reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

Ann, ja myśę, że dziecko powinno jeśc tyle ile potrzebuje, więc nie martw się nieporzebnie, na pewno ich nie prekarmisz. A co do kolek, to dobrze działa też ogrzewanie brzuszka np. ciepłą pieluchą czy suszarką do włosów;-) U nas się sprawdzało:-)

U nas pogoda się klaruje wreszcie:-) Już myślałam, ze cały dzień będzie taki zakichany:eek:

reklama
Ann też jestem tego zdania ,że dziecko je tyle ile potrzebuje :tak:Nie martw się ,te babki z Cb czasem przesadzaja:tak:Na mleku pisze dawka dla mies dziecka : & razy po 90-120ml:tak: w żaden sposób nie wychodzi 450ml:-D:-DNaprawde zaradna z Ciebie kobieta:tak::tak:
Bira o tak słonko wychodzi ,Michaś spi a pózniej na spacerek idziemy:tak:
Za tydz już bedziemy w pl ,cieszę się na sama myśl:tak::tak:

Annn kochana podziwiam Cię, naprawdę
Bira śliczną córcie masz
Karola my jedziemy pod koniec października, ale się nie cieszę.
Wiecie co dziś miałam brązową lekką plamkę, ok kilku dni mdli mnie, brzuch boli, ale do @ daleko, no w sumie jeszcze ponad tydzień, a może jej nie będzie

Ann, karm tyle ile chca, a jak rycza daj im jeszcze troche, albo daj im wode, nic im nie bedzie, a ty bedziesz miala swiety spokoj. Wyglada na to, ze dajesz sobie swietnie rade, ale posluchaj rady doswiadczonej matki blizniaczek: nie rob z siebie bohaterki i pros o pomoc!!! one maja dopiero 3 tygodnie, jeszcze wszystko przed toba. Radze, zebys zaznajomila sie z marktplaats, bo bedziesz potrzebowala ogromnej ilosci sprzetu, wlasciwie wszystko musisz miec podwojne. Najpierw kup jedno i sprawdz czy male lubia, a jak zadziala, to kup drugie.

KUP HUSTAWKE!!!!!!!! Chyba bym zwariowala, gdybym tego sprzetu nie miala. [ame=http://www.amazon.com/Fisher-Price-J0418-Fisher-Price-Take-Along/dp/B000BGFI82/ref=sr_1_13?ie=UTF8&s=baby-products&qid=1251887665&sr=1-13]Amazon.com: Fisher-Price Aquarium Take-Along Swing: Baby[/ame]

polecam serdecznie.

a my idziemy na spacer

Czarna córeczka jest czarująca:tak::tak::tak::tak:
Ann i Magda ja to Was obie podziwiam:tak::-):tak::-), bo jakby mi 2 dzieci na raz zaczęły przeraźliwie płakać to chyba ryczałabym razem z nimi:-D:-D:-D

Mam do Was pytanko... co kupić na prezent na 2 urodziny dla chłopca:confused: Oczywiście nic kosmicznie drogiego, myślę, że do 20e- max 25e wystarczy:tak::tak::tak:
Aniu może Ty mi pomożesz, co otrzymał Twój synek na 2 urodzinki? i jaka zabawka przypadał mu do gustu:confused::-)

Ann, karm tyle ile chca, a jak rycza daj im jeszcze troche, albo daj im wode, nic im nie bedzie, a ty bedziesz miala swiety spokoj. Wyglada na to, ze dajesz sobie swietnie rade, ale posluchaj rady doswiadczonej matki blizniaczek: nie rob z siebie bohaterki i pros o pomoc!!! one maja dopiero 3 tygodnie, jeszcze wszystko przed toba. Radze, zebys zaznajomila sie z marktplaats, bo bedziesz potrzebowala ogromnej ilosci sprzetu, wlasciwie wszystko musisz miec podwojne. Najpierw kup jedno i sprawdz czy male lubia, a jak zadziala, to kup drugie.

KUP HUSTAWKE!!!!!!!! Chyba bym zwariowala, gdybym tego sprzetu nie miala. Amazon.com: Fisher-Price Aquarium Take-Along Swing: Baby

polecam serdecznie.
a my idziemy na spacer

My wlasnie po spacerku...:-)
Co do jedzenia to oczywiscie daje im tyle ile chca jesc... raz jedza wecej raz mnej jak kazdy...
Magda co do Marktplaatsu to znam bardzo dobrze, tylko nie bardzo wiem o jakiej "ogromnej ilosci sprzetu (jakiego)" mowisz, ktory bede potrzebowac??:eek: a hustawke to wzasadzie dostalismy/dostaniemy od siostry M tylko mam wybrac model...

ta hustawka jest super, naprawde polecam.
oto lista rzeczy, ktore ja mam, a to dopiero poczatek:
baby bjorn
nosidlo przez ramie
baby gym
hustawki
lezaczko -bujaczki
poduchy do karmienia ( idealne, male same jedza od 3 miesiaca, wkladasz w poduche, butelke podtrzymujesz pluszakiem i sprawa zalatwiona, tylko odbic musisz)
krzeselka do karmienia
jumperoo, najlepszy sprzet na swiecie
drugi wozek-spacerowka, ktory trzymam w aucie, zajmuje mniej miejsca niz easywalker
jakbym byla madrzejsza to kupilabym jeszcze kolyske.

a to moje male same jedzace w poduszkach, w 50% zasypialy w nich po butli, albo i bez butli, generalnie kanapy w salonie byly zajete przez male caly czas.

wlasnie wypily mleczko i bawia sie na hustawkach, za pol godzinki wezme je znowu na spacer, pieknie swieci sloneczko

Załączniki

• 031.jpg
    031.jpg
    43,8 KB · Wyświetleń: 40
  • 034.jpg
    034.jpg
    27,2 KB · Wyświetleń: 36
reklama
Do góry