reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Holandia

reklama
Witam Was po bardzo długiej nieobecności:tak:
ufff, ale się rozpisałyście, czego się dziwić prawie miesiąc mnie nie było:szok:
... już się tłumaczę, windows nam padł, później przeprowadzka na nowe mieszkanko, remoncik, naprawa windowsa i jestem już z Wami:tak::-).
Nadrobiłam już zaległości, ale nie jestem w stanie przypomnieć sobie wszystkiego:no:
Witam nowe mamusie, fajnie, że nasze gronko się powiększa:tak:
Najlepsze życzenia dla obchodzących swoje święto i dla tuptających (Dawidka i Zosi:confused:). Mój Oli jeszcze nie chodzi, choć dziś udało mu się zrobić 5 kroczków, ale jak sobie przypomni, że mama go za paluszek nie trzyma to siada na tyłek:happy:.
Tak się Was wczoraj naczytałam o tych ciążach, porodach, staraniach, że śniło mi się, że urodziłam małą księżniczkę:-D:-)
Ma-Rita jak Twoja fasolka:confused: Jak się czujecie:confused:
Magdaleny to chyba dawno tutaj nie było:confused:
Pauka, natka bryka superowa:tak:
Ann i PaulinaAnna powodzenia w staraniach:tak:
Aniu zdrówka dla dzieci:tak:
Olgunia szerokiej drogi i miłych, spokojnych świąt:tak:
niunia podziwiam za samozaparcie:tak:.
Jeśli chodzi o wagę to ja nigdy nie miałam z nią problemów (waga znów spadła bo mam 49kg, ale chyba przez stres), ale nie potrafiłabym sobie odmówić słodyczy:no:
Moi mężczyźni też zasmarkani, ten mały, średni i ten duży:-(, 4 dni bez kataru i znów katar i kaszel:-(
agasta moje zdanie na temat żłobka jest podobne do Twojego i Ma-Rity, więc życzę powodzenia:tak: i odpoczywaj póki możesz:tak:. Mam porównanie Niko chodził do żłobka, a mojego brata córka (młodsza od Nikodema o 2 tyg) nie chodziła co bardzo widać, ma problemy z mową i podstawowymi czynnościami.

W zeszłym tygodniu obchodziliśmy dopiero roczek Oliego, bo z wiadomych przyczyn nie miałam wcześniej do tego głowy.
My jedziemy do PL dopiero 23.12, ale i tak się cieszę, a chyba najbardziej to cieszy się moja mama, że nie spędzi tych świąt sama:-(.
Mam nadzieję, że kogoś nie pominełam:confused:
Miłego dnia :-)

Właśnie zauważyłam na suwaczku, że z mężem dziś mamy święto:-):tak::-D, chyba przygotuję jakąś wyjątkową kolację:tak:. Proszę o propozycję:confused:, ale nie z piekarnika bo nie działa nam niestety:no:
U Nikusia też same czwóreczki:-D

Hejka!U nas dzis słonko swieci:-):-).
Olgunia ja tez dołaczam sie dozyczen swiatecznych i szerokiej drogi:tak::tak:.
Natka samych radosci z pociechy:-)
Pauka zdrowka dla dzieci i snu dla ciebie:rofl2:
Ania oby to byl koniec choroby:tak:.
wlasnie usypiam Misia na rekach ,nie wiem czemu ale w dzien tylko tak zasypia i to jeszcze na chwilke.

Anetko miło że jesteś z nami znowu!I gratuluję rocznicy....:-D
Dziś tez nie mam koncepcji na wystawne obiady wiec gotuje kapuśniaczek!;-)
Niestety ja nic ci nie doradze...ale zajrzyj do PRZEPISÓW KILINARNYCH na forum może cos ciekawego znajdziesz!:tak:
Sencilla a ty gdzie sie podziewasz?
A Twiggless?

Wracając jeszcze do tematu żłobka........;-)
Ja nie mam nic przeciwko takim instytucją po to one są przecież...Choróbska są wszędzie i wypadki tez się zdarząją wszedzie...
Ja z moimi dziećmi spędzałam dużo czasu w okresie kiedy najbardziej mnie potrzebowały, nauczyłam je chodzić i mówić i widziałam ich pierwszy uśmiech, słyszałam pierwsze słowo...
Od maja Erni idzie do przedszkola - bo takie są koleje życia.Ja chcę podjąc drugi etat...i nadal będziemy się cieszyć sobą!:-D
Każda matka wie co dobre dla jej dziecka - wy napewno też robicie to co wam serce podpowiada...
Wszystkim życzę dużo miłości....bo tego nasze dzieciaki potrzebują najbardziej!:tak:

reklama
Anetko witamy spowrotem!!!! Wreszcie się odezwałaś! To super, ze już się urządziłaś....Buziaki dla chłopaków!:-):-):-)
Ann ja też trzymam kciuki i mam nadzieję, ze dzisiaj grzecznie pójdziesz spać wczesnie a nie będziesz siedzieć na necie do późna....;-):crazy:

Magdalena pisała na nk, że u niej ok, ale zaszły jakieś zmiany i odezwie się wkrótce....:tak::tak::-)

Karola moja Majunia w dzień śpi tylko na spacerkach w wózku, a w nocy nie ma problemu z zasypianiem w łóżeczku:tak::tak::tak::-) no niestety dzieci nami sterują...;-):-)

Do góry