reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

Iskierko, dzięki za strone, już wcześniej sobie trochę poczytałam. Wcześniejsze szczepienia mielismy robione w Niemczech, więc juz drugi raz trzeba bedzie zmieniac kalendarz, troche będą musieli pogłówkować nad nami:-). Troche sie człowiek rozleniwił bo do tej pory pediatra dzwonił i przypominał o wszystkim;-).
Jeśli do GGD dostarczysz potwierdzenia wszystkich szczepien jakie byly robione wczesniej (mniewazne czy Polska czy Niemcy) to oni sami już zadbają o to, by reszta szczepoien byla zrobiona na czas i przyślą ci wezwanie na szczepienie na okreslony dzien. A jeśli sie okaże że dzieku brakuje jakiegoś szczepienia to też dostaniesz zawiadomienie gdzie i kiedy masz się stawić.
Nie wiem jednak jak to jest z tym konkretnym szczepieniem o które pytasz, bo jego chyba nie ma w kalendarzu podstawowych szczepien (ale moge się mylić)

reklama
Dzien dobry!
Gosiu wlasnie co to za operacja bo tez jakos nie docZYtalam.???
Ja Alexa w Geldrop rodzilam i teraz tez tam zamierzam...ale wiesz pomiedzy Twoim Danem i Thijsem jest wieksza roznica niz pomiedzy moim Alexem i drugim bedzie....zobaczymy.
Lecee cos zrobic 4eszcze i do pracy....a dzis nie bardzo siee wyspalam bo Alexowi 4 i 5 wychodza,sorki za bledy ale synek klika mi tez na klawiaturze.r

hej... Hague mnie się wydaje ze Karolinie chodzilo o TEN OSTATNI FOTELIK :rofl2: czyli tzn; podkladke dla dzieci - moi tez tego ostatniego fotelika nie maja markowego...:tak:bo co za roznica skoro jest tylko pod pupa a pasy przechodzą przez ramie;-) ---- ja tak przynajmniej odebrałam tego posta:-D Helikoptery lataja nam nad domem tak nisko dziś ze ...szyby dzwonią:baffled:;-), znowu czegos szukają... Gosiu szybkiego powrotu do zdrowia...a co ci się stało???:szok: Karola ja z mojego nowego telefonu / widze ze baaardzo teraz popularny hihi/ jestem MEGA ZADOWOLONA:tak:tylko tego etui nie mogłam nigdzie kupic ale zamowilam przez internet w końcu i mam swoje różowe cudo!!!:-D miłego wieczoru...

Aniu to jest tak, ze ten ostatni fotelik to rzeczywiscie ta podkladka albo kompletny fotelik z oparciem i oslona na glowe (i o ten fotelik chodzilo jak sie domyslam Karoli). To, ktory wariant sie wybierze ("poddoopnik" czy caly fotelik) zalezy od rodzica.
My mamy caly fotelik, bo moim zdaniem (no i z tego, co pisza) jest bezpieczniejszy (oslona glowy itp.) i bardziej komfortowy dla dziecka np. kiedy spi podczas podrozy. Tak naprawde to balabym sie wyruszac w dalsze trasy np. do Polski bez tego fotelika a tylko z podkladka. Tak wiec u nas Ian choc mierzy 121 cm jezdzi w Maxi Cosi Rodi SPS a Maja w Romer (do 18 kg), ale chyba juz niedlugo trzeba bedzie i dla niej kupic wiekszy fotelik, bo ten juz robi sie za maly dla niej (bardziej chodzi tu o jej wzrost niz wage, bo wazy dopiero 14 kg, wiec jeszcze te 4 kg moglaby pojezdzic ;-)).

No i rzeczywiscie, jesli ktos decyduje sie tylko na podkladke to marka nie ma znaczenia (tak jak piszesz), ale jak ktos chce kupic caly fotelik to juz inna historia :tak:

Sencilla pisalas ostatnio o tej fotograf i mozliwosciach sesji foto. Moglabys podac wiecej szczegolow: kiedy, gdzie, moze jakas jej stronka lub przynajmniej kilka zdjec zeby zobaczyc w jakim sa klimacie? Orientujesz sie moze cos niecos w cenach?

cisza i spokój -dzieci spia:tak::tak:
Mi chodzilo o foteli z oparciem:tak:Michas chyba na poddupek jest za niski i chyba bedzie bezpiecznieszy w normalnym foteliku:sorry2:
Aniu jak ida lekcje plywania?
Ale wam fajnie ,ja sie doczekac nie moge SIII:tak:Aniui mówisz ze problemy ze znalezieniem etui? ja chyba bede chciala bialy ale jeszcze zobacze
A jakie kolory wy macie (tel)?

czesc dziewczyny

co do mojej operacji to w trakcie ostatnich miesiecy ciazy zrobila mi sie przepuklina pepkowa :baffled: nie bolalo mnie to jeszcze tak bardzo ale chcialam to za wczasu skorygowac ......nacieli mnie polozyli siatke no i teraz na chorobowym sbie siedze :-p ale dzisiaj kryzys, troche wiecej pochodzilam i boli jak fix :crazy:

piszecie o fotelikach a wiecie od kiedy tutaj dzieci moga tylko na podkladkach jezdzic ???

reklama
Aniahaven mi chodzilo o fotelik do 36 kg, Karoli tez jak widac o ten chodzilo. Nie bylo tutaj mowy o tych poddupnikach. I tez uwazam, ze lepszy (bezpieczniejszy) fotelik niz sama podkladka :tak:

Karola ja mam kolor bialy, ale jeszcze bez etui, bo jeszcze na bazar nie doszlam :-D na iphony tyle fajnych cudow, mam nadzieje, ze na galaxy 3 tez bedzie cos ciekawego!!! na stronie tele2 (stamtad mam abonament) jest jeszcze kolor niebieski, ale wszyscy mi polecili bialy bo niby ladniejszy :-D to wzielam :-p

Do góry