reklama
AnnaJ007
Fanka BB :)
W sklepach z serami pewnie będzie...
hej kochane - ale sie pogoda zrobila slonko swieci i blekit nieba ... cudo na grilla!
Sencilla mysle ze to ty mi ta pogode podeslalas... buziaki
co do pierogow to ja uwielbiam jesc a robic jeszcze bardziej - kiedys pracowalam na kuchni wiec dla mnie 600 zrobic to istna frajda:-) - nawet myslalam zeby taki interes tu otworzyc w NL
My generalnie ruskie robimy - ale z jagodami z lasu czy truskawkami to tez uwielbiamy- i oczywiscie zawsze w zamrazarce jakies porcje leza...
lece bo juz kiebaska i skrzydelkami pachnie...
Sencilla mysle ze to ty mi ta pogode podeslalas... buziaki
co do pierogow to ja uwielbiam jesc a robic jeszcze bardziej - kiedys pracowalam na kuchni wiec dla mnie 600 zrobic to istna frajda:-) - nawet myslalam zeby taki interes tu otworzyc w NL
My generalnie ruskie robimy - ale z jagodami z lasu czy truskawkami to tez uwielbiamy- i oczywiscie zawsze w zamrazarce jakies porcje leza...
lece bo juz kiebaska i skrzydelkami pachnie...
Iskierka71
No właśnie, moje jak były małe to tez lubiły. Każdą zupę - pomidorową, ogórkową, krupnik, warzywną itp. Teraz niemal kazda zupa jest beee. Albo inaczej - syn zje kapuśniak, ale nie cierpi ogórkowej, a córka znowu zje ogórkową a nie tknie krupniku. A ja naprawde nie mam siły ani ochorty na gotowanie 2-3 rożnych obiadów w jeden dzien.ja Iskierko czesto gotuje zupki bo moje dzieci bardzo lubia a najwyzej robimy na kolacje jakies paroweczki albo paste serowo-jajeczna ze szczypiorkiem i rzodkiewka...:-) Moze dlatego ze twoi sa starsi to sie nie najadaja czy jak....
No własnie ja też tak mam. A poza tym co chwila muszę siusiu i cierpię, bo w tutejszych pasażach handlowych nie ma WC...Biedna :-(, oszczędzaj się Iskierko.
Dzisiaj miałam taki plan, żeby iść na spacer, ale jakoś mi się odechciało. Mała mi się rozpycha i mam brzuszek przez to napięty. Tzn. jak teraz siedzę, to jest miękki, a jak chodzę, to mi się napina.
Anyi - dokładnie tak Zrobiłam dziś spacerkiem zakupy w dwoch sklepach i na tydzien powinno wystarczyć. Ewentualnie jakies p;ieczywo dokupie, czy owoce.Alez oczywiscie! Toc mama nie supermen. pizza robi sie sama ;p tak samo jak mrozone pierogi, uwielbiam je! Ja musze sprawdzic czy mam przecieros pomidoros , jak nie to pojde po pierogi i tez bedzie smaczne i wspaniale ! Wlasnie tak zagladam tobie jeszcze wg obliczen zostalo 9 tyg a znajac twoje historie porodowe, pewnie krocej, wiec odpoczywaj ile mozesz!
Ja bym tez chętnie coś pokombinowała, ale mąż nie je oliwek, corka nie je sera koziego, oboje nie jedzą owoców morza....Ja dzisiaj makaronik na szybko zrobiłam, z jamon, czarnymi oliwkami, susz.pomidorami i serkiem kozim.Zawsze jak nie mam weny to zaglądam do lodówki i do spizarni i jakiś makarnik tworzę.
A pierogi to robicie i mrozicie??? Tez bym zjadła(ruskie albo z miesem) ale robić to mi się nie chce...
Najlepiej schabowe i mielone błeeeeeee, ileż można....
Pierogi zrobil mój mąż i jedliśmy w sobotę, różne - z białym serem, truskawkami, kapustą. Wyszło mu dużo i zamrozilismy część. Będzie jak znalazł jak ja się już całkiem rozłożę
Ostatnio kupiłam pierogi w Rotterdamie w "Stokrotce" - sklepie który jest przy samym polskim kosciele i powiem wam, że więcej tam juz chyba nic nie kupię. Nie dość, że źle mi policzyli za zakupy i musialam zwrócić im uwagę to potem zablokowali mi jedną kartę płatniczą. Drugiej już u nich nie próbowałam, wolałam iść do AH (ładny kawał drogi). I w domu okmazało się, ze kupione pierogi były rozmrażane - wszystkie sklejone były w jedną bryłę.....My jak już coś, to kupujemy tutaj w polskim sklepie. Jakoś żadne z nas nie ma weny do robienia, a wiem, że byłyby lepsze od kupnych .
Otwórz, otwórz, ja będę głównym odbiorcąco do pierogow to ja uwielbiam jesc a robic jeszcze bardziej - kiedys pracowalam na kuchni wiec dla mnie 600 zrobic to istna frajda:-) - nawet myslalam zeby taki interes tu otworzyc w NL
karola82_82
mama slicznego Michałka
Ja tez uwielbiam pierogi na slono (najbardziej na ruskie) A moi chlopcy tez uwiebiaja na slodki wiec od czasu do czasu na slodko tez robie
Wlasnie wcinam salatke owocowaMoi panowie na dobranocce padli A mala sie rozpycha w brzuchu
Wlasnie wcinam salatke owocowaMoi panowie na dobranocce padli A mala sie rozpycha w brzuchu
reklama
Iguana_
Ja też tęsknie za ruskimi pierogami, ale robić samej mi się nie chce heh Teściowie zawsze jak są, albo jak robią paczkę to wkładają pierogi: ruskie, z kapusta albo z mięsem. Teść kocha gotować i dobrze mu to wychodzi.
Uff, męczący dzień. Idę lulać Janka... potem Was doczytam.
Uff, męczący dzień. Idę lulać Janka... potem Was doczytam.