reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

Karinko!!!!!!!!!!!!

Sto lat! Sto lat! wujek krzyczy,
ciocia wręcza kosz słodyczy,
dziadek w nowej swej koszuli,
babcia Cię do siebie tuli,
mama torcik dekoruje,
tato wszystko to filmuje...
Skąd to całe zamieszanie?
Urodzinki masz kochanie!

mis_i_roze.gif

reklama
hejka
wszyscy sie nudza i ja tez moja corcia zaczela chodzic wiec stale spacerujemy
nadal sie zastanawiam kiedy sie wreszcie spotkamy hejjjjjjj kolezanki z okolicy ??????????? lata sie skonczy a my nadal bez imprezki )))
ja juz raz robilam u siebie i tylko agnes nas odwiedzila wiec teraz czekamy na wasze propozycje , fajnie by bylo jakby dzieci sie pobawily razem ..sa prawie wszyscy w jednym wieku
milego popoludnia ))

Mamo M nudzisz się to przyjedz kiedyś do nas :tak::tak::tak:odemnie właśnie goście pojechali Arka brat z Venray był wczoraj na grilu i nocowali 5 osób a teraz dom wygląda jak po trzęsieniu ziemi właśnie trochę ogarnęłam a jeszcze zmywanie :tak::tak:

hej, czy ktoras z Was brala jakies tabletki na pozbycie sie laktacji? Wiem ze w PL sa dostepne, tutaj jak raz zapytalam powiedzieli mi ze nie ma takiego czegos, bardzo prosze o podpowiedz ;)
pozdrawiam

ja od miesiaca prawie nie karmie. W sumie najprostszy sposob jest taki, ze przetrzymujesz pokarm ile sie da. Jak piersi beda obolałe- sciagasz do woli. Jak przestalam malego karmic sciagalam rano i wieczorem przez tydzien. W drugim tygodniu juz co 2 dzien. a pod koniec drugiego tygodnia juz sciagnelam raz i nastepny chyba w poniedzialek czy wtorek zeby zobaczyc. Cos tam lecialo, ale generalnie najlepiej jest czekac az piersi beda ciezkie, pelne mleka, twardawe i sciagnac. Tabletki sa w Polsce dostepne, ale to tez nie działa z dnia na dzień. Org sam musi zakumac ze nie ma po co produkowac. Jak juz po 2 tygodniach nie bedziesz miala uczucia ciezkosci - nie sciagaj i nie naciskaj brodawek by sprawdzic czy leci. A i do sciagania i zatrzymania laktacji lepszy jest laktator reczny bo nie pobudza tak kanałów mlekowych jak elektryczny. Mojej znajomej w Cb poradzili by spała w staniku- ale ni epolecam, robia sie guzy i kamienie. I pod zadnym pozorem nie obwiazuj sie bandazem!!

mnie pozbycie sie pokarmu zajelo niecałe 2,5tygodnia (chociaz pewnie i jeszcze by cos polecialo :))

reklama
bry...

a ja sie znowu pakuje:-D tym razem to tylko krótka wycieczka 50km i jestesmy na wakacjach:-):-):-)...domek mamy od 14.00 pogoda tez jest wiec mam nadzieje ze wakacje sie udadzą...:tak:
raczej nie bede miec internetu wiec...do znowu!;-)
paaaa

Do góry