reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

ja mam 164 i u mnie waga przed ciążą się wahała 53-55 kilo (zależało to od dnia cyklu). W sumie najlepiej się właśnie czułam z taką wagą 53 kilo. Jak M. i ja byliśmy rozdzieleni, to z żalu schudłam do 50 kilo. Jak mnie M. zobaczył, kiedy po mnie przyjechał, to się za głowę złapał i powiedział, że nigdy więcej takiej rozłąki na dwa kraje.

reklama
fuuu ja tez nie zamierzam sie katować, chciałabym tylko wrocic do wagi sprzed ciazy i bede bardzo szczesliwa :) wiecej nie trzeba ;)

Póki co, jestem kulką i w sumie chyba tak źle nie wyglądam :-). Nie kręci mnie moda na chudość a'la Rubik
008.jpg

Dzisiaj M. prawie się popłakał, jak zobaczył, że Mała tak perfidnie stópkę wypchnęła mi przez bok.

Pani Ania Rubik jest w pierwszej dziesiatce top modelek swiata, ale zupelnie mnie nie zachwyca.. konska szczeka, sepleni..
z modelek podoba mi sie bardzo Gisele Bundchen, apetyczna jest po prostu, piekna, klasyczne rysy.

Mnie tak samo nie zachwyca Anja Rubik...ale to podobno nr 3 lub nawet 2 czasami... na świecie, ehh:confused: Swoje powodzenie zawdzięcza w dużej mierze wspaniałej umięjętności pozowania, a to spory plus.

Mój typ to Mila Jovovich (oryginalny typ urody, jest poprostu the best!), Linda Evangelista, Miranda Kerr, Laetitia Casta, Natalia Vodianova i oczywiście Gisele Bundchen (reklamuje teraz ESprit:tak:).

Ayni - pupa i cycek owszem, ale nie odstające kości kolan i bioder. I to jeszcze wystawione na widok publiczny spod szerokiego rozcięcia sukienki...
Moj mąż mówi, że kosci są dobre na zupę............
Ja w ogole nie przepadam za kosciami, moje typy to raczej panie z kraglosciami z lat 50/tych pin upki
moj tez nie lubi chudzielcow, wiec chyba cos w tym jest, nie jest sekretem ze panowie lubia pupy i biusty :tak:

Astrid, sliczny brzuszek i spodnica super, kolor limonka, lubie takie. Co do jedzenia to mnie holenderskie jedzenie strasznie tuczy, dlatego tez przerzucilam sie na inne, bo niestety jak jem holenderski chleb i reszte hol produktow spozywczysz to tylam jak szalona. podczas urlopw w pl czy gdziekolwiek poza holandia automatycznie gubilam ze 2,3 kg. Wiekszosc moich znajomych tez tak miala , ale inni na przyklad chudli...

Anna, ja przeciez wiem ze nie kazdy, przeciez wszyscy nie maja takiego samego metabolizmu. Jasna sprawa. Ja mam wiele kolezanek ktore chcialy by przytyc i nie moga...

Ja w ogole nie przepadam za kosciami, moje typy to raczej panie z kraglosciami z lat 50/tych pin upki
moj tez nie lubi chudzielcow, wiec chyba cos w tym jest, nie jest sekretem ze panowie lubia pupy i biusty :tak:

Astrid, sliczny brzuszek i spodnica super, kolor limonka, lubie takie. Co do jedzenia to mnie holenderskie jedzenie strasznie tuczy, dlatego tez przerzucilam sie na inne, bo niestety jak jem holenderski chleb i reszte hol produktow spozywczysz to tylam jak szalona. podczas urlopw w pl czy gdziekolwiek poza holandia automatycznie gubilam ze 2,3 kg. Wiekszosc moich znajomych tez tak miala , ale inni na przyklad chudli...

Anna, ja przeciez wiem ze nie kazdy, przeciez wszyscy nie maja takiego samego metabolizmu. Jasna sprawa. Ja mam wiele kolezanek ktore chcialy by przytyc i nie moga...

Dziękuję :-D, ale to nie spódnica, tylko szarawary. Dresu używam do spania, ewentualnie, jak mam szarawary w praniu. Taki mój strój domowy. Chleb kupujemy głównie w tureckiej piekarni, a jedzonko w Lidlu, więc tak mało holendersko ;-). Jedyne, co by mnie na bank utuczyło, to czekoladki belgijskie, których jestem ogromną fanką. Za brzuszek też dziękuję :-D. Dzisiaj stwierdziłam, że jakbym miała w prawym boku wstawione drzwiczki, to by Majka je otworzyła i sobie wyszła. Przynajmniej jej stopy mają na to ogromną ochotę. Pewnie nie mogą doczekać się skarpetek, które na nie czekają :-D.

Osobiście nie lubię modelek, nie patrzę na pokazy mody i na wybory miss, bo kobiety tam występujące często są takie nieprawdziwe.
Modelki są wychudzone do granic mozliwości i są osoby, głownie nastolatki które za wszelką cenę pragną się do nich upodobnić, bo powoduje takie choroby jak bulimia i anoreksja.
Wyborów miss nie oglądam, bo uwazam, że są tendencyjne. Bo na przykład niby dlaczego piękna kobieta nie może być niższa niż 170cm????
Astrid, mnie sie brzuszek rusza na prawo ilewo, w górę i w dol, ale stópek czy innych częsci ciała to nie odróżniam.........:-D:-D:-D

Astrid, Monica Belluci jest na parwde piękna kobita. Moje 2 typy to Milla Jovovich, jak mówiłam wcześniej oraz Dita Von Teese (zapomniałam o niej, a wstyd):tak:
dita-von-teese-a-diamond-is-forever.jpgDitaVonTeeseL_800x521.jpg

reklama
Osobiście nie lubię modelek, nie patrzę na pokazy mody i na wybory miss, bo kobiety tam występujące często są takie nieprawdziwe.
Modelki są wychudzone do granic mozliwości i są osoby, głownie nastolatki które za wszelką cenę pragną się do nich upodobnić, bo powoduje takie choroby jak bulimia i anoreksja.
Wyborów miss nie oglądam, bo uwazam, że są tendencyjne. Bo na przykład niby dlaczego piękna kobieta nie może być niższa niż 170cm????
Astrid, mnie sie brzuszek rusza na prawo ilewo, w górę i w dol, ale stópek czy innych częsci ciała to nie odróżniam.........:-D:-D:-D

Po prostu Majka jest ułożona główką do dołu, no i czuję jak wierzga nogami po moich żebrach, albo właśnie wypycha stopy przez mój bok.

Dla mnie najbardziej chore są programy typu "Top Model", gdzie chamsko jadą po tych dziewuszkach. Najgorsze było, jak jednej, która była piękna, wysoka i chuda (jakby nie powiedziała, że była w ciąży, to bym nie uwierzyła), wciskali, że jest za gruba i się nie nadaje... no luuudu.

Do góry