reklama
i jeszcze to:
Czy skontaktować się z lekarzem po wydaleniu czopu śluzowego?
Jeśli kobieta przeszła cały okres ciąży i wydaliła czop śluzowy, zwykle nie ma potrzeby kontaktować się z lekarzem. Od porodu mogą ją jeszcze dzielić całe tygodnie. Jeśli jednak po utracie czopu śluzowego kobieta doświadcza regularnych skurczów, powinna zgłosić się do lekarza prowadzącego ciążę. Wizyta u lekarza jest konieczna, jeśli ciężarna ma za sobą przedwczesny poród i podejrzewa, że właśnie wydaliła czop śluzowy. Należy pilnie zgłosić się do lekarza, gdy wydzielina śluzowa z pochwy ma krwawe zabarwienie, a kobieta jest przed 36. tygodniem ciąży. Nie należy zwlekać z wizytą u lekarza także wtedy, gdy pojawiło się krwistoczerwone krwawienie z pochwy. Krwotok może być bowiem oznaką łożyska przodującego lub przedwczesnego oddzielenia się łożyska.
Czy skontaktować się z lekarzem po wydaleniu czopu śluzowego?
Jeśli kobieta przeszła cały okres ciąży i wydaliła czop śluzowy, zwykle nie ma potrzeby kontaktować się z lekarzem. Od porodu mogą ją jeszcze dzielić całe tygodnie. Jeśli jednak po utracie czopu śluzowego kobieta doświadcza regularnych skurczów, powinna zgłosić się do lekarza prowadzącego ciążę. Wizyta u lekarza jest konieczna, jeśli ciężarna ma za sobą przedwczesny poród i podejrzewa, że właśnie wydaliła czop śluzowy. Należy pilnie zgłosić się do lekarza, gdy wydzielina śluzowa z pochwy ma krwawe zabarwienie, a kobieta jest przed 36. tygodniem ciąży. Nie należy zwlekać z wizytą u lekarza także wtedy, gdy pojawiło się krwistoczerwone krwawienie z pochwy. Krwotok może być bowiem oznaką łożyska przodującego lub przedwczesnego oddzielenia się łożyska.
anetka880
Fanka BB :)
Z tym ze jak Ja byłam we wtorek u poloznej to powiedziała ze mogę teraz krwawic pi tym takim masażu i mam się nie przejmować a to co ze mnie wylatuje to właśnie takie kawałki galaretowate zabarwione krwią też sama się dziwilam ze ten czop aż taki duży. Polozna dodała ze mam dzwonić tylko jak będę miała regularne skurcze co 4 min albo odejdą zielone wody. Poczekamy do rana moze dzisiaj w nocy coś się zacznie polozylam sobie pod pupe taka mate z krampaketu w razie czego żeby nie zalać łóżka...:-)
A o rodzinnego pytałam ale nie do mnie tylko do mojego kuby bo Ja wiem ze dla mnie na gorączkę tylko paracetamol. Zastanawiam się czy miałabym dzisiaj siły na poród.
A o rodzinnego pytałam ale nie do mnie tylko do mojego kuby bo Ja wiem ze dla mnie na gorączkę tylko paracetamol. Zastanawiam się czy miałabym dzisiaj siły na poród.
Robale
bry
anetka si si my jak coś trzymamy kciuki
sencilka a jak Ty coś nie śpieszno Twojej niuni na świat.
Ja dziś coś nei najlepiej się czuje, brzuch mnie boli, na wymioty mdli. M się śmieje że za dużo alkoholu . W dodatku wspomaganie mi pada w samochodzie i masakra zwłaszcza jak się wyjeżdza z parkingu pod sklepem. zaczynam już się denerwować, bo pompa do auta nie zamówiona, drugi stoi bo hamulca nie ma. Tak to jest jak się ma dwa samochody i żaden nie chce dobrze jeździć haha.
anetka si si my jak coś trzymamy kciuki
sencilka a jak Ty coś nie śpieszno Twojej niuni na świat.
Ja dziś coś nei najlepiej się czuje, brzuch mnie boli, na wymioty mdli. M się śmieje że za dużo alkoholu . W dodatku wspomaganie mi pada w samochodzie i masakra zwłaszcza jak się wyjeżdza z parkingu pod sklepem. zaczynam już się denerwować, bo pompa do auta nie zamówiona, drugi stoi bo hamulca nie ma. Tak to jest jak się ma dwa samochody i żaden nie chce dobrze jeździć haha.
nana19
kurcze najgorsza ta nie wiadoma co robic.no nie wiem ja bym chociaz zadzwonila do poloznej poki nie iest pozno i pogadala tak dla spokojnosci.bo az tyle tego czopu to dziwne...no ale ty sama wiesz co sie dzieje.trzymaj sie .ja bede tu zagladac
Anetka, no wez zadzwon, widzisz, jak sie martwimy o Ciebie a tak na serio, to grunt to spokoj, sama wiesz, co robic a intuicja pewnie najlepiej Ci podpowiada.
Robale, no , cos nie spieszno malej
Dzis mialam termin z usg, nastepny 29 lutego z miesiaczki
a jesli chodzi o imie, to wydaje sie, ze doszlismy do porozumienia, znalezlismy druga opcje, ktora jestem w stanie zaakceptowac
Robale, no , cos nie spieszno malej
Dzis mialam termin z usg, nastepny 29 lutego z miesiaczki
a jesli chodzi o imie, to wydaje sie, ze doszlismy do porozumienia, znalezlismy druga opcje, ktora jestem w stanie zaakceptowac
7axe7
Szczęśliwa Mama Misi
Sencilla nooo mów jakie imię bo ciekawa jestem
Nana wierzę, że będzie wszystko dobrze Musi być!
Spadam do spania.. Głowa mi pęka od nadmiaru nauki języka... Dobranoc! Anetka trzymam kciuki ciągle!
Nana wierzę, że będzie wszystko dobrze Musi być!
Spadam do spania.. Głowa mi pęka od nadmiaru nauki języka... Dobranoc! Anetka trzymam kciuki ciągle!
reklama
anetka880
Ja znowu nie moge spac pewnie posiedze do 6 a pozniej godzinka drzemki:-)
Musze przyznac ze sie juz dobrze czuje goraczka zeszla calkowicie tylko troche gardelko boli. Nie martwcie sie o mnie damy rade z maluszkiem i na 100% bede dzwonic jak bede sie czula niepewnie. Niestety teraz dopadla mnie biegunka ale lepsze to niz goraczka
Sencilla ja Kube urodzilam wg USG i teraz zapowiada sie tak samo
Rano sie odezwe
Musze przyznac ze sie juz dobrze czuje goraczka zeszla calkowicie tylko troche gardelko boli. Nie martwcie sie o mnie damy rade z maluszkiem i na 100% bede dzwonic jak bede sie czula niepewnie. Niestety teraz dopadla mnie biegunka ale lepsze to niz goraczka
Sencilla ja Kube urodzilam wg USG i teraz zapowiada sie tak samo
Rano sie odezwe