reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

Iskierka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! po tym artykule juz wiem czemu Tomek nie chce ssac piersi.. juz w pierwszym czy drugim dniu moja kraamzorg podala malemu smoczek :crazy: takze to moze byc glowny powod wybrzydzania sutka..

reklama
Iskierka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! po tym artykule juz wiem czemu Tomek nie chce ssac piersi.. juz w pierwszym czy drugim dniu moja kraamzorg podala malemu smoczek :crazy: takze to moze byc glowny powod wybrzydzania sutka..
Generalnie smoczek (obojętnie czy z butelki czy "uspokajacz") łatwiej sie ssie niż matczyna pierś, przy której dziecko musi się nieźle napracować szczękami i języczkiem.
Wiem, że nie chcesz już probować i "walczyć" z dzieckiem, ale ma dopiero troszkę ponad miesiąc, więc może jednak...?

Witam.

Anetka mam nadzieję, że będzie lepiej. Ja miałam 3 razy zapalenie piersi i przez 3 dni zdychałam. Jak dla mnie to najważniejsze żeby brać ibuprofen przez 3 dni / 2 razy na dzień, ciepła pielucha na pierś przed każdym karmieniem. a po karmieniu zimna kapusta rozbita młotkiem na pierś. i oczywiście jak najczęsciej przystawiać do piersi :) A MALUTKI BOSKI :) ahh kocham takie dzieci!

Ja kładę się do spania.. u nas ma być jeszcze zima ;/ szaleństwo ;/ .....................
a co do lekarzy.. nigdy w życiu bym nie poszła z zapaleniem ani z opryszczka... oczywiście w Holandi ;/ jak dfla mnie strata czasu... dobranoc!

Iskierka jutro jeszcze sprobuje z nakladkami sylikonowymi i zobaczymy, jak sie nie uda to juz nie bede wiecej probowac i meczyc nas oboje..

TheHague to jakas dziwna polozna mialas! Moja polozna jak zobaczyla smoczek u malej w lozeczku to powiedziala zeby lepiej przez pierwszy tydzien lub nawet 2tyg nie dawac smoka bo dziecko nie bedzie w stanie odroznic kiedy ssie piers a kiedy smoka. :tak: A teraz to sama jej daje smoka bo cale raczki pcha do buzi i az sie krztusi!

Ostatnia edycja:
doris to nie polozna tylko kraamzorg... mialam miec caly czas przez 8 dni pania Kasie - Polka, ona pracuje jako kraamzorg, ale przez 2 dni podeslali mi jakas Turczynke :baffled: i to ona mi tak porobila wygibasow roznych. Nie mowie juz o tym jak mi cycka gniotla w pierwszy dzien bo mleko jeszcze mi nie lecialo :baffled:

Szukalam sobie poduszeczki przeciw odksztalcaniu sie glowki u niemowlecia i trafilam na fajny blog. Podaje wam link:
Parentnik.pl : Pamiętnik Rodziców . Pare wpisow dosyc ciekawych, np. Parentnik.pl : Pamiętnik Rodziców :: Luźne myśli :: Wyprawkowo cz. 3 – O łóżeczkach prawie wszystko :tak: dla przyszlych mam i nie tylko :-D

reklama
Do góry