agnes74
Zadomowiona(y)
Aniu miłego pobytu naciesz się słońcem bo a Holandii znowu pogoda do niczego wieje ,pada lata w tym roku już nie bedzie czy co
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
witam się
co tu taka cisza od paru dni? czyżby wszyscy na jakieś wakacje powyjezdzali?
dziewczyny mam do Was pytanie, bo wiem że dla małych dzieci od 0-4lat jest Consultatiebureau, ale czy żeby tam chodzić na kontrole to trzeba być zameldowanym?
jeśli tak to gdzie indziej moge udać się do lekarza z małym dzieckiem.
Bo jak narazie niemożemy się zameldować mieszkamy tymczasowo u teścia, a on ma za małe mieszkanie, a że nas oszukali jak przyjechaliśmy, bo przyjechaliśmy tutaj już do wynajetego mieszkania ale makler zgarnął tylko kase, na szczęście go złapali ale żeby pieniążki odzyskać to raczej mało prawdopodobne
pozatym jakoś u nas leci, pogoda nie zachęcająca, najgorzej wczoraj, weekend był a tu cały dzień padało, masakra jakaś, cały lipiec taka koszmarna pogoda, czy mamy szanse jeszcze na jakieś słoneczne i upalne lato??
Zuzia ja zbytnio nie pomoge bo byłam w ciąży w Holandii tylko przez pół roku i pojechałam do Pl, ale chodziłam do położnej i taką musisz na sam początek znależć u siebie w mieście i się zapisać, no i w sumie tylko do niej.A reszte może dziewczyny bardziej doświadczone Ci podpowiedzą.Poczytaj to forum jest tu dużo cennych informacjii.
pozdrawiam i miłego dzionka życzę:-)