reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Holandia

reklama
Sencilla, niestety rzeczywistość jest taka, że o miejsce w "żłobku" cholernie trudno i w broszurkach polecają zapisanie malucha, kiedy.....jesteś w ciąży! :szok: Ja czekałam na miejsce ok. 1 roku i się nie doczekałam a do pracy iść chcę...Pani uprzejmie poinformowała mnie, że miejsce dla mojego dzicka będzie w lipcu.....2009!!! Zapisz (tak jak zrobiłam to ja) malucha do wszystkich możliwych w okolicy i czekaj na odzew, lub idź osobiści-to akurat u mnie zadziałało, choć nie do końca, bo od sierpnia dostałam tylko 1 dzień w tygodniu, ale od grudnia 5:tak:
Polecam www.flexmoeders.nl
Albo inne matki opiekujące się dziećmi (choc też nie jest łatwo znaleźć....). Właśnie czekam na odpowiedź mamy, z ktorą spotkałam się w piątek-w poniedziałek będę wiedziała, czy zgodzi się opiekować się Mają...Trzymajcie kciuki.
Spotkanie z Ma-Ritą super (wg mnie), szkoda, że miałyśmy tak mało czasu na plotki, bo obydwie lubimy pogadać:tak:

witam dziewczyny :-):-):-)
u nas cały dzień było bardzo gorąco więc po południu się wybrałam na wieś do rodziców na grila i wyobrażcie sobie że normalnie po godzinie się tak rozpadało że szok ja to mam pecha jak siedzę w mieście to grzeje że nie można wyrobić a jak pojadę na wieś to deszcz z nikąd a ja jeszcze miałam pranie na balkonie ale co tam teraz chociaż nie mam prasowania a tak to bym musiała prasować a nie siedzieć sobie przy kompie :-D:-D:-D
natka86 świetne foteczki z basenu ja jak w końcu dotrę doNLto też planuję chodzić z synkiem na basen będzie miał niezłą frajdę mam nadzieję bo jak go kąpię to tak kopie nogami że łazienka jest cała zalana i ja też jestem cała mokra :szok:
Paulina Anna dzięki wielkie za książkę jestem w trakcie czytania a potem będę działać!!!
Miłego wekendu dziewczyny:-):-):-):-):-):-):-)

Witam :tak:
Sencilla polecam książkę od Pauliny "Uśnij wreszcie" - jest super
natka super fotki:tak::tak::tak:. Zosia jest śliczna:-)
Dziewczyny jeśli zapiszę Oliwiera do tzw. domowego przedszkola to także należy mi się dofinansowanie?
beauty, mia_cara gdzie się podziałyście?
Miłej nocy:tak:

Aneta jestem jestem, zwiedzilam dzis Nijmegen, kawal drogi z Hagi ale wartalo, za niedlugo planuje wypad do Hoge Veluwe i muzeum w tym parku, jestesmy zauroczeni Nijmegen ;)))

a w tygodniu dosyc zajeta jestem, bo opiekuje sie dzieckiem kolezanki we wlasnym domu, fajnie bo przynajmniej synek ma towarzystwo mw. w swoim wieku :)

Aneta raczej nie dostaniesz dofinansowania, mozesz poslac synka do peuterspelazaal (przyjmuja rowniez takie maluchy na 2/4 godz. 2x w tyg.) lub do gastoudera - to z tych tanszych opcji, gdzie dofinansowanie bedziecie mieli, o nie musi wystapic Twoj maz poniewaz on pracuje, zostaje jeszcze creche ale tu oplaty wachaja sie ok. 1000-1500E zalezy na ile zechceszz posylac dziecko, zwrot mozna dostac dosyc spory, to rowniez zalezy od zarobkow

Ostatnia edycja:
witam mamusie:-)

u nas noce bez zmian w dzień tak sobie pozatym że mój mały szkodnik nauczył się stawać na nóżkach i jak tylko napotka coś czego można się przytrzymać to od razu wstaje :-)
mia cara kiedyś jezdziłam na zakupy do Nijmegen też mi się tam podoba a teraz tam mieszka mojegoA brat więc pewnie też nie raz tam będę polatam po sklepach i poszaleję z zakupami jak ja to lubię:-D:-D:-D
Mama mikolaja a ile płacicie za mieszkanie ?

pozdrawiam i miłego dnia życzę wszystkim ;-);-)

reklama
:blink:
Witam w sloneczny dzionek

AGNES mamy dzieciaczki prawie w tym samym wieku wiec ja tez mam noce nie przespane bo maly dzis sie budzil chyba 20 razy juz mialam takiego nerwa....
ale co nic nie moge zrobic moze kiedys z tego wyrosnie byly noce z jedna pobudka juz a teraz juz znowu......
za mieszkanie placimy bardzo maly bo ok 300 euro ale J musi robic wszystko co w domu sie wali na wlasny koszt..niekiedy nic a niekiedy wszystko glupi uklad ale mozna przezyc:no:
teraz prawdopodobnie pojdziemy na osrodek mieszkac to jest SCHATEBERG tam jest basen na miejscu i bardzo ladne mieszkanie tyle ze drogie ale jeszcze nic pewnego.....

Do góry