reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

Nana rehabilitacja potrafi zdziałać cuda, naprawdę. Nie daj się tylko pesymizmowi a wszystko będzie dobrze. Trzymam kciuki.
ja zawsze chcialam mieć dwójke przed 30 z małą różnicą wieku i się udało :) więcej już nie planuję bo nerwowo bym nie dała rady
Ja nigdy nie planowałam tego ani kiedy urodze swoje pierwsze dizecko, alni ile w ogóle będę ich miała. Jakoś nie potrafiłam sobie wyobrazic teog, ze kiedyś będę mamą. Będąc nastolatką wydawało mi się że poród jest strasznym przeżyciem, a do tego od dziecka mam problemy i pewne warunkowe odruchy widząć (i czująć) wymiociny czy stolce. Mama zawsze głośno się zastanawiała, co ja zrobię gdy będę miała już swoje dzieci....
Powiem wam szczerze, że nie miałam problemów z przewijaniem "obsranych" własnych dzieci i zmianą ubranek gdy zwróciły mleko, do do dziś dnia mam problem gdy któreś zwymiotuje.... Niestety musi to sprzątać mój mąż. Gdy syn miał 2 latka i chorował to w nocy zwymiotywał na moje łożko. Miałam tylko tyle sił, by rozebrać jego i całą pościel i zamoczyc ją w wannie. Resztę niestety musiał zrobić mój mąż po powrocie z nocki. Śmieszne, ale prawdziwe.

Gdy byłam mała to miałam wokoło samych młodszych kuzynów. Ja byłam najstarsza (jak i moi rodzice) i później rodzeństwu moich rodziców rodziły się kolejne dzieci. Od strony mamay byli to sami chłopcy. Pierwsza kuzynka urodziła sie gdy ja mialam 15 lat. I ja będąc w pierwszej ciąży sama miałam obawy, że urodzę syna. A gdy już na świecie pojawiła się córka to obawiałam się rekacjio męża, bo choc go nigdy o to nie pytałam to byłam pewna, że będzie chciał miec syna. Na szczęście mąż oszalał ze szczęścia na widok córki a ja odetchnęłam:-)
Pomimo tego, że dośc późno wyszłam za mąż (25 lat) to tez udało mi się urodzić dwoje dzieci przed 30. W sumie to 3 dziecko też było w planach. Niestety warunki socjalno-bytowe zmusiły nas do odłożenia myśli o dziecku az do teraz.

reklama
Apropo pesymizmu to podrzucilam wam wczoraj dwie rozmowy telef. na policje no ale chyba nikt nie posluchal tego.Chyba zaczne znow narzekac to bedzie jakas reakcja :-)

Kurcze, pod koniec dnia, gdzie padalo juz chyba z 5 razy w koncu pokazalo sie slonce. I co mi po tym jak sie teraz ubiore, zanim dojdziemy nad morze to juz bedzie sie robic chlodno i wietrznie a kto wie czy po drodze sie znow nie rozpada.

Nie ogarniam tej pogody.
:wściekła/y:

Witam,wlasniue goscie wyszli,u nas sliczne sloneczko.
Nana,ja ogladnelam filmiki,ale to chyba troszke nie w moim stylu hihi,

reklama
oooo a ja dzisiaj w ogole nie wychodziłam z domu :)a wydaje sie cieplusio:)
Ja wychodze z domu, ale dosłownie na kilka chwil, bo musimy malutkiego nauczyć załatweiać się na dworze. No i musi poznac okolicę
Własnie z jednej strony domu (od ulicy) świeci mi piękne słońce jak w lipcu, a tymczasem z drugiej leci grad.....

Do góry