reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

Gosiu laktator mam na gwarancji. Moja mama jedzie za 3 tyg do PL to go wezmie a jak narzie to odciagam mleczko poprostu wyciskajac je. Od 2 dni mi jakos to idzie.

Chcialam wam oznajmic ze moj Filip zepsol mi moj telefon (smartfon). Najprawdopodobnie jak sie schylalam nad lozeczkiem to mi wypadl i jak sie ubieralam tak dziwnie cicho sie zrobilo patrze a on go w buzi i tak zaslinil ze juz wogole nie dziala :-(

reklama
hejka...

Aniu witaj w naszych skromnych progach...:tak: fajnie ze znowu nowa osoba!
Sencilla wspolczuje ci nie przespanej nocki ... u mnie na szczescie dla mnie cale trio spalo:tak: a maz na kanapie hihi... bo wczoraj moje dzieci stwierdzily ze jest DZIEN ZWIERZAT :cool2: hihi i im sie nalezy spanie w duzym lozku lub nawet na materacu w pokoju:-D wiec spali wszyscy do samego rana...

Anetko moj Erni kiedys tez mi tak telefon zalatwil wlasnie slinka...wspolczuje!:sorry2:
ja to chyba przez ta pogode taka chandre mam ze :szok: chodze jak osa i wogole mi jakos smutno... :zawstydzona/y:

Sencilla a kiedy te warsztaty i gdzie?ja lubie takie posiedzenia, to chetnie bym sie wybrala, ale nie wiem czy daleko??

Anetka powodzenia w odciaganiu, moj laktator juz lezy schowany, wyszedl z uzytku i na szczescie mam z tym spokoj juz :zawstydzona/y:

Tez mialam nocke troszke nie teges, o 6 Tomasz zarzadzil pobudke, ale dalam mu butle, pokrecil sie, pokrecil i pl pol godzinie usnal i spalismy do 8.

The Hague, warsztaty beda najprawdopodobniej w ostatni weekend listopada, w Hoorn, ok 100 km od Hagi to jest chyba. OPieka dla dzieci bedzie zapewniona.

Janek dzisiaj po raz pierwszy przespał całą noc, bez budzenia się, aż do 7:00. Wow!
Brzydka pogoda, że się nie chce z łóżka wychodzić;-)

U mnie na obiadek dzisiaj było spaghetti bolognese. Janek też zajadał samodzielnie, aż się uszy mu trzęsły:-D No i do tego jego kochane romanesco. Sencilla, u mnie to warzywko też ostatnio opanowało lodówkę, bo Janek je uwielbia.

Ostatnia edycja:
Sencilla, Iguana, jak przygotowujecie to romanesco? bylam ostatnio w eko plazie i widzialam tam to warzywo, ale nie wzielam bo nie wiedzialam co z tym zrobic :-D

The Hague, moj ulubiony sposob na przygotowanie tego cuda to:
gotuje go na parze w calosci
makaron orkiszowy ciemny
robie sosik z pieczarek, swiezych pomidorow, ziol, smietany, sosu sojowego

na makaronik klade romanesco pokrojone w duze kawalki, te jakby sterczace "choinki" i zalewam sosikiem, pycha, ostatnio jeszcze jak byla u mnie kolezanka dalam na to kawalek lososia z sola i limonka. niebo w gebie i zdrowe.

reklama
Ochh bardzo podobają mi się takie malowidła na ścianach pokoju dziecięcego, zastanawiam się nad zrobieniem czegoś u siebie, powoli zaczynam myśleć jak urządzić pokoik. Powiedzcie mi dziewczyny czy po urodzeniu miałyście już gotowy pokoik dla dziecka czy miałyście łóżeczko w swojej sypialni?

Do góry