reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

Heh moja Mama dziś do mnie mówi, że mi kupi bilet i żebym przyleciała. Dopiero co byłam cały listopad i powiedziałam, że dopiero będę początkiem kwietniia... muszę przeczekać. Akurat za ten czas muszę się wziąć za siebie i za Miśkę :) Rozpieściłam ją za bardzo... ale chyba takich mały dzieci nie da się nie rozpieścić ?

reklama
iskierka ja mialam taki problem jak ty i u mnie dzialalo jedzenie sliwek suszonych /kilka codziennie/ i platki owsiane polubilam:tak: i .... bylo wsio OK...
Generalnie tez jem śliwki suszone i do tego jeszcze inne rożne suszone owoce i.... cienko to widzę, wprawdzie dzis już jest lepiej, ale to jeszcze nie to.

A tak po za tym to chcę do Polski.....
Biedna, rozumiem cię doskonale, ale.... w Polsce pewnie też być siedziała z małą w domu, szczególnie że tam podobno mrozy siarczyste.....
Głowa do góry, jutro będzie lepszy dzień.

A co do jutra, to ide do pracy i straaasznie się tego boję. prace znam i boje się dlatego, że mogę sobie nie poradzić - tempo, 8h na stojąco, do tego mój kręgosłup....
Trzymajcie za mnie kciuki ;-)

Witam

Ja juz po pracyi do czwartu mam wolne :tak::-D

Iskierka trzymam kciuki za jutrzejszy dzien:tak:
Co na zaparcia w ciąży?

• Produkty zawierające błonnik - otręby (maksymalnie łyżka dziennie), pełnoziarniste pieczywo, płatki, kasze, jabłka, kiwi, buraki, brokuły, warzywa strączkowe.
  • Picie soków warzywnych i owocowych.
  • Wypicie wody gotowanej z cytryną lub miodem na czczo.
  • Ziołowe lub owocowe herbaty.
  • Surowe warzywa i owoce.
  • Suszone owoce - śliwki, rodzynki, morele, figi, żurawina.
  • Wypicie minimum 3 szklanek wody - wyłączając kawę czy herbatę.
  • Unikanie alkoholu - nie tylko ze względu na zaparcia, ale przede wszystkim za względu na zdrowie dziecka.
  • Ruch na świeżym powietrzu - 20-minutowy spacer czy pół godziny na basenie powinny pomóc.
  • Picie jogurtów, kefirów.

tyle znalazlam w necie:tak::-D ja na szczescie na razie nie mam takich problemow:happy2:

7axe7 ja kiedys tez tesknilam za polska, ale odkad mam michalka nie mam czasu zabardzo o ty myslec(wiadome ,ze zdarzaja sie takie momenty chodz zadko:tak:) rozmawiam z mama i siostrami co pare dni na skype i to mi wystarcza:tak: Mysle ,ze waznejest znalesc sobie jaka kolezanke ,zeby sie spotykac i moc pogadac:tak:My jezdzimy do polski przewaznie 2 razy w roku i to mi wystarcza:tak::tak:Zobaczysz z czasem wszystko sie ulozy ,przeprowadzicie sie do Bredy atam jest polakow a polakow:tak::-D

Witam!!!!

7axe7 wiem co czujesz mam tak samo a zwlaszcza zaraz po powrocie z Polski potem już się jakoś przyzwyczajam.......

.
a właśnie dziś jadę do Polski busem sama dzieci zostają z moimi koleżankami bo mąż musi do pracy ,nie wiem jak to przezyje, ale muszę jechać zawieżc dokumenty męza do Zusu a jeszcze w Polsce taka zima !!!!a ja o 18 dzisiaj mam busa z Holandii a jutro o 14 już z powrotem ...

tak krótko w Polsce to jeszcze nie byłam, ale najgorsze ze nie wiem jak Julka to zniesie bo ona ciągle ze mną myslałam ją zabrać zę sobą ale chyba lepiej jak zostanie ...

