reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

Dzien dobry!!

Iskierka71 dziekuje za tego linka poczytalam, ale nie moge sie zgodzic z tym co napislas o tym ze dziecku latwiej pic z butelki niz z piersi w moim przypadku jest wrecz przeciwnie jak ja mam dac mleko z butelki to maly nie chce pic a cycka to chwyta za pierwszym razem nawet jak sutek jest miekki.
Co do tego smoczka to jeszcze poczekam bo jak narazie tylko 2 razy zlapalam go na ssaniu palca jak bedzie czesciej to robic to wtedy pomysle. Zasypia sam jak sie naje to lezy jeszcze ok pol godziny i pozniej sam zasypia.

Ja dzisiaj juz bez bolu glowy i bez goraczki tylko ta piers boli wiec nie ide do lekarza bo pewnie powie ze to normalne :-)

reklama
Hejka:)

anetka880 bardzo współczuje bólu, to jest własnie to czego ja bardzo sie obawiam podczas karmienia piersią , dlatego jestem coraz bardziej skłonna do tego żeby odciagac mleko do butelki. U nas w rodzinie były 2 przypadki które skonczyły sie operacyjnie ......

WItam!

Anetka ciesze się, że już lepiej :) takie uroki karmienia piersią :)
Madziula85 powiem CI, że mimo 3 zapaleń piersi nigdy w życiu nie zrezygnowałabym z karmienia piersią :) trzeba poprostu dbać o te piersi. ja dopiero pierwsze zapalenie miałam jak Misia miała 8 miesięcy. Przestała mniej jeść i pokarm się zbierał :) a na samym początku odciągałam i zamrażałam :) Nie ma to jak karmienie piersią :) Dzięki temu na prawdę się cieszę, że jestem kobietą :) na początku karmienie mnie wkurzało bo pierwszy miesiąc bardzo mnie bolały sutki :) ale po 4tyg się już wyrobiły i był cud miód :) dopiero jak przestałam karmić czyli 3tyg temu poczułam, że pępowina została odcięta... jakoś tak inaczej :) polecam karmienie piersią na prawdę! :)

Miłego dnia dla Was! :)

anetka, trzymam kciuki za Ciebie. Ja miałam kilka razy zastoje mleka, bolesne...a raz był bardo bolesny i wysoka gorączka. Na szczęście położna mnie odpowiednio doinformowała jak walczyć z zastojem i się ich za każdym razem umiejętnie pozbywałam. Mimo tych przejść nadal karmię piersią i nie żałuję, bo to jest świetna sprawa. A w planach mam karmienie do roku cycem.

My już po dzisiejszych zajęciach na basenie. Tym razem udało się wyciągnąć też i Tatę...i porobiliśmy troche zdjęć komórką. Jak Mężuś wróci z pracy i udostępni telefon to Wam wkleję fotosy:-D Janek zadowolony z zajęć, nadal choć dzisiaj była troche zimniejsza woda i humor na koniec się popsuł....bo nie za bardzo przepadamy za nurkowaniem, a tym się kończą zajęcia;-)

Aaaa...i nie pochwaliłam się, Janek sam odrzucił niedawno smoka!:-D

Zmykam porobić troche porządków w mieszkaniu, bleee;-)

Ostatnia edycja:
To moze i ja sie wypowiem.Mojemu Tymkowi tez odrazu w szitalu podali butle ,podawali mu tez smoka( co nam sie nie podobalo)Tez nie chcial ssac ,plakal strasznie ,ja nie mialam pokarmu,nie znosil pozycji do karmienia piersiom (ze wzgledu na krecz szyi).wszystko bylo przeciw nam.Ale zaczelam stosowac nakladki silikonowe i to mu sie spodobalo(Wiem The Hague ,ze i ty stosowalas),niestety pokarmu nie przybywalo i w koncu calkowicie zanikl.Plakalm bo myslalm ,ze jestem zla matka ,ktora nie moze wykarmic swojego dziecka.Dzis wiem jedno ,ze gdybym tylko miala pokarm walczylabym z calych sil by maly ssal moja piers,bo tu nie tylko o zaspokojenie glodu chodzi.To wspaniale uczucie dla matki jak i dla dziecka.pieknie napisalas ISKIERKO,ze to jeszcze jedna rzecz jako matka moze dac swojemu dziecku ale ile to dziecko moze dac matce:-).Zgadzam sie z toba calkowicie ,ze latwiej jest ssac smoczek.Kiedy dziecko ssie piers mosi uzyc o wiele wiecej miesni niz przy butli ,dlatego tez niektorzy producenci smoczkow probuja robic je na wzor matyczynej piersi.Sa przeciez nawet takie specjalne zestawy dla ojcow by i oni nawiazywali wiez ze dzieckiem poprzez karmienie.The Hague nie poddawaj sie ,probuj smarowac te nakladki swoim mleczkiem i dawaj malemu.Moja tesciowa miala ten sam problem,malo tego w szpitalu lekarze powiedzieli jej ze ma karmic butla ,narzucili to jej.Ale ona sie nie poddala i powiedziala ,ze bedzie karmic cycem.No i karmila mojego meza do 3 lat i ciezko bylo go oduczyc tak to polubil:-).Co do opryszczki ja mialam kilka razy ,polozna o tym wiedziala i tyle.W polsce lekarka powiedziala mi ,ze trzeba ufac ,ze bedzie wszystko dobrze a stosowac mozna masc cynkowa,paste do zebow ,zaden zoviraks.Niedawno bylam u dermatologa w zwiazku z tymi opryszczkami i on tez mi to polecil i powiedzial ,ze sa leki na tego wirusa ale trzeba brac stale 2 lat z marnym skutkiem.Leczenia w ciazy wymaga opryszczka narzadow plciowych,jest niebezpieczna dla dziecka.Ta wargowa tez ale to zalezy na jakim etapie jest ciaza.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny, sukces! Maly dzisiaj zlapal za cyca :D chyba ma teraz jakis skok rozwojowy, bo co chwile chce jesc i widocznie bylo mu wszystko jedno czy to butla czy sutek, byle by sie najesc:-D

TheHague chodzilo mi o kraamzorg:tak: Po calym dniu juz ledwie patrze na oczy ale na szczescie moja mama przyjezdza za 2tyg to nam pomoze, juz sie nie mozemy doczekac.:-)
Opryszczke w ciazy tez mialam, polozna powiedziala ze w ciazy nie musze sie za bardzo martwic tylko po porodzie musze uwazac, jak bede miala opryszczke zeby mala sie nie zarazila bo dla tekiego malego dziecka moze skonczyc sie nawet smiercia! Dlatego ja jeszcze nie calowalam mojej gwiazde w usta tylko w policzki i szyjke. Wole dmuchac na zimne.
U nas dzis jakos chlodno ale musimy sie zebrac na spacer i pieska wyprowadzic bo juz nie moze sie doczekac.:-D

TheHague, gratuluje! super!
ja wlasnie mialam kraamvisite, przyjechal moj szef z kolezanka z biura. a teraz pedem do logopedy z Marysia +pozostala dwojka. i to autobusem, haha :-D

reklama
Sencilla jak Ty to robisz.... :-D chcialabym byc tak zorganizowana jak Ty:tak: niestety jeszcze leze z malym na kanapie i nie chce nam sie wstawac:sorry:
doris dziecko od opryszczki moze umrzec?:szok: to chyba tez moje bobo przestane poki co w ustka calowac :baffled:

ps, dziekuje wam :)

Do góry