reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

reklama
no własnie, ja tez sie nauczyłam, ze zeby dostac sie szybko do lekarza to troche trzeba ponaciagac prawde, chodź odkad zmieniłam przychodnie to nie mam problemu sie dostac w tym samym dniu do HA :)

najwyzej pojade z nia wieczorem do szpitala, nie bede czekac na mojego konowala, az w piatek (to nic ze mam wtedy prace, "najwyzej moge sie zwolnic", slowami pani z recepcji) laskawie mnie przyjmie.

My już po dzisiejszym basenie:-D Było super...choć oczywiście nurkowanie było okupione płaczem:tak:

A w poniedziałek ruszamy na pierwsze zajęcia w Spell-o-theek. Ciekawe jak Janek będzie się czuł w nowej sytuacji. Chcę go przyzwyczajać do innych ludzi, dzieci, języka....ale jeszcze pod moim okiem. Fajna sprawa z tą tutaj w NL Speell... Bo mama też uczy się radzić z szykującą się w przyszłości rozłąką z dzieckiem. No i można poznać innych ludzi.

Jeszcze tylko muszę znaleść kurs umuzykalniania w Rijswijk i Janek będzie miał napięty harmonogram;-)

Czesc ;) alem glodna :o szok !

dziewczyny, dzwonilam do lekarza. Babka mnie nawet nie umowila, powiedziala, zeby przeczekac do piatku i w miedzyczasie przemywac oko.. szamponem dla dzieci :-D:szok::angry:
rzuce moneta, bo zastanawiam sie, czy smiac sie, czy plakac?

Moze jeszcze szamponem "No more tears" ? Boze , na jakiej podstawie ona podaje rodzicom takie informacje? Wez, jeszcze ktos nieogarniety tak zrobi i tragedia! :szok:

ehhh obliczyłam i zaden korting:) kwota wychodzi taka sama jak osobno to narazie to zostawie w spokoju ;)
U mnie tez nie ma zadnego kortingu a M mowil, ze bedzie taniej. Dalam sie tylko wciagnac, napewno pod koniec roku bedziemy zmieniac bo pomimo wszystkich zachwytow nad VGZ (rowniez poloznej) ja jakos nie jestem zadowolona ;>

​Sniadanko time!

Ayni, no wlasnie, spytalam babinke, dlaczego szamponem, a ona na to, ze SPECJALNYM SZAMPONEM DLA DZIECI, bo przeciez one nie szczypia w oczy :)
one tu koncza jakies kursy, czy tak biora te babki z ulicy?

Ayni, no wlasnie, spytalam babinke, dlaczego szamponem, a ona na to, ze SPECJALNYM SZAMPONEM DLA DZIECI, bo przeciez one nie szczypia w oczy :)
one tu koncza jakies kursy, czy tak biora te babki z ulicy?

mi w sobote kolezanka powiedziala ze z holandii mozna zrobic 40godzinny kurs po ktorym mozna byc aststentem np dentysty,lekarza badz ksiegowej :szok: tylko trzeba miec zdany egzamin jezykowy.

thehague- my mamy zorg unive- ale zmienili nam to bez naszej wiedzy i jakis koszmar, po pol roku dopisali nam wiktorie pod ubezpieczenie,adres po kilku miesiacach zmienili na poprawny :wściekła/y: wracamy do firmy CZ tam nie mielismy zadnych problemow:tak: tylko trzebe czekac do konca roku na zmiane co dla mnie jest dziwne.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry