reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Holandia

Ann...

Nie wiem co masz ale nawet w Polsce biorąc "Prenetal' czyli wszystkie potrzebne witaminy w ciąży zalecają brać dodatkowo kwas foliowy już 3 miesiące przed zajściem w ciąże :-D:-D:-D.
Moze skonsultuj to ze swoim lekarzem jak masz wątpilwości...
Miłego dnia wszystkim lece do tyrki!:-)

reklama
mnie sie wydaje, ze nie trzeba brac dodatkowo folika. Za kazda ciaza, gdy bylam u lekarza, mowili mi, ze jesli biore witaminy dla kobiet w ciazy, to juz nie potrzebuje kwasu fol. brac. Np. elevit w polsce zawiera 3 razy wiecej kwasu, niz potrzeba. Wiec po co brac jeszcze? Chyba jednak nie wpadajmy w przesade, kwas fol. jest tez w jedzeniu, wiec i tak sie go przyjmuje jeszcze ta droga...
a dokladnie za 3 miesiace moja Marys konczy 2 latka.. kiedy to minelo????

Witam popołudniowo:-):-):-):-).
Ja biorę gravitamon,i położna mówiła ,ze to wystarczy.
Nudzi mi sie strasznie,ogladam mamo to ja:tak:.Sa tu czasem bardzo ciekawe rzeczy,zwłaszcza dla mnie,bo to pierwszy dzidziuś:-D:-D.Czy ja sie w końcu doczekam na tego naszego bombelka?W najgorszym wypadku jeszcze 4 tyg i bedzie z nami:rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:.
A teraz ide zrobić sobie jajecznice ,bo mam jakieś zachcianki:-D.

Karola, nic sie nie martw, wysypiaj sie, korzystaj z "samotnosci" na 100 % , pozniej bedziesz chciala choc pol godziny wolnosci!! :) Nasza Tosia tez sie spoznila, prawie dwa tygodnie, Marysia tydzien. A bedziecie miec chlopca czy dziewczynke? Macie juz imie wybrane?

witam dziewczynki,
my wlasnie wrocilismy ze spacerku znad morza... :tak::-) Manuel padniety i wlasnie zasnal... :tak: zapowiadali dzisiaj deszcz i burze... a tutaj pieknie sloneczko swieci... wcale im sie te przepowiednie nie sprawdzaja...
Ann, ja jestem rowniez z okolic Katowic, a dokladnie z Sosnowca... a Ty... czyzby z Gliwic? ;-) ja w czasie ciazy bralam Feminatal i on w zupelnosci wystarczal... a zaczelam brac kilka miesiecy przed planowaniem... :tak: co do cytologii Ci nie pomoge... ja w Tym roku sobie robilam dla sprawdzenia czy wszystko jest ok, ale w Polsce...
Ortica, witaj na forum... skad jestes? gratuluje bycia w ciazy... :tak:
Karola, cierpliwosci... juz niedlugo z pewnoscia bedziesz tulic swoje dziecie... :tak: :-) a teraz wypoczywaj ile tylko mozesz...

Wiem dziewczynki ,ze mam jeszcze czas na odpoczynek.Stracha przed wychowywaniem i opieka też mam:-D:-D.
Sencilla to bedzie chłopczyk Michałek.Tatuś takie imie wybrał. Chyba to on nie może sie doczekac najbardziej.
Ortica gratuluje radosnej nowiny:-)
Magdalena ,a z jakiej cześci holandii jesteś,bo tu też piekne słonko było.

reklama
Witam kochane!
A gdzie się podziewacie?????
Jak tam po weekendzie dziewczyny? Zastanawiam się co jest tego przyczyną, że wszystkich wywiało....Może tam jakieś wichury w tej Holandii....;)

Do góry