7axe7, znam to uczucie, też bardzo tęsknię za przyjaciółmi...za rodziną mniej, bo mam z mamą ciągłe przeprawy (ale to specyficzna sytuacja), a za rodziną męża nie muszę tęsknić bo są z nami w ciągłym kontakcie (skype, mail), prawie co dziennie. Najbardziej brakuje mi mojej przyjaciółki i dobrego kumpla z którymi regularnie chodziliśmy na koncerty lub do klubu w soboty potańczyć, bo to uwielbialiśmy. Tzn. ja bym tego tańcem nie nazwała, raczej podrygiwania i podskoki do muzyki rockowej;-) Z tańcem to niewiele miało wspólnego
hehe
AniaJ, dzięki za tak ciepłe słowa. Bardzo mi miło:-) Aż będzie smutno się przenosić do Hagi. Liczę, że będziecie nas odwiedzać
Iskierka, co do zaparć to ja miałam w ciąży ten sam problem i generalnie dość często mi to teraz też dokucza. Polecam jeść codziennie jabłko, jogurt/kefir, kiwi. Podobno dobre są czopki glicerynowe, ja stosuję w czasie karmienia Molaxole (taki puder w saszetkach, rozpuszcza się go w wodzie) ale to na receptę od lekarza rodzinnego, nie wiem czy w ciąży można stosować. A po porodzie jak miałam wielki problem z wizytą w toalecie, to mi kraamzorgowa poleciła Mikrolax (takie jednorazowe tubki) też można stosować w czasie karmienia, nie wiem jak z ciążą...to jest bez recepty.