reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Holandia

reklama
U nas na szczęście pogoda dopisuje ale zimno...
Właśnie wykonalam rundke wokół domu i synek spi smacznie na dole w wózku...
A Karinka zakupiła modeline i szaleje na stole w kuchni...:-D
Agula ja pracuje u jednej rodziny tylko 3 razy w tygodniu...i to jest właśnie mój pierwsze dom gdzie pracowalam...:-DPracuje tam legalnie i z dziećmi.
Co do prasowania to u nas wołają 10 e na godzine...i wszystko prasujemy!;-)
Pauka udanej imprezki i najlepsze życzenie dla solenizanta!:happy:
Karola powodzenia z tym mieszkaniem a nóż sie uda- dobrych myśli samych życze!Czasem to pomaga....:sorry2: I dziekuje za porade...na pewno spróbuje!
A ja biore sie za makron w sosie truskawkowym!:-D

Anetko co u ciebie???

ania uwielbiam makaron z truskawkami mniam mniam a ty jak robisz teraz sos z swieżych truskawek czy nie?
ja tez myślę ze 10 e to jest normalna stawka.
jak to legalnie???? zatrudniła cię ??/ jak to jest?

Olgunia!

Ja pracuje u kobietki co ma stwardnienie rozsiane (32lata) i zajmuje sie tam domem...OD A DO Z...wszystko jak u siebie oprócz zakupów!
Czasami tylko...:sorry2:
No ja pracuje dla niej legalnie a płaci mi SVB bo ona dostaje dotacje na mnie z racji tego,że sama nie jest w stanie zająć sie domem...:zawstydzona/y:
I tak mi sie udało...;-):sorry2:
A prasuje w domu :-D 10e to u nas normalna stawka za godzine...
Sosik to ja robie ze świeżych truskawek - dzis kupiłam na targu akurat...:tak:
Mniam... a teraz kawka bo mi łeb pęka!:baffled:

Beauty, to sa tlumaczenia z angielskiego na polski :tak:
Jak sie macie wieczorowo, dziewczynki? Fajnie, ze weekend, nie?
Anetko, co tam u Ciebie? Znalazlas juz jakas gastouder?
Agula, jesli o mnie chodzi, to jesli bym miala malusienkie dziecko i szukala pracy do domu, to wzielabym jeszzze jakies dziecko pod opieke. Jedno czy dwoje to zadna roznica ;-):-), a mozna cos sobie odlozyc.
Milego wieczorku!

PS.znalazlam takie ogloszenie : Firma ICE Agency z siedzibą w Bredzie poszukuje:
-kobietę z Bredy lub okolic z własnym autem.
Rodzaj pracy- sprzątanie.
Wymagamy
j.holenderskiego, andgielskiego lub niemieckiego.
Wiecej informacji:
+31620117178
Monika

Ostatnia edycja:
reklama
witam wieczorkiem:-)
jakos dzisiaj jestem zmęczona:baffled:
i na dodatek zła bo przyszło dzisiaj nam dopłata za prąd i gaz i musimy zapłacic 2600 euro i co miesiąc bedziemy płacić 360 a nie tak jak płacilismy 120 :szok:
Arek teraz poszedł do znajomego pogadac jak to jest u niego. znajomy płacił miesięcznie 240e i mu przyszło dopłacic tylko 75 euro:szok:
więc nie wiemy czemu my tak dużo? tym bardziej że u tamtych mieszkaja trzy osoby + dziecko 16 lat i jest większe mieszkanie a my tylko we 2 + dziecko 8 miesieczne.
tylko u nas byli goście więc moze tez poszło tyle prądu ale dziwie się że az tyle:baffled:
pozdrawiam i zyczę miłego wieczoru

Do góry