reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Holandia

Ja właśnie popijam kawusię więc się do Was dosiądę :rofl2:

Wszystkim solenizantom składam najserdeczniejsze życzenia(również te spóźnione).
Witam nowe forumowiczki:-)

U nas już lepiej, tzn. ja z Amelką już grypisko zwalczyliśmy, ale małżonek nadal w domu z chorym kręgosłupem....podejrzewają u niego przepuklinę-a to się nadaje tylko do operownia....chodzi na zajęcia do fizykoterapeuty, jutro musi się zgłosić do lekarza med. pracy i zobaczymy co mu powie.
A dziś mamy wizytę szefa mojego męża, właśnie upiekłam ciasto kruszaniec....i czekamy :baffled:
Ponarzekam Wam, bo komu innemu mam ....smutno mi że prawdopodobnie na święta zostaniemy tutaj...mam nadzeję że rodzine moi przyjadą, brat niestety nie ma wolnego....do tego moja najlepsza przyjaciółka ma w tym czasie rodzić dziecko...tak bardzo bym chciała do Polski jechać....ale choroba nie wybiera :zawstydzona/y::no:

Ach, lecę kawkować....miłego dnia mamusie.

aaaa, co sądzicie o wątku gdzie będą nasze daty urodzin, imienin oraz naszych dzieci, partnerów i naszych rocznic? jeśli się Wam podoba to ślijcie na prywa do mnie, a ja zrobie ładnie w jednym poście wszystko

reklama
Paulina, tak Ci wspolczuje, ale pech...:no::baffled: Mam nadzieje, ze maz wkrotce wyzdrowieje!
A z kolei chorobsko przenioslo sie do nas..:wściekła/y::baffled:
Ja jestem za!! jesli chodzi o ten "rocznicowy" watek.

Ja sie dołaczam z herbatka:-)
Mnie tez sie podoba ten watek.
Ania jakie ty masz ladne opisy na nk,az łezka sie w oku kreci jak czytam:tak::tak:.
Sencilla wracajcie do zdrowka szybko.:confused:
Paulina wielka szkoda ,ze tu zostajecie,bo nie ma jak swieta spedzac z rodzina w pl.
Misiu slodko spi ,ale co jakis czas sie budzi i poplakuje.A potem znow zasypia.Lece robic obiad puki mam troche czasu.

haj kobitki,
właśnie wróciłam z pracy. Jadę na szybkie zakupy i zabieram się za obiadek.
Dzwonili do mnie ze żłobka i powiedzieli że na piątek nia ma dla mojego dziecka u nich miejsca ale jak chcę to moją miejsce w ich drugiej fili na samym końcu miasta (a ten żłobek do którego w CZERWCU złosiłam dziecko jest km od mojego domu). I jak tu się nie wkurzać, jak dopiero po pól roku dają Ci znać że nie ma miejsca, a w pracy wszystko już załatione i potwierdzone :angry:

Agasta, to rzeczywiscie moze byc wkurzajace... ale wiesz co?
Ja bedac w ciazy z Marysia OBIECYWALAM sobie, ze nie dam "sie wrobic" (jak sobie teraz o tym mysle, to smiac mi sie chce :-D ) i ze najdalej 4 miesiace po urodzeniu Marysi pojde do pracy. Poszlam po... prawie dwoch latach:-) I to nie dlatego, ze "dalam sie wrobic", ale po prostu wszystko sie zmienia.. punkt widzenia i w ogole wszystko. Moze tez nie bedziesz chciala nic innego, jak tylko byc z malenstwem troche dluzej? A jesli nie, to nie martw sie, na pewno jakies miejsce sie zwolni. Dla moich tez nie bylo miejsca na 2 lata wprzod, a po tygodniu od zapisania ich na liste, okazalo sie, ze miejsca sie cudownie znalazly. Pewnie jakas mama chciala dluzej zostac z maluchem i zmienila zdanie ;-) Tylko ze juz wtedy mialam zaklepana gastouder. milego wieczorku, Mamusie!

no laski żarrtujecie chyba z tymi żlobkami? my chcielismy dac Zosię od przyszłego roku od mniej wiecej wrzesnia ale ona nie jest nigdzie jeszcze zapisana:szok::baffled::szok::baffled::szok::baffled::szok:
jak jest słówko żłobek? wpisze w wyszukiwarke razem z nazwą miejscowosci i moze mi cos znajdzie u nas i trzeba sie za to wziąśc jak najszybciej, powiem wam ze marzy mi się wyjśc do pracy i odpocząc od małej:dry:
ale nawet języka nie znam więc pewnie bedzie cięzko..:confused:
dobranoc :-D

reklama
ok 4,5-6 euro za godzine, ale dostajesz w wiekszosci zwrot z belastingdienst, jesli oboje z partnerem/mezem pracujecie.

Do góry