reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Holandia

Witam wieczorowa pora.
Ania zdrowka dla dzieciakow,całe szczescie ze tylko tyle.
Agasta odpoczywaj i spij jak tylko mozesz ,bo pozniej juz nie bedzie czasu na spanie:-):-).
My dzis bylismy zrobic zdjecie na paszport Michałkowi,a jutro do ambasady.I juz mozna jechac do pl:tak::-D:-D:rofl2::rofl2:.Moje miski juz spia ja tez lece pod prysznic i do wyrka.
dobrej nocki

reklama
Dzień dobry!

Ann już pognała do pracy a mnie pracoholika zamknęli w domu...:baffled::-D
Chyba się weznę za świąteczne porządki w szafach,hi hi.
Chociaż tyle korzyści będzie z tego siedzenia w domu..
.A to dopiero 2 dzień co ja będę robić do piatku!!!:szok::-D

Smacznego śniadanka śpiochom wszystkim życzę....

Witam z rana podczas jedzenia śniadania :-)

Ja dziś pospałam jak nie wiem co: od ok. 22 do 1:47 i od 5:15 do 7:45. Coś mój orgamizn nie chce dłużej spać niż 5-6 godzinek nie wiem czemu.
Chyba za bardzo się przejmuję jutrzejszą wizytą w szpitalu,boję się co powie lekarz...
A może poprostu muszę się przestawić na tymczasowy "niepacowniczy" tryb życia :-)

Pralka na szczęście już działa, więc będzie dziś trochę prania i bawienia się z dziecięcymi ubrankami. Oj mogłabym je oglądać, rozkładać i składać 1000 razy dziennie.

Ale za to dorwał mnie ból zęba :/ Wypatrzyłam w lusterku maleńką dziurkę, która zrobiła mi się obok starego wypełnienia, a to znaczy, że to wypełnienie nie było dobrze zrobione. Czy mogę w moim obecnym stanie (36 t.c.) iśś do dentysty czy lepiej poczekać (choć nie wiem czy dam rade)? Czy znieczulenie jest szkodlwie dla maleństwa? Bo ja bez znieczulenia nie wytrzymam borowania...
Znacie może jakiś środek na płukanie jamy ustnej na ból zęba? bo trochę mam spuchnięte i podropiałe dziąsło.

Lecę pod prysznic, bo o 10 przychodzi kraamzorg, a później jadę poszukać świątecznych prezentów.

Miłego dnia

Ostatnia edycja:
Witajcie
Aniu ja też z moją dwójką w domu....:tak:Oli coś się wczoraj kiepsko czuła, a jak ja odebrałam z przedszkola to już miała takie szklista oczka, a wieczorem marudziła, więc dzisiaj zostawiłam ją w domu....No i znowu użeramy sie z katarem u Oli, więc za chwilkę tez pewnie Majkę będzie męczył....:-:)szok:

Agasta tak to już jest że pod koniec ciąży org. matki nie potrzebuje dużo snu....Wystarczy kilka godzin i już jest się wypoczętym...To chyba takie naturalne przygotowywanie się do tego co będzie później, czyli do wstawaniao dziecka....
Ja to w tym ostatnim okresie nadrobiłam zaległości w filmotece!:-):tak:;-) zasypiałam gdzieś tak ok 2 w nocy a już o 7 wstawałam i prowadziłąm Oliwkę do przedszkola....

Ann ja tam nie miałam takich problemów po odstawieniu tabletek, a już na drugi miesiąć zaszłam w ciążę z Oli....Może jakieś nieodpowiednie te tabletki były dla ciebie? A moze to każda z nas inaczej znosi...Ale życzę ci, żeby Tobie też się szybko udało!!!!:-):-):-)

Wczoraj byliśmy na zakupach w sklepach dziecięcych, a tak naprawdę to szukamy spacerówki dla Majki, bo ten wózek co ma coprawdama spacerówkę, ale mi sie nie podoba, bo jest duża i chcę kupić taką osobną...No i oczywiście nie obyło się bez nieplanowanych zakupów....Kupiłam Oliwce rolki!!!:-):-):-)No i już na wiosnę zaczynamy naukę jazdy na rolkach, co powinna jej łatwo przyjść. bo ja z nią jak bylam w ciąży to jeszcze 6 miesiącu jeździłam!!!:-D:-D:-)Tak więc matka też zarzuci rolki i razem z córą będziemy poginać (w końcu może pozbędę się tego :"ciążowego balastu")...

Dziewczyny nie wiem czy Wam już pisałam, ale już kończy się u nas era karmienia piersią....:crazy::wściekła/y:Majka ie chce jż ciągnąć w dzień i nawet jak ją dostawiam to odwraca głowę przez co latacja u mnie powoli zanika...A ssie tylko w nocy, ale często się budzi, bo co 2 godzinki, wię c nad ranem serwuję jej już butlę....No itak jak przypuszczałam nie damy rady długo karmić....:-:)zawstydzona/y:

Anetko co tam u WAS, bo zaczynamy się już martwić????!!!

Hej hej!

Natka szafeczki to ja już w tamtym tygodniu zaliczyłam...:-D. Teraz mam zamiar wziąźć się za szafy z ubraniami...:tak:
Agasta ja w ciąży budziłam się zawsze o 3 nad ranem głodna jak wilk - mój synek o tej godzinie po urodzeniu miał porę karmienia!:-) A potem spał do rana!
Pauka nasza przygoda z karmieniem też miała podobny przebieg...Takie życie!
Sencilla gdzie jesteś,Marita,PaulinaAnna i wszystkie pozostałe?;-)
Anetko o ciebie to się już naprawdę martwie!:szok::-(Napisz!!!

Witm :-):-)
ale u nas pogoda śnieg tak sypie że :szok:
a mi sie nic nie chce a tez muszę się zabrać za porządki przedświąteczne a do tego nie maam pomysłu co zrobić na obiad :crazy:pomocy
teraz mykam bo moja maruda już się obudziła..........

reklama
Śnieg pada u ciebie?
To fantastycznie - niedługo będzie u nas!:-D
Moi uwielbiaja patzreć jak śnieg pada przez okno...Właśnie wstał mój mały chorowitek i do tego chyba lewą nogą...
Agnes ja na obiad robie żebarka a dzieci wcinają właśnie ryż zapiekany z jabłkami!:-)
Popijam herbatkę...

Do góry