reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

nana19 mnie juz dretwieja nogi i mam motyle w brzuchu jak czytam o porodzie i wtedy sobie mysle ze niebawem bede miała mała istotke w domu, czego jeszcze nie tak dawno nawet sie nie spodziewałam :)

reklama
Iskierka ile ty juz czekasz na ta decyzje??? toz to do 4 tyg powinnas dostac.
Kochana, ja decyzję juz dawno mam, ale wypłacają mi tylko 70%, bo jak twierdzą musze iść do arboarts by ten stwierdzil czy moja "choroba" faktycznie spowodowana jest ciążą.
Już tu kiedyś pisalam, ze powinnam dostawać okolo 220€ netto tygodniowo, podobnie jak w sytczniu, a dostaje tylko 140€. I nie mogę się doprosic terminu wizyty u tego arbo. Zaczynam się powoli wkurw*****
Ja sie ciesze ,ze mnie wzielo z zaskoczenia niby spodziewalismy sie ze bedzie predzej ale kiedy sie zaczelo to troche spanikowalam.Nogi mialam jak z waty ale to chyba normalne.Wielu kobitkom trzesa sie nogi i maja dreszcze.Tylko to uczucie ze nie moge nad tym zapanowac bylo dziwne.
Mnie oba porody wzięły trochę z zaskoczenia, bo dwa tygodnie przed wyznaczonym terminem. W obu przypadkach bylo tak, że rano m owilam - a tam, jeszcze dwa tygodnie spokojnie sobie pochodzę, a w nocy się zaczęło:-D

Ech, ide do kuchni szykowac filety z kurczaka. Zajrzę później ;-)

Iskierka no tak juz wszystko mi sie przypomniało, to jakis horror jest, kazda ci isc do arboarts a o wizyte nie mozesz sie doprosić , co to za ludzie w tym oddziale pracuje:(

W ogóle... czy jak się ma lekkie skurcze prawie codziennie w okolicach 21-22, to znaczy, że poród też tak się może prawdopodobnie zacząć o tej samej porze? Wczoraj mnie położna pytała o jakich porach mam skurcze i z tego, co mówiła wynikało, że tak jest. Mnie to cieszy, bo nie będę sama w domu czy nawet w kamienicy :sorry2:.

Wiesz moze chodzilo o to ze skurcze wieczorem po calym dniu to zawsze moga sie zdarzyc i sa wynikiem np zmeczenia.Druga sprawa jest to ze czesto porod zaczyna sie kiedy kobieta sie wyciszy,uspokoi tak jak np u mnie wszystko bylo gotowe ,rozmowa z p. z kraamzorg zaliczona do tego wiedzialam ,ze jak maly urodzi sie po 35 tyg to juz bedzie bezpieczny.Tak mi mowila polozna ze mam wytrzymac do 35 tyg No a w nocy najczesciej jestesmy odprezone no i to daje organizmowi sygnal ,ze jest bezpicznie by rodzic.Wiesz ja znow uciekne sie do zwierzatek one tez rodza wtedy gdy czuja sie bezpieczne i takiego miejsc szukaja gdzie czuja sie dobrze.ja mysle ze to jest w nas zakodowane genetycznie.wyobrazam sobie ze i nasze pramatki ,ci pierwsi ludzie dzialali wedlog tych samych wzorcow.Porod to trudny czas dla samicy/ kobiety a poczucie bezpieczenstwa jest bardzo wazne.mysle ze to nasza wewnetrzna gotowosc wyzwala odpowienie hormonki ktore inicjuja porod.Sama natura:-)

Ja czesto spotykam sie z takimi historiami ,ze dziewczna spakowala torbe ,wszystko gotowe a w nocy porod.

hejka
ale pogoda głowa mi pęka...........
zaspaliśmy do szkoły Wstaliśmy o 8...a szkoła 8.20 Dobrze że szkoła za oknem jakoś zdązylismy :szok:
jutro w szkole dzien sportu a potem wyprawa do Pl Ja mam 1200km ok 13h z postojami

Astrid ja skurcze przepowiadajace mialam o roznych porach. Skurcze na porod zaczely mi sie o 8 rano z czestotliwoscia co 20 minut, a urodzilam o 00:26. Smialismy sie, ze Tomus czekal na babcie, bo wtedy przyjechala w ten dzien o 6 rano a o 8 te skurcze sie zaczely :-D mi polozna powiedziala, ze wiekszosc kobiet rodzi w nocy z prostego powodu - organizm sie wycisza i nie mysli sie wtedy o porodzie (bo w ciagu dnia to sie stresujemy wszystkie kiedy sie zacznie i jak to wszystko bedzie wygladac :D).

Potwierdza sie to co napisalam i tak np.ty THE HAGUE poczulas sie bezpieczniej gdy mama przyjechala i twoja uwaga zostala odwrocona od myslenia o porodzie bo cieszylas sie mama i zaczelas rodzic. Nie wiem czy ktos zauwazyl ze i smierc czesto przychodzi w nocy a czasem mowi sie ze dana osoba na kogos czekala albo ze chciala isc do domu ze szpitala i tam umarla.

Ostatnia edycja:
Taaa jakis czas przed porodem dostaje sie takiego kopa, ze nawet gory mozna przenosic :D dlatego wiekszosc babeczek w tym czasie zaczyna wszystko sprzatac, ukladac wszystkie rzeczy, tzn syndrom wicia gniazda :D ja mialam to samo, latalam po domu jak wsciekla, sprzatalam, pralam, odkurzalam.. :happy2:

reklama
Taaa jakis czas przed porodem dostaje sie takiego kopa, ze nawet gory mozna przenosic :D dlatego wiekszosc babeczek w tym czasie zaczyna wszystko sprzatac, ukladac wszystkie rzeczy, tzn syndrom wicia gniazda :D ja mialam to samo, latalam po domu jak wsciekla, sprzatalam, pralam, odkurzalam.. :happy2:

No ja chodzę nakręcona. Zaraz śmigam po warzywa na zupę jarzynową :-D. Nosi mnie strasznie w domu. Potem chyba znowu zrobię jakieś pranie i posprzątam kuchnię.

Edytuję.... nie pójdę nigdzie, bo burza przyszła a ja mam fobię :baffled:, buuu.

Do góry