reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

witam panie.
Ja podczytuję cały czas ale weny nie mam czasami żeby pisać.

Astrid na całe wakacje do PL??????Współczuję i dziwię się bo ciągle narzekasz na Polskę a wybywasz tam na całe wakacje!!
w primarku nic ciekawego i eleganckiego dla siebie nie kupisz, więc jak nie masz blisko to nie ma co jechać...bodziaki jednie fajne tam kupowałam.
Z sieciówek w NL to polecam Zarę, Mango... a w PL tanio i fajnie w Reserverd...

Nana znajdź w końcu jakiegoś sensownego lekarza tutaj...wiem że ciężko no ale zdrowie Tymka ważne...

niunia gratuluję rozpoczeci budowy domku...oby szybko poszło...

U nas dziś była zupa rybna...

Dziękuję za współczucie Droga Użytkowniczko Forum :nerd:. To jest plan, a jak wyjdzie w praniu, to zupełnie co innego. Poza tym, mogę sobie narzekać, mam do tego prawo, ale myślę też o dziadkach, którzy chcieliby spędzić czas z wnuczką, a nie mają możliwości przyjazdu do NL. Jak dla mnie reserved to mega słabizna i jak dotąd nie udało mi się tam nic dobrego kupić. Przeglądałam stronkę Mango i parę rzeczy mi się podobało, więc pewnie tam pójdę...popatrzyłam na stronkę Zary, ale nic mnie nie ujęło.

reklama
Hej
Aniu a co by chciały studiowac:-)? Syn jest troche zorientowany, bo za rok matura, w zasadzie to chyba na kazdej uczelni sa studia w jezyku angielskim.
Astrid dziadkow na pewno cieszy taki pomysł spędzenia wakacji:-).
Nana dużo zdrówka dla synka, mam nadzieje, ze jest juz lepiej.
Nasz rodzinny nas zaskoczył bez gadania dał skierowanie na badania dla syna łacznie z hormonami tarczycy itp, a mezowi skierowanie na testy alergiczne, chyba miał wyjatkowy dzien;-)
My mamy na swieta całe 2 tygodnie wolnego wiec czas pomyslec co zorganizowac zeby sie towarzystwo zbytnio nie nudziło. Poki co w szkole zamieszanie bo mamy obchody 50 lecia i z wizyta zapowiedziała sie krolowa:-).
MaRita wspólczuje niespodziewanego remontu. Wszystkiego najlepszego dla synka:-)
Niunia powodzenia z budowa:tak:.Gratulacje dla córci najgorzej zaczac a potem juz gorki :-).
My tez myslelismy o komunii w Amsterdamie ale okazało sie ze pani od religii przygotuje dzieci i bedzie 1 komunia 15 czerwca na angielskojezycznej mszy,mały zachwycony, ksiadz bardzo fajny wiec sie zdecydowalismy.
Miłego dnia dla Wszystkich:-)

Ostatnia edycja:
Hej
Aniu a co by chciały studiowac:-)? Syn jest troche zorientowany, bo za rok matura, w zasadzie to chyba na kazdej uczelni sa studia w jezyku angielskim.

hihi zebym to ja umiała tak powtórzyć jak powiedziała; chodziło jej psychologie biznesową, filologie albo filozofie :-D chyba do niej smsa napisze zeby sie bardziej okresliła:zawstydzona/y:

w Zarze nigdy nic nei znalazłam dla siebie, kiedys widzialam piekne kurtki ale cena tez wyrywała z butów, a mango to samo.... nie wszystko jest fajne ale jak juz cos to drogie ze szok....

co do remontów... ostatnio wprowadzali sie ludzie do nowego bloku obok nas i w pierwszy dzien juz spłoneły smieci na ulicy... co za wieśniaki.... dać nowe chaty to jeszcze burdel robią :(

w Zarze nigdy nic nei znalazłam dla siebie, kiedys widzialam piekne kurtki ale cena tez wyrywała z butów, a mango to samo.... nie wszystko jest fajne ale jak juz cos to drogie ze szok....

co do remontów... ostatnio wprowadzali sie ludzie do nowego bloku obok nas i w pierwszy dzien juz spłoneły smieci na ulicy... co za wieśniaki.... dać nowe chaty to jeszcze burdel robią :(

Ej...to ja się boję klikać na te mieszkania koło Ciebie ;-).

Aniuhaven kazdy uniwesytet czy szkola wyzsza oferuja tu studia w jezyku ang. Kazda uczelnia ma super opracowana strone internetowa i latwo mozna wszystko tam znalezc. Ewentualnie radze przejsc sie na uczelnie i zapytac w tzw. informatiecentrum. Tam dowie sie wszystkiego co trzeba i dostanie studiegids.
Co do studiowania fililogii (nie wiem jakiej) to raczej znajomosc holenderskiego jest konieczna bo zajecia np. z gramatyki odbywaja sie po hol. (z tego, co mi wiadomo).

Niunia gratuluje rozpoczecia budowy :tak: Fajnie tak planowac jak sie wszystko urzadzi w takim wymarzonym domu. Super :-)

Astrid Mango miewalo fajne rzeczy. Ja kupilam tam fajny kostium na slub kolezanki (bylam swiadkiem), ale to bylo dobre 10 lat temu. Jakos nie kupuje tam ostatnio.
A popatrz na Zalando lub Wehkamp. Asos tez ma duzo fajnych rzeczy :tak:

Ja zaliczylam dzis z moim potomstwem Speelothek. Przywlekli do chaty pelno zabawek i teraz maja zajecie. Normalnie nie ma dzieci...chwilo trwaj ;-):-D

Agss no mnie sie sukienki wlasnie na zdjeciach podobaja :) ale balabym sie kupić, raz ze wlasnie nie wiadomo co za materiał a dwa ze moze nie pasować... ale dzieki za info :)

na Zalando tez czasem zaglądam, ale wlasnie bez mierzenia mam obawy zaryzykowac a potem ewnetualnie bawić sie w odsyłanie :)

Ma-Rita
doczytałam o uszkach, kurde wystraszyłam sie .... chciałabym zeby u nas juz nie wrócilo :(

a do Primarka tez chcialabym sie wybrać, wszyscy w koło byli tylko nie ja :)

Ostatnia edycja:
Hehe ale sie watek obudzil:-D
Czy naprawde nie mozna bylo tego wczesniej zrobic? :sorry2::dry::-p:-D
Ja tez nie lubie kupowac ciuchow przez internet. Nigdy nie wiadomo jaki rozmiar i material.

Niunia powodzenia w budowie domu. Super tak samemu tworzyc od podstaw:tak:

reklama
dzieki dziewczyny za mile slowa co do budowy, faktycznie zrobienie wszystko po swojemu ma swoje plusy:tak: choc biurokratyzacja w PL jest przerazajaca nam sie jakos udalo;-)

ciuchy przez internet kupuje tylko dla malej, ale jest coraz gorzej zeby trafic dobre w pasie:zawstydzona/y:

marita- wspolczuje remontu, cale szczescie ze mieliscie ubezpieczenie:tak:
ania1272- jestescie z okolic amsterdamu? super ze wasza pani sie zajmuje komunia, fajnie ze dzieci pojda razem w grupie:tak: rozumiem ze jest to szkola katolicka? w amsterdamie jest jeszcze jedna szkola ale bez religii:baffled:

Do góry