Anp wydaje mi sie, ze wszystko zalezy jak przebiegala Twoja pierwsza ciaza, bo samo cc nie oznacza, ze musisz byc pod opieka ginekologa Co najwyzej cc przy pierwszym dziecku moze byc wskazaniem do porodu w szpitalu przy drugim dziecku.
reklama
Ma-Rita, ja mialam pierwsza cc, pozniej bylam pod opieka poloznej. W 36 tygodniu przechodzi sie pod opieke ginekologa w szpitalu, w ktorym sie ma zamiar rodzic. I juz trzeba rodzic w szpitalu, nie mozna w domu. Chyba, ze sie nie zdazy
Dziewczeta, pamietacie, jak kiedys wspominalam o mojej znajomej fotograf? Przyjezdza do Holandii w grudniu, chetnie moze sie podjac zrobienia jakiejkolwiek sesji, rodzinnej, ciazowej, dzieciecej. Robi naprawde ladne zdjecia, nam robila slubne. Czy ktoras z Was bylaby chetna na taka sesje?
Dziewczeta, pamietacie, jak kiedys wspominalam o mojej znajomej fotograf? Przyjezdza do Holandii w grudniu, chetnie moze sie podjac zrobienia jakiejkolwiek sesji, rodzinnej, ciazowej, dzieciecej. Robi naprawde ladne zdjecia, nam robila slubne. Czy ktoras z Was bylaby chetna na taka sesje?
hej dziewczynki
Do mnie mama przyjechala :-) wszyscy szczesliwi a najbardziej dzieci ma ich kto rozpieszczac ja juz tez po operacji wszystko dobrze przebieglo i w ten sam dzien poszlam do domu teraz musze tylko uwazac na siebie ale mama i maz jest wiec nie musze sie przemeczac :-)
Anp mnie tez prowadzila polozna dopiero ostatni miesiac bylam u ginekologa w szpitalu no i po cc trzeba rodzic w szpitalu a gdzie ty nalezysz do szpitala, Geldrop?????
Karola u nas tez dziei w maxi cosi jezdza bo taki stabilne i bezpieczne sie wydaja
Aniu u nas tez byla piekna pogoda, bylismy w lesie i mama jeszcze prawdziwka znalazla
Dziewczyny, Thijsie nie chce mi mleka jesc i wogole wydajemi sie ze malo je chce mu sprobowac normalne mleko dac moze mu bardziej bedzie smakowac......a moze to na zeby
Do mnie mama przyjechala :-) wszyscy szczesliwi a najbardziej dzieci ma ich kto rozpieszczac ja juz tez po operacji wszystko dobrze przebieglo i w ten sam dzien poszlam do domu teraz musze tylko uwazac na siebie ale mama i maz jest wiec nie musze sie przemeczac :-)
Anp mnie tez prowadzila polozna dopiero ostatni miesiac bylam u ginekologa w szpitalu no i po cc trzeba rodzic w szpitalu a gdzie ty nalezysz do szpitala, Geldrop?????
Karola u nas tez dziei w maxi cosi jezdza bo taki stabilne i bezpieczne sie wydaja
Aniu u nas tez byla piekna pogoda, bylismy w lesie i mama jeszcze prawdziwka znalazla
Dziewczyny, Thijsie nie chce mi mleka jesc i wogole wydajemi sie ze malo je chce mu sprobowac normalne mleko dac moze mu bardziej bedzie smakowac......a moze to na zeby
Gosiu ja pisalam na forum pod koniec sierpnia, ze Tomek tez odmowil mleka, nie chcial go pic (z butli, bo lyzeczka jakos zajadal), za to soczek czy woda to chcial. Nana mi napisala, ze Tymek mial tak jak zabki mu szly. Po paru dniach sie okazalo ze Tomkowi wylazl pierwszy zabek i jedzenie mleka wrocilo do normy :-)
Ostatnia edycja:
Iskierka71
Fanka BB :)
Na tej stronce: GGD Midden Nederland - Home możesz znaleźć dużo informacji na temat GGD i szczepienBardzo dziękuje za odpowiedzi:-). Czasami ciężko połapać się w tym holenderskim systemie opieki zdrowotnej. Do GGD rozumiem można udać się bez skierowania?
