My wczoraj byliśmy z Tymkiem w Haadze złożyć wniosek o paszport....śmiesznie bo w rubryce wzrost wpisałam 50 cm;)))) Jego najdłuższa podróż jak do tej pory;))
Do fotografa chodziliśmy tylko dwa razy i udało się żeby miał otwarte oczy...buzię co prawda też otworzył ale w Urzędzie przyjeli.
A na weekend zostaję sama z Tymciem bo mąż dziś wieczorem do PL leci...

Pozdrawiam i miłego dnia wszystkim życzę.

My juz paszport odebralismy!Jakby co mozemy sie wybrac do Pl,i dzis moj maz sie dowie czy dostanie tydzien wolnego i moze skoczymy.Bo chcielismy w lutym ale nie wiadomo jaka zima bedzie a teraz pogoda fajna wiec jak sie uda.....
Ciezko nam z wyjazdami bo jedni dziadkowie mieszkaja w wielkopolskim a moj ojciec w opolskim no i z dzieckiem z Holandii do Pl a potem jeszcze 400 km jechac to masakra po tych drogach no ale teraz do tesciow sie chcemy wybrac.Jak sie uda to pesel malemu wyrobic...
A co do zdjecia paszportowego i paszportu to oni w tym konsulacie nie patrzyli na to czy wniosek dobrze wypelniony ani jakie zdjecie,jak ja skladalam.,tak naprawde to powinni powiedziec ze dziecko musza zobaczy,a nasz maluch spal na dworze.tak dziwnie....

hehe moj M juz w domu i dostal tydzien wolnego...to oznacza ze w poniedzialek do Pl pojedziemy wieczorem,moglibysmy dzis no ale ja ide w poniedzialek do pracy, napisalam smsa czy moge isc dzis do pracy dzis lub jutro za poniedzialek....moze szef sie zgodzi!!!

witam
anp miłego wypoczynku w Pl:)
wczoraj dzwoniła do mnie właścicielka z mieszkania, sprzedała swoje i musimy się wyprowadzić bo chce wrócić na to mieszkanie, mamy chyba 3 miesiące na znalezienie czegoś, jejku jak sobie pomyślę o przeprowadzce to aż się płakać chce, będzie to już 4 w tym roku, na dodatek mąż stracił pracę , firme zamykają bo już się nie opłacało, był już na rozmowę o prace , w środe będzie szedł drugi raz zobaczymy ile mu dadzą, ale to prawie 50km od nas:(normalnie niech się ten rok skończy:angry:sorki za moje użalanie.

pozdrawiam i miłego weekendu życzę.

Anp fajnie że jedziesz do PL... miłego wyjazdu życzę
Ja mam wykupiony bilet samolotowy na koniec marca i jak wszystko będzie ok to wtedy na 2 tygodnie dopiero polecę.

Clauditka współczuję z mieszkaniem;((( właśnie jak czytałam to przypomniałam sobie że niedawno szukaliście mieszkania. To może jak mąż dostanie tą pracę to gdzieś w tamtej okolicy poszukajcie żeby miał blisko...

Clauditka tak mi przykro z mieszkaniem.. my tez przed urodzeniem Tosi mielismy podobna sytuacje.. to jest okropne, bo taka niepewnosc czlowiekowi towarzyszy. Zastanawiam sie, jakiej pracy szukacie? u mnie w firmie co jakis czas sa przyjecia, ale nie wiem, czy taka praca by Wam odpowiadala.. daj znac :tak:

reklama
witam
anp miłego wypoczynku w Pl:)
wczoraj dzwoniła do mnie właścicielka z mieszkania, sprzedała swoje i musimy się wyprowadzić bo chce wrócić na to mieszkanie, mamy chyba 3 miesiące na znalezienie czegoś, jejku jak sobie pomyślę o przeprowadzce to aż się płakać chce, będzie to już 4 w tym roku, na dodatek mąż stracił pracę , firme zamykają bo już się nie opłacało, był już na rozmowę o prace , w środe będzie szedł drugi raz zobaczymy ile mu dadzą, ale to prawie 50km od nas:(normalnie niech się ten rok skończy:angry:sorki za moje użalanie.

pozdrawiam i miłego weekendu życzę.

witam...wreszcie ten weekend - clauditka wspolczuje i..trzymamy kciuki!

ANP my tez podrozujemy z dzieciakami 400km /malopolska --- dolnoslaskie/:tak: co roku , albo i dwa razy w roku jak jestesmy w PL... ostatnio sama pojechalam do mamy z dziecmi /ok Wadowic/ i sama wracalam do NL :rofl2: dla mnie no problem... moi lubia jezdzic ..i ja tez...1400km mamy do siebie i dzieci super to znosza...:tak:

u nas romantyczny wieczorek,,,moj w kuchni sie krzata - krewetki prawie gotowe...mniam!

Do góry