reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Holandia

Ayni - wózek fajny i naprawdę tani. ja jednak pozostanę przy nowym, szczególnie ze ma to byc prezent od dziadka i babci:-D
Jeśli chodzi o imie - szczerze wam powiem ze jestem pelna obaw, bo jesli chodzi o dziewczynkę to zgodnie stanęło na Olivia Anna. Natomiast jeśli będziemy mieli pecha i okaze sie za 2-3 tygodnie że jednak będzie chłopczyk to.... będzie nie lada problem:-D
Doskonale rozumiem, jakbysmy mieli sponsorow to czemu nie, ale my mamy oboje taka nature skner, po prostu porownujemy mozliwosci i w zaoszczedzone pieniadze na wozku beda np na bilety do Polszy ;) a juz te 50 z dowozem pod sam dom to nawet sie nie zastanawialam. Ladne imiona, widze od poczatku, ze jestes nieufna co do usg, ale mysle, ze bedzie jak przepowiadaja. U mnie na wrzesniowkach to poniektore wiedzialy juz w 13-tyg i 95 % z nich nic sie nie zmienilo.

Ayni fajny wozek, ale nie jestem przekonana do trojkolowcow.. jakos takie nie za stabilne mi sie wydaja. no i pisz ide dalas, obstawiam 120-150e.
Tak w ogole dzis stanelam na wage, i... co widzialam????? Jeszcze kilogram mniej i bede wazyc tyle co przed ciaza, JUPI!!!! moze uda mi sie stracic jeszcze pare kg
On ma 4 kola, tylko te z przodu blisko siebie. Na szczescie sa dosc duze i wydaje sie dosc stabilnie, ale nie mam niestety czego przewiesc jeszcze, powiem Ci za pare miesiecy, jak pakunek z brzucha przeloze do wozka :D Podoba mi sie za to zwrotnosc kol , myk i juz w prawo. No i gratuluje zgubionych kg! Oj ja tez bym tak chciala. Ale z tego co pamietam, to odciagalas pokarm z piersi, podobno to jakos przyspiesza wydalanie tluszczu, bo w mleku wlasnie sie on znajduje, aby dziecko szybko roslo . a moge spytac ile przytylas w czasie ciazy ? bo ja jestem w polowie i juz 5 :baffled:

TheHague, Ayni juz napisala cene wozka.. 50 eu.
Shukran moj notariuszu ;) a Lilah tez wpisalam na kartke hihi mamy podobny gust, ale Peanutowi jakos wpadlo w ucho Yasmine i mi w sumie tez. Brzmi tak bardziej miedzynarodowo , Jasmina w PL , Jasmijn w NL, Yasmine in general. takze 3maj kciuki za meisje! bo inaczej bedzie problem :D

TheHague pisalas ze nie spisz w nocy. Twoj Tomcio nie chce spac czy ma kolki? Ja niestety nie wiem co to nieprzespane noce (narazie) ale wspolczuje.
Ja mam podobnie z tymi kilogramami mam juz mam 2.5 mniej niz przed zajsciem w ciaze a jem jak szalona i to slodycze w ogromnych ilosciach ale nie ma co sie ograniczac jak waga idzie w dol. Moj cel to jeszcze 8 zrzucic i bede barzo szczesliwa. .
Wow, podziwiam, bardzo szybko a Fifi dopiero co sie urodzil :) a moge Cie rowniez wypytac ile przytylas w czasie ciazy i ile po porodzie bezposrednio ubywa ? Cwiczylas cos ? Czy maly cie tylko wysysa ?

reklama
ISKIERKO mysle tez ze takie male nie jest to mieszkanie no i ladnie wyglada al emy tam bylismy i ogladalizmy z zewnatrz to juz tak ladnie nie bylo .Jest ogrodek ale zaraz przy drodze no a najbardziej to mnie cena zniecheca.Wiec nadal nic nie mamy.No ale co ja pisze mamy siebie :-)

Ayni jak wozeczek fajny i bardzo zwrotny to sie ciesze :) i to za 50e... ja swoj dostalam gratis, ale nie pogardzilabym takim wozkiem za 5 dyszek:tak: no i mimo, ze mowisz ze te kola sa 4 i blisko siebie to i tak mi to na typowy 3 kolowiec wyglada :-D
A co do przytycia w ciazy to 14 kilo, bo w 7 miesiacu mialam napady glodu i zarlam wszystko co slodkie, a czekolade pochlanialam w 2 minutki:confused2::laugh2: wtedy przytylam az 5kg. najgorszy wlasnie 7 i 8 miesiac, wtedy najbardziej wywala i najwiecej chce sie jesc:tak: potwierdzone przez wiele mam heheh :) nic nie cwicze(bo leniem jestem :p), nie mam diety, jem wszystko bo Tomciowi nie szkodzi (mam podejrzenia ze mleko i jogurty ktore jem zle na niego dzialaja, bo czasami poplakuje po tym), ale poki zadnej wysypki nie ma, to jest dobrze.

