reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Holandia

Witam wszystkie mamusie. Jestem tutaj pierwszy raz, trafiłam z google szukając frazy "mamusie w holandii" :)
Ja mieszkam tutaj z 4 letnią córkę od maja. Póki co nie pracuję,więc okrutnie się nudzę. Córka zaczęła holenderską szkołę u nas w miasteczku (wsi- jak zwykłam to miejsce nazywać :p ) i mówi już sporo po holendersku (lepiej niż ja, bo ja na język się zaparłam i choć wiele rozumiem,to nic nie powiem). To tak po krótce o nas... Chętnie się przyłączę do wątku. :)

reklama
Witam wszystkie mamusie. Jestem tutaj pierwszy raz, trafiłam z google szukając frazy "mamusie w holandii" :)
Ja mieszkam tutaj z 4 letnią córkę od maja. Póki co nie pracuję,więc okrutnie się nudzę. Córka zaczęła holenderską szkołę u nas w miasteczku (wsi- jak zwykłam to miejsce nazywać :p ) i mówi już sporo po holendersku (lepiej niż ja, bo ja na język się zaparłam i choć wiele rozumiem,to nic nie powiem). To tak po krótce o nas... Chętnie się przyłączę do wątku. :)

hej Paulinaa - witam cie ponownie!!:-D / przed chwilą na fejsie ;-)/ fajnie ze tu dotarłaś... o język się nie martw każda z nas kiedyś tak mówiła....będzie dobrze!

Cześć dziewczyny właśnie w tym tygodniu przeprowadziłam się do Holandii z moim 1,5 rocznym synkiem. Czy są tu jakieś mamy z Rotterdamu lub okolic? :)

Cześć Damesy :D

Daaawno mnie tu nie było. Dużo się u nas zmieniło. Wróciłyśmy z Mają do Polski a mąż dostał pracę w Niemczech. Co dalej....czas pokaże. Życzę Wam wielu sukcesów i spokojnego życia w Niderlandach :).

hej :) Staramy sie z mezem o dzidziusia . Nie wiemy za duzo jak jest tu pozniej jest po urodzeniu slyszelismy tylko ze 4 tyg pzed porodem moge isc na zwolnienie a potem z dzidziusiem bede siedziec w domu 10 tyg i tu pracodawca placi 100% wynagrodzenia potem do pracy a dziecko do żlobka :/ tylko ze to sa ogromne koszty ok 1300 e miesiecznie a gdzie tu jeszcze oplaty i jedzenie. Moze ktoras z was wie czy sa jakies dofinansowania na dziecko w holandii ?

reklama
Witam
Oczywiście ze są dofinansowania do żlobka/przedszkola. Warunek jest jeden - musisz pracować. Złobka mozesz poszukac juz teraz, porozmaiwać z opiekunkami, obejrzeć w środku. Możesz też już podpisac wstępną umowę. Na 3 miesiące przed podjeciem pracy skladasz w belastingu wniosek o dofinansowanie do żłobka czyli kinderopvangtoeslag. W zależności od dochodow możesz otrzymac i 1000€ dodatku.

Do góry