reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Holandia

Witaj Diana1711:-D Fajnie, że trafiłaś na to forum. Mi ono dość mocno pomogło, masa informacji od dziewczyn. Ja rodziłam w Amsterdamie, ale obecnie jak i Ty przebywam w Hadze, a dokładnie w Rijswijku.

reklama
Dzięki Mamuśki za miłe przyjęcie, jak się cieszę że znalazłam to forum i nie będę sama :)
Mieszkam w Hadze a dokładnie na Spororwijk ale mamy zamiar się przeprowadzić przed porodem, znaleźć jakieś większe mieszkanko.
Tak ja na pewno zdecyduję się na poród w szpitalu nie jestem przekonana do domowego, podziwiam mamusie które się zdecydowały. Jeżeli chodzi o położną to również wybieram się do Pani Małgosi, w ten czwartek, już nie mogę się doczekać. Myślicie że powinnam już zgłosić się do Kramzorg ?
Czy was też tak męczyły mdłości? Ja mam je całymi dniami, odpierają apetyt :) Lody jadłabym przez cały dzień :)

Ja oprócz powiększonych i obolałych piersi (chociaż teraz już raczej tylko powiększone bo już prawie nie bolą) nie mam żadnych oznak... zero mdłości, nic... czasami trochę się tym martwię...

hejka

Agss to sie ciesz póki mozesz.... hehe a nie martw :)

Diana ja wymiotowałam 2 i poł miesiaca kazdego poranka...... niestety nigdy sie nie przewidzi jakie kto bedzie miał objawy, jedne przychodza pozniej inne wcale.... :D

witam
my wczoraj siedzieliśmy nad jeziorkiem, całkiem niedaleko ode mnie jest świetne miejsce, bezpłatny parking, toalety no i nawet czyste jeziorko.Spiekłam się strasznie, dzisiaj czuje mój dekolt, ramiona i nogi:crazy:
Szymon oczywiście nadal bał sie piasku, jak tylko zobaczył to chciał na ręcę, niewiem naprawde dlaczego ale trochę to śmiesznie wyglądało:tak::-DNawet w wodzie za bardzo niechciał siedzieć no bo piasek na dnie haha, no nic każdy ma jakieś fanaberie;-)
Diana witaj na forum i spokojnego wyczekiwania życzę.

Hejka wszystkim ...ale tu znowu ruch sie zrobil:-D / chyba powoli wakacje sie koncza hihi...
Diana witaj ... jak juz dziewczyny zdazyly ci poinformowac pytaj o wszystko ... zawsze ktos odpowie na twoje pytanie albo rozwieje watpliwosci:tak:...Fajnie ze znowu jest nas wiecej...:-)

a ja mam HIT...znalazlam moje buty na wesele:-D:-D:-D jupi... to byl ostatni sklep w Breda w jakim nie bylam jestem so happy:-) teraz tylko potrzebuje jakis zakiecik ale to chyba w ONLY kupie bo widzialam swietny i.. no wlasnie... jaki perfum wam ostatnio przypadl do gustu? polecac mi tu bo nie wiem o co wolac w drogerii - obecenie mam GUCCI czerwony kwadrat i bardzo go lubie:tak: a wy ?

Aniu czesto tak jest ze szukamy szukamy i nic nie znajdujemy az w koncu zrezygnowani wchodzimy do sklepu do ktorego normalnie by sie nie weszło i tadam..... jest. heheheh:)

co do perfum to zalezy kto ile lubi na nie wydawać.... mnie sie bardzo podoba Armani Code i Hugo Boss szary..... ale jakos kurcze nie moge sie przełamac zeby tyle pieniedzy wydac ....

Dziewczyny masakra, dzis u nas bylo w sloncu 45 stopni i zero wiatru :dry: myslalam, ze padne :baffled: nieprzyzwyczajona do takich upalow, w nl max 25 a tu :szok: Tomeczkowi az potowki na plecach sie zrobily od maxi cosi :baffled: no i maluch nie chce mi jesc, soczki czy wode jeszcze jako tako wypije, ale mleka juz nie, za to obiadki wcina rowno, az sie uszyska mu trzesa:blink: nie wiem czy tak moze byc czy nie, ale doswiadczone mamuski w okol mnie mowia mi ze to norma jesli taki upal to dziecko do jedzenia nie za bardzo. Mam nadzieje, ze jutro juz normalnie bedzie jadl, w koncu mleko jego podstawowym posilkiem jest. Jesli zas bedzie strajk, to zrobie mu kaszke kukurydziana z mlekiem - z lyzeczki napewno nie odmowi:happy:

Ania ja z perfumami nie pomoge, nie jestem dobra w doradzaniu, pozatym tyle roznorodnych zapachow, ze kazdy lubi co innego. Ja raz slodkie kupie a raz nie, to zalezy od humoru w danym dniu:-D dlatego mam tego tyle ze codziennie moglabym sie psikac czym innym, poczawszy od jakiegos najtanszego badziewia po lepsze i z wyzszej polki. mysle, ze najlepiej jak kupisz sobie cos sprawdzonego, co lubisz, zeby czuc sie w tym dobrze i zeby nie zemdlilo po jakims czasie :-D mi sie to czesto zdarza, ze jakies perfumy mi sie podobaja, kupuje, a potem sie okazuje ze nie moge sie nimi perfumowac, bo mnie odrzuca :baffled:

Diana ja tez Spoorwijk :happy: znam jedna Diane tez ze Spoorwijku, ale to chyba nie Ty :-D cos ostatnio takie popularniejsze to imie sie zrobilo :tak: Co do kraamzorg i innych rzeczy zwiazanych z ciaza i porodem, to pani Gosia bedzie Cie informowala co w jakim okresie czasu zrobic i gdzie sie zapisac. Jak juz pojdziesz na pierwsza wizyte to wtedy sie dowiesz:-) nie martw sie nic na zapas. A jeszcze co do mdlosci, to ja nie pomoge, bo nie mialam ich ani razu w ciazy, i ani razu nie zdarzylo mi sie zwrocic:-) bez tego schudlam w pierwszych miesiacach ciazy 4kg, poprostu nie chcialo mi sie samo z siebie jesc :happy: zreszta ja sie w ciazy zdrowo odzywialam, nie jadlam fast foodow ani lodow, jakos nie mialam na te rzeczy ochoty i przytylam 13kg - pewnie bylo by mniej, ale w 7 miesiacu mialam napad na slodycze i tylko wtedy przytylam az 5kg:-D wszystkie inne miesiace przetrwalam bez jakichs wiekszych zawirowan ;-)

co tam jeszcze pisalyscie.... aha!!!!! ANIA POKAZUJ BUTY :-p

reklama
Do góry