hejka
u nas dwa dni świętowaliśmy urodziny mojej córci Byli sąsiedzi Holendrzy i w szoku że taka impreza....u nas typowo polska sałatki coś na ciepło itp To nasi sąsiedzi zza ściany Mówili
ze się obawiali nas tzn Polaków bo znają ich z opowiadań (piwo plus imprezy)

ja tam nie tęsknie z Polską za bardzo Ja jestem typ samotnika

7axe7 jak byłam pierwszy raz w Holandii to Piotruś miał 6msc i tez miałam wielkie doły dlatego wróciłam Teraz żałuje bo już język bym znała a tak znowu zaczynam od początku

7axe7, znam to uczucie, też bardzo tęsknię za przyjaciółmi...za rodziną mniej, bo mam z mamą ciągłe przeprawy (ale to specyficzna sytuacja), a za rodziną męża nie muszę tęsknić bo są z nami w ciągłym kontakcie (skype, mail), prawie co dziennie. Najbardziej brakuje mi mojej przyjaciółki i dobrego kumpla z którymi regularnie chodziliśmy na koncerty lub do klubu w soboty potańczyć, bo to uwielbialiśmy. Tzn. ja bym tego tańcem nie nazwała, raczej podrygiwania i podskoki do muzyki rockowej;-) Z tańcem to niewiele miało wspólnego:-D hehe

AniaJ, dzięki za tak ciepłe słowa. Bardzo mi miło:-) Aż będzie smutno się przenosić do Hagi. Liczę, że będziecie nas odwiedzać:tak:

Iskierka
, co do zaparć to ja miałam w ciąży ten sam problem i generalnie dość często mi to teraz też dokucza. Polecam jeść codziennie jabłko, jogurt/kefir, kiwi. Podobno dobre są czopki glicerynowe, ja stosuję w czasie karmienia Molaxole (taki puder w saszetkach, rozpuszcza się go w wodzie) ale to na receptę od lekarza rodzinnego, nie wiem czy w ciąży można stosować. A po porodzie jak miałam wielki problem z wizytą w toalecie, to mi kraamzorgowa poleciła Mikrolax (takie jednorazowe tubki) też można stosować w czasie karmienia, nie wiem jak z ciążą...to jest bez recepty.

Witam, jestem mamą listopadową 2010. Mój synek Krzyś bierze udział w konkursie gdzie do wygrania jest 2000 zł. Bardzo proszę o wsparcie i oddanie głosu na Krzysia. Za wszystkie głosy bardzo dziękuję. Wystarczy tylko kliknąć

Proszę głosujcie na Krzysia: WIELKI FINAŁ

Witam, jestem mamą listopadową 2010. Mój synek Krzyś bierze udział w konkursie gdzie do wygrania jest 2000 zł. Bardzo proszę o wsparcie i oddanie głosu na Krzysia. Za wszystkie głosy bardzo dziękuję. Wystarczy tylko kliknąć

Proszę głosujcie na Krzysia: WIELKI FINAŁ

zrobione:-D
Karola ale ci zazdroszcze tego wolnego - ja to mam MEGA TYDZIEN teraz i szybko to sie nie uspokoi... ja tesknie tez tylko za przyjaciolka bo mama jest u mnie co drugi miesiac;-) a rodzenstwo zawsze zjawia sie na wakacje... bylam w PL pol roku sama jak Karine urodzilam i...to sie tylko odbilo na moim zwiazku:dry: NAJWAZNIEJSZE to POZYTYWNE MYSLENIE...
Tak jak Karola jezdzimy 2 a nawet raz w roku i ...mi to wystarcza:cool2:

aOla STO LAT DLA ALUSI:tak::tak::tak:

Agnes - szczesliwej podrozy i szybkiego powrotu - mala nim sie obejrzy bedziesz z powrotem:-D

A moj M nas opuscil i...wroci dopiero w piatek:-:)-:)-:)-(

reklama
Ania dzięki i...wzajemnie Sto lat dla Ciebie:-)
ja codziennie z mamą na skaypie widzimy się "na żywo" co 2msc Dziś patrzyłam na ceny biletów dla rodziców na wrzesień-89zł to jak się nie spotykać :-D
mieszkałam sama z dziecmi w Pl przez 5 lat Rafał był tu sam Nie chce już tak i dobrze sie tu czuję
"tylko" naucze się tubylczego i juz będzie z górki :-p

Do góry