reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Holandia

Witam Was
Sencilla narazie się wstrzymam z gastouder, bo nie mam pojęcia gdzie znajdziemy mieszkanie:confused::confused:, a nie chcę za dużo Oliemu mieszać.
olgunia :szok::szok::szok: już się boję ile nam przyjdzie dopłaty:confused::confused:, mamy 2-poziomowe mieszkanie i płacimy zaledwie 103e, więc pewnie dopłata będzie spora:szok::szok::szok:, ale mam nadzieję, że nie tak spora jak Twoja:szok::szok::szok:
Aniu z tą pracą to Ci się udało:tak:. Ja dzwoniłam kilka razy pod ogłoszenia sprzątanie, ale z powodu tego, że chciałam zabierać ze sobą Oliwera Panie mi odmawiały niestety:-(
Aniu pochwal się przepisem na makaron w sosie truskawkowym:tak:. Ostatnio chodzę jakaś taka:crazy:... nie wiem jak ja czytałam, że przeczytałam o Twoim kręgosłupie a nie palcu:-D:-D:-D
Agula pytałaś co porabiamy, czy pracujemy... ja jestem w domciu z Olim, Niko chodzi do szkoły:tak::tak::tak:, ale chyba czas już pójść do pracy:-D

Dzieciaki usmarkane znów:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: i mnie też wzieło:-(, ale dałam radę i całą chatkę dziś posprzątałam:-), a nawet na pół obiadek na jutro zrobiłam:tak:
Miłego weekendu:-)

reklama
Anetko!

Nic nie szkodzi z tym kregosłupem...on tez mi czasem dokucza!:-D
Przepis na makaron jest prosty - makaron ugotować /kształt jaki chcecie/ i do tego świeże truskawki ugnieść widelcem albo zmiksować,dodać cukier i śmietankę gestą albo jogurt truskawkowy jak zapomnicie kupić!:sorry2:
Makaron polać sosem i gotowe!:-D
Olgunia no to nie wesoło macie...ciekawe czy my tez bedziemy doplacać...:baffled:
Odpukać lepiej...
A małemu coś siadło na żołądku i wymiotował dwa razy...i padł utulony w ramionach mamusi.Biedaczek....
Ja nie miałam problemu z dzieciakami,bo pracowałam tam w ciązy i po niej...Tak że tamten dom jak nasz drugi...
Dzieciaki znaja każdy zakamarek a i oni traktuja je jak swoje dzieci...:tak:
Do jutra babeczki...Spokojnej nocki!

arek wrócił i porównał to wszystko i u nas tak wygląda jak by była tylko jedna taryfa bo dziennej mamy 10.000kw a nocnej 230kw. więc to na głupi rozum nie pasuje :angry:
a kiedys był facet i tam przy liczniku grzebał i pewnie sie zepsuł :baffled:
nie wiem czy to można teraz sprawdzic ? jakoś i poprawic te ceny bo to jest bardzo duzo.
wie któraś może jak to jest?

Hej dziewczyny!

No i imprezka nam sie udała..Coprawda w kameralnym gronie, zle Oli bardzo sie cieszyła....!

Aniu dziękujemy za życzenia! ;-);-):-)Nikt więcej nie pamiętał....:-:)-:)no:

Zaraz wstawię fotki tylko wrzuce je na fotosika...

Czesc Dziewczyny! Po pierwsze fajnego weekendu!:-)Jak znajdziecie chwilke to zerknijcie na strone Thuiswerk.nl, nie wiem czy to moze byc cos ciekawego czy moze jakas sciema,moze ktoras z Was zna lepiej holenderski odemnie ale nie wiem czy oni wymagaja jakiejs wplaty miesiecznej? Bo tak mi sie wydaje ze to moze byc pomysl na zarobienie jakichs pieniedzy , sory ze ja tak w weekend o pracy ! dajcie znac jak znajdziecie chwilke zeby to zobaczyc! :-)

Witam weekendowym rankiem :-D

U nas póki co swieci piękne słoneczko, ciekawe jak będzie później?
Biore się zaraz za śniadanko i w południe mnkniemy do szkoly, swoją drogą biedne to moje dziecko 6 dni w tyg szkoła szkoła i szkola :baffled:.Na szczęscie rozpoczely sie wakacje jesienne to troszke sobie poleniu****emy:-D

Pauka ucałuj Oliwke od forumowej ciotki z okazji urodzinek :-)

Olgunia,tyle az dopłaty macie? Za jaki to jest okres? Strasznie dużo, to jest tylko za czas kiedy Wy tam mieszkacie? Jeżeli podejrzewacie ze z licznikiem jest coś nie tak to na pewno najpierw trzeba to zgłosić, jeśli się potwierdzi to być moze bedzie można jakoś negocjować czy reklamować rachunek...

Agula , ja ci nie pomogę bo moj holenderski jest... własciwie to nie ma takiego poziomu na jakim on jest :-D

Zmykam ,bo słysze ze maly albo meble przestawia albo demoluje pokój :rofl2:

Hej dziewczynki! u nas dziś nie za ładnie na polu,aż wychodzić się nie chce:no::no:.W domu ciemno jak wieczorem:wściekła/y:.
A tu terza do sklepu dymać,po jakieś miesko na obiad:tak:.A ja mam smaczki na ptasie mleczko i prince polo!!
My dziś robimy przemeblowanie w domu ,bo trzeba łóżeczko rozłozyc:tak:.Już nie moge sie doczekac:-):-).
Wszystkiego naj dla malutkiej solenizantki:rofl2::rofl2:.
Agula ja tez nie umiem holenderskiego.
Ania ja dopiero bede pic kawe!pozno wstaje jak tylko moge:-).Super Ci sie trafilo z ta praca,tylko pozazdroscić;-)
Oki ide postawic wode ,bo trzeba sie do obiadu brac:tak:
Miłego dzionka:happy2::happy2::happy2:

reklama
Witam
Pauka bardzo Cię przepraszam.... jakoś ostatnio chodzę zakręcona i zupełnie mi to umknęło:-(
Wszystkiego najlepszego dla Twojej córci z okazji urodzinek, spełnienia marzeń:tak:
Paulinko dla Twojej córci również wszystkiego najlepszego... o ile dobrze pamiętam:confused:
My nadal zasmarkani:wściekła/y:

Do góry