Wczoraj mieliśmy gości i było całkiem miło i sympatycznie :tak:. Pooglądaliśmy mecz Barca-Real, szkoda, że Barca przegrała, no ale bywa, to w końcu ludzie, nie roboty. Minusem gości, są talerze do mycia, ale za to będę mieć zajęcie. Myślę, czy iść sama do kościoła, bo jak byliśmy w Wielkanoc, to ledwo co wytrzymałam i mi się słabo robiło :-(.

oj chyba dzisiaj zaspałam :) bo juz 3 stronki wiecej hehehe :)

Iskierka ale masz śliczną kruszynke w łózku :) a Tobie to wygodnie tak z laptopem na kolanach??? świnstwo promieniujace hehe

My jeszcze wozia nie mamy :) Ayni bardzo mi sie podoba ten wozek a jeszcze za 50 e hiu hiu nie grymasiłabym :) ostatnio oglądałam na marktplaatsu z joolza wozek uzywany ale za 200e :( ale bede jeszcze szukac :) chyba ze jak pojade do Pl to tez sie znajda jacys dziadkowie co beda chcieli kupić heheh

Co do imienia, to moja dziewczynka bedzie miała na imie Martyna , a dla chłopca mieliśmy Kamil :) I liczę ze już sie nic nie zmieni ;)

Ostatnia edycja:
Witam :-)

U nas sloneczko za oknem wiec nie ma zle. Nienawidze typowej niedzielnej szarowki za oknem. Spacerek zaliczymy dzisiaj.
Ja standardowo od 6 na nogach ale udalo mi sie o 8 polozyc jeszcze i spalismy do 9.30, Kuba dzisiaj u babci na noc wiec narazie nikt mi nie biega po domu i nie marudzi:-)

Ayni ja w pierwszej ciazy przytylam tylko 8.5 kg i pierwszy kg w 7 misiacu. Teraz bylo bodobnie tylko mialam +10 i po samym porodzie stracilam wszystko. Podobnie jak TheHague w 7,8 miesiacu mialam napady glodu takie ze sie objadalam do granic mozliwosci i to slodkosciami. Czytalam duzo o tym ze jak sie karmi to sie szybciej traci wage i mi chyba to pomaga plus ciagle zabieganie :-)Cwiczyc to ja nie cwicze czasami tylko z ciezarkami porobie wykroki bo mam cellulit i chce se go pozbyc a w dzialanie kremow nie wierze. A imie Yasmin bardzo mi sie podoba nasza znajoma w niemczech tak nazwala corke i rzeczywiscie uniwersalne. Wydaje mi sie ze moj Filip to tez takie universal :-)
Sencilla wszystko sprawdzilam i mam dokladnie 56 km. A jest tam kolo was stacja gdzies? Bo moze bym w pociag wskoczyla nigdy jeszcze nie jechalam pociagiem w NL a moj Kuba to chyba by oszalal.
nana ja zauwazylam zdjecia Tymka wczesniej. Teraz czekamy na aktualne i na Twoje bo my z Sencilla lubimy wiedziec z kim piszemy hehe:-D:-D:-D:-D

Hejka drogie Mamy!:-D A ja wklejam kolejną porcję zdjęć z pobytu w Polsce. Nie braliśmy aparatu, bo robiliśmy zdjęcia aparatem teściów i teraz dostajemy w odcinkach mase zdjęć. Oto kilka ulubionych, Janek w ramionach rodziny (ciocia, wujek, Dziadek, Bacia), wszyscy ściskają mojego Łobuziaka;-)

2012-04-04 Wielkanoc 173.jpg2012-04-04 Wielkanoc 189.jpg2012-04-04 Wielkanoc 203.jpg2012-04-04 Wielkanoc 229.jpg2012-04-04 Wielkanoc 235.jpg2012-04-04 Wielkanoc 244.jpg2012-04-04 Wielkanoc 248.jpg

nana, jaki przystojniak z Twojego Tymcia:-D

Ostatnia edycja:
reklama
Dobry... ;) my jeszcze w łóżku haha ale trzeba wstać bo głód goni. Madzia Sencilla swój wóz dostała hratis ;) a ja mój kupiłam wczoraj za 50 chytrusow .

Anetka mi się bardzo podoba Filip nawet namawialam mamę aby brat miał tak na imię. I faktycznie gdziekolwiek byscie nie byli nikt nie będzie miał problemów z wymową.

Trochę mnie pocieszylyscie z ta waga. Mam nadzieję że będzie u mnie podobnie. Moje wrzesnioeki mają również średnio po 5 kg na plusie więc chyba jest ok.

Do góry