karola82_82
mama slicznego Michałka
dzieki za odpowiedzi .a jednak tez jestem tego zdania co wyznajome mi mówily ze ten ostatni fotelik juz nie jest taki wazy ale ja chyba przy kazdej posrózy bym sie zastanawiala czy spelnia swoja role..my tez maxi cosi i chyba przy tej marce zostane
Gosiu mnie sie tez wydaje ze to przez zabkico to za operacja byla? bo chyba przeoczylam
Hague widze ze sie doczekalas telefonu:-) ja w sobote ide po III s
Gosiu mnie sie tez wydaje ze to przez zabkico to za operacja byla? bo chyba przeoczylam
Hague widze ze sie doczekalas telefonu:-) ja w sobote ide po III s
Jak to ostatni fotelik nie jest taki wazny? to moze lepiej w ogole nie zapinajmy pasow w aucie masakra no ale kazdy sobie robi jak tam uwaza, bo kazdy ma swoje sumienie jednych bedzie to gryzlo, a innych nie.
ps. tak tak tak!!! doczekalam sie w koncu, po dlugim czasie oczekiwania.. bo wczesniej chcialam zamowic przez jednego providera a sie okazalo ze nie moge zamowic, co najlepsze nikt mi o tym przez 2 tygodnie nie powiedzial, mimo ze dzwonilam tam 4 razy i pytalam co ze statusem mojego zamowienia wszyscy mowili ze wszystko jest goed i w ciagu 3 dni roboczych dostane tel z nowym kontraktem, a tak nie bylo. ostatni raz jak zadzwonilam to ich tam opierdzielilam, babka w koncu sprawdzila 'glebiej' i sie okazalo ze nie moge bo mam juz kontrakt z dana firma, a to jest dla nowych klientow to zapytalam ja co tam za idioci pracuja u nich w klantenservice ze przez 2 tygodnie o tym nikt nie wiedzial mimo wyslanych wszystkich moich danych do nich niestety nie umiala mi na to pytanie odpowiedziec no ale juz zadzwonilam sobie osobiscie do tele2 wczoraj kolo poludnia, a dzis juz telefonik jest u mnie POLECAM, jest super ahh.. chyba cala noc nie bede spala lol hahhahaha ;-)
ps. tak tak tak!!! doczekalam sie w koncu, po dlugim czasie oczekiwania.. bo wczesniej chcialam zamowic przez jednego providera a sie okazalo ze nie moge zamowic, co najlepsze nikt mi o tym przez 2 tygodnie nie powiedzial, mimo ze dzwonilam tam 4 razy i pytalam co ze statusem mojego zamowienia wszyscy mowili ze wszystko jest goed i w ciagu 3 dni roboczych dostane tel z nowym kontraktem, a tak nie bylo. ostatni raz jak zadzwonilam to ich tam opierdzielilam, babka w koncu sprawdzila 'glebiej' i sie okazalo ze nie moge bo mam juz kontrakt z dana firma, a to jest dla nowych klientow to zapytalam ja co tam za idioci pracuja u nich w klantenservice ze przez 2 tygodnie o tym nikt nie wiedzial mimo wyslanych wszystkich moich danych do nich niestety nie umiala mi na to pytanie odpowiedziec no ale juz zadzwonilam sobie osobiscie do tele2 wczoraj kolo poludnia, a dzis juz telefonik jest u mnie POLECAM, jest super ahh.. chyba cala noc nie bede spala lol hahhahaha ;-)
Iskierko, dzięki za strone, już wcześniej sobie trochę poczytałam. Wcześniejsze szczepienia mielismy robione w Niemczech, więc juz drugi raz trzeba bedzie zmieniac kalendarz, troche będą musieli pogłówkować nad nami:-). Troche sie człowiek rozleniwił bo do tej pory pediatra dzwonił i przypominał o wszystkim;-).
TheHague gratuluje zakupu i miłej zabawy
TheHague gratuluje zakupu i miłej zabawy
reklama