reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Holandia

Hej dziewczyny.

Wczoraj była u mnie pani z kraamzorg.
Pogadała sobie 40 min i pojechała. Bardzo miła kobietka. Jakbym taką po porodzie dostała to błabym bardzo zadowolona.

Byłam we wtorek na kontroli u położnej, zrobili mi zatrzyk w związku z tym, że mam grupę krwi rh -, pobrali krew, sprawdzili czy z meleństwem wszystko ok i powiedzieli, że mam przyjść za 3 tygodnie, bo za 2 nie ma po co skoro wszystko jest ok.

Powiedzcie mi kobitki które rodziły w nl czy potrzebowałyście 2 szt kruik czy 1? Bo w różnych źrodłach róznie podają...

reklama
:-) witamy, choc widać że na forum weekend....

my pojechalismy dzisiaj na pogotowie z mała(juz raz tam bylismy) i kazali nam isc do lekarza rodzinnego- i musimy czekac az przyjedzie po 18stej....
znajoma kazala mi kupic masc rozgrzewajaca, wiki ma mocny kaszel i boje sie zeby czasem nie przeszlo na oskrzela lub pluca:baffled:

Ann ja właśnie wpadłam bo przechodziłam odok laptopa;-) ale jak na weekend przystało, fora pustkami świecą...
Pauka nie wiedziałam ze Antek tak od razu w oko wpada, ale nie powiem że bardzo miło mi sie zrobiło jak przeczytałam twoj post z tą informacją;-)
Paulina tez bym chciala mojego modela zobaczyc ale gazetki dopiero przyjadą w grudniu ;-)
Agasta ja miałam tylko jeden i w dodatku pozyczylam go od kumpeli na czas kiedy babka z kramzorgu przychodziła, zeby nie miała się o co czepnąć, z resztą ani razu go nie uzyłam, było gorąco jak moj młody się urodził wiec dodatkowe ciepło z kruik'a było zbyteczne... ale miał być to był...

miłego wieczorku

Agasta, ja w ogole nie mialam kruik. POwiedzialam, ze i tak nie bede tego stosowac, wiec mi nie kazali kupowac.

Hej dziewczynki!!!

Ja się dziś makabrycznie czuje,więc mnie nie ma z wami...:-:)zawstydzona/y:
Kruik ja miałam jeden ale go nie użyłam nigdy....
Śpijcie dobrze ja spadam z powrotem do łóżeczka!:-);-)

Witam weekendowo :-)

Dopiero co na tyłku usiadłam, cały dzień coś... sprzatanie, zaprowadzić Julke do szkoły, obiad, po Julkę, zakupy i tak dzień zleciał jak z bicza strzelił.
Na szczescie jutrzejszy obiad i kolacje mam z głowy, zrobiłam dzikuski, wiec tylko jakaś surowke sie dorobi i finał :-)
Mojemu zachciało sie jutro jechać na Beverwijk:baffled:, znowu pół dnia w plecy...

Ann podziwiam za cierpliwość, ja uwielbiam rogaliki i pierogi, ale lepienie ich doprowadza mnie do szału:rofl2:

W którym numerze "dziecka" jest Antoś? Ja mam grudniowy i nie widzę go:zawstydzona/y:

Miłego wieczorku i udanej niedzieli Wam życzę :-)

Witam weekendowo:-)
Paulina mój przepis na leczo jest bardzo prosty:
na maśle lub margarynie podsmażam cebulę i kiełbasę pokrojoną w kostkę, dodaję pieczarki w plasterki, troszkę wegety, paprykę (3 kolory) pokrojoną w paski na ok 2cm, następnie dodaję pomidor i ogórek kiszony w kostkę, duszę ok 30-40min, dodaję koncentrak, ketchup, zagotuję i gotowe; do tego świeży chlebek - mniam:tak:
My dziś byliśmy na małych zakupach do nowego mieszkanka w Ikea. Już się nie mogę doczekać 27.11 :tak::tak::tak:
Upiekłam dziś ciasto "babanowca":-p bo jutro gości się spodziewamy:tak:.

Dziewczyny mam problem, mój Oli od kilku dni (chyba po tym pobycie w PL) śpi niespokojnie, rzuca się po całym łóżku i ciągnie się za włoski:szok:. Zawsze zasypiał bezproblemowo sam w łóżeczku i nie pozwala się ululać na rękach, tak się męczy przy tym zasypianiu, już sama nie wiem co mam robić:no:
Twiggless gratuluję synka modela:tak:
Ann pochwal się tymi rogalami:tak:, ja jutro pochwalę się moim bananowcem:-)
niunia co z Wiki?
Aniu co u Ciebie:confused:
Dobranoc:tak:

reklama
po wizycie u lekarza jestem spokojniejsza bo wiem że nie ma żadnego nstanu zapalnego, meczy ja kaszel bardzo mocno:-( ale lekarz tutaj nic nie przepisał-powiedział ze to co daje jest dobre..

twigtless- szykuje ci sie maly model- nie bedziesz mogła sie opedzić od dziewczyn które będą do niego przychodziły jak podrosnie-a w sumie to może i juz zaczna przychodzić;-)

beauty- mogłabys podac dokładny adres tego beverwijku? moja mama kiedys tam była i chciała zebysmy z nia jechali ale nie znamy adresu:confused:

aniu-zdrówka życze:tak:

a tak poza tym to co to jest ten kruik? bo wstyd sie przyznać ale nie wiem:confused:

Do góry