reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

reklama
ha ha moj mezus tez wszedzie Tymkowi czerwone wstazeczki poprzywieszal ,nawet sam do sklepu sie wybral by je zakupic:-DBabcia mi zawsze mowila ,ze sa ludzie ktorzy maja zle oczy i potrafia nawet niechcacy urok rzucic.Tak si edzieje gdy matka karmi piersia dziecko, odstawi je i za jakis czas znow zacznie karmic.Moja babcia to wam powiem jest taka wioskowa znachorka i ludzie z okolic do niej przyjezdzaja na odczynienie uroku albo na spalanie rozy .Ja dokladnie sie na tym nie znam ale dziala.Ze mna babcia raz tez jakies czary mary robila.3 dni z bolem glowy lezalam i babcia wkoncu spalila drewienka malutkie takie i wrzucila je do wody i kazal mi z 4 ssrton nbrac wody do ust i wypluc i te drewienka poszly wtedy na dno a potem babcia wylala to na droge ,a mi jak reka odjol wstalm i czulam sie swietnie.

Dzien dobry ;)

Nana jesli chodzi o zle oko to moj maz wierzy w takie rzeczy, zreszta ja tez, jesli komus sie dobrze powodzi, nie powiem sie zbyt nadto z tym odnosic, bo moze wzbudzic zazdrosc o innych osob, ktore moga takiej osobie zle zyczyc, a czasem nawet cos zrobic. nie powiedzialabym , zeby to byl jakis zabobon, raczej fakt, ludzie rozne rzeczy robia z zazdrosci. Napewno spotkalas sie juz z widokiem breloczka czy wisiorka w kolorze niebieskim z bialym oczkiem w srodku. Oczywiscie brelok czy wisior nie odgoni Evil eye , ale to taki symbol wlasnie , to dosc rozpowszechnione po calej Europie, zachodniej afryce czy na bliskim wschodzie a nawet w azji.

Iskierka , ja tez ostatnio czytalam o zabobonach (czy sa jeszcze mlode kobiety ktore w cos takiego wierza ?) oraz artykul na temat opieki okoloporodowej w Polsce, tam zajela 28 miejsce na 44 kraje, tutaj generalnie biorac pod uwage 33 miejsce numer 27 to wychodzi jeszcze bardziej niekorzystnie :D ale uwaga w czyms jednak przodujemy : w lapowkach
;-)

Jeszcze chwile temu na spacerku piekne slonko swiecilo a teraz gradem sypie co za pogoda dzisia:no:

Dzisiaj wyszperałam w Alberciku kawę zbożową, bo mi się skończyła. Wczoraj jak byliśmy to nie było :dry:. Nie wiedziałam, że tu tacy maniacy zbożówki żyją.

Do mnie tylko trafiło nie kupowanie niczego dla dziecka przed porodem. Tzn. my to zmodyfikowaliśmy i teraz dopiero wszystko kupujemy. Co do tych wstążeczek to sama nie wiem... z jednej strony to taka bzdurka a z drugiej, kto wie co się czai poza naszym umysłem :eek:.

A tym nie obnoszeniem się powodzeniem, to się nie dziwię. Tu się komuś pochwalisz, tam się pochwalisz i co? Nagle okazuje się, że tracisz pracę, bo ktoś miły doniósł, że jesteś taka i owaka. Niektórych ludzi cieszy ludzkie nieszczęście. Wkurza mnie to, bo ja zawsze jestem życzliwa każdemu, bo wierzę, że jeśli ja coś dobrego dla kogoś zrobię to to do mnie wróci.

Astrid daj namiary na ta kawe ??

W moim Albercie była na półce z artykułami bezglutenowymi i dietetycznymi.
000753492_001_187200_200.jpg

Astrid ja tez wierze w takie rzeczy, czytalam nawet ksiazke na ten temat, jeden z rozdzialow byl wlasnie pod nazwa : prawo dawania . Generalnie ksiazka oparta na teorii, co rzucisz we wrzechswiat, to powroci do Ciebie, tak samo jak zle uczynki.

P,S, Jestem w posiadaniu e-booka, jakby ktos chcial moge wyslac na maila. Ciekawa ksiazka i tylko 61 stron wiec przyjemnie sie czyta.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry