reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

reklama
My dzisiaj po kolejnym ważeniu. Waga na dziś to 3980 gram, czyli prawie już 4 kg! Janek był bardzo grzeczny i prawie wcale nie płakał. Leżał sobie bardzo spokojnie i oglądał kolegów i koleżanki na bocznych przewijakach...jedynie podczas samego ważenie, na wadze troszke się wystraszył, ale potem u Mamy na rękach się uspokoił:-)

Była dzisiaj na ważeniu jedna Rosjanka, bo tak to same Holenderki. Karmiła córkę z butelki "Dawaj, dawaj!":-D

Rozważamy sprowadzenie z Polski kołderki razem z pościelą. Jakoś tutaj nie mogę trafić na nic ładnego. Janek na razie jest malutki i śpi w rożku lub w otulaczku, ale za jakis czas pościel się przyda. Wpadł mi w oko taki zestaw:

Entliczek - markowe sklepy dla dzieci i niemowląt Rabbit Blue Premium - Pościel Pościel Feretti Quinetto Rabbit Blue Premium

My dzisiaj po kolejnym ważeniu. Waga na dziś to 3980 gram, czyli prawie już 4 kg! Janek był bardzo grzeczny i prawie wcale nie płakał. Leżał sobie bardzo spokojnie i oglądał kolegów i koleżanki na bocznych przewijakach...jedynie podczas samego ważenie, na wadze troszke się wystraszył, ale potem u Mamy na rękach się uspokoił:-)

Była dzisiaj na ważeniu jedna Rosjanka, bo tak to same Holenderki. Karmiła córkę z butelki "Dawaj, dawaj!":-D

Rozważamy sprowadzenie z Polski kołderki razem z pościelą. Jakoś tutaj nie mogę trafić na nic ładnego. Janek na razie jest malutki i śpi w rożku lub w otulaczku, ale za jakis czas pościel się przyda. Wpadł mi w oko taki zestaw:

Entliczek - markowe sklepy dla dzieci i niemowląt Rabbit Blue Premium - Pościel Pościel Feretti Quinetto Rabbit Blue Premium

Ladny - pewnie jesli ci sie podoba to czemu nie.. ale w Ikea tez maja fajne zestawy... ;) a moze Prenetal?

Ladny - pewnie jesli ci sie podoba to czemu nie.. ale w Ikea tez maja fajne zestawy... ;) a moze Prenetal?

W Ikei byliśmy raz po mebelki, ale nie pamietam jakoś zestawów pościelowych. Może trzeba będzie się wybrać. W Prenatalu niestety nie mogłam znaleść pościeli, oni głównie oferują kocyki i takie prześcieradełka do nakrywania.

Iguana , moja mala tez miala z tej firmy posciel, bardzo dobra jakosc.a teraz obie maja posciel z hemy, sa bardzo ladne zestawy tam.

O, dzięki, to fajnie.
A w Hemie tak, coś też widziałam.

A tak pytanie z zupełnie innej beczki;-)...To co dziewczyny oglądacie w tv? Jakoś nie mogę na nic ciekawego natrafić, a bardzo mi brakuje polskiej tv. Poprzez net oglądam różne polskie programy, m.in. Voice of Poland...i odkryłam, że tutaj też jest holenderska edycja...ale jakoś tak mam sentyment do Nergala i Kayah i po polsku lepiej się ogląda:tak: Co byście poleciły?

Ostatnia edycja:
Z tv to nic nie polecę powiem szczerze że nie oglądam, może też dlatego że nie mam w salonie jeszcze kanapy :-), która była zamówiona w lipcu :-D ale podobno ma przyjść w listopadzie. Smiejemy się z mężem że jak już będzie można wygodnie usiąść to czasu nie będzie bo dzieckiem trzeba się będzie zajmować..

Za kołderką i pościelą się jeszcze nie rozglądałam, jeśli chodi o Polskie produkty to firma Drewex ma dobre.W ikea coś widiałam, i kołdry i poszewki, zaś w prenatalu to właśnie te prześcieradełka na kocyk...

Witam! Iguana sliczna ta posciel, ja tez mam zamiar zamowic posciel i pare innych drobiazgow z pl o transport nie musze sie martwic bo na swieta tesciowie przybeda bo ja z tym brzuchem to juz nigdzie sie nie rusze ;-)
Co do tv to ja malo ogladam ale moj chlopak nie moze zyc bez polskiej tv ogladamy przez internet Telewizja na żywo - WEEB.TV tylko ze ta tv jest platna 4.50e na 30dni ale to nie sa jakies straszne pieniadze. Wczesniej mielismy polsat ale jak sie wprowadzilismy do domu w ktorym obecnie mieszkamy nie mozemy zlapac sygnalu a z tym nie ma problemu podlaczam kompa pod telewizor i dzila bez biegania i szukania sygnalu.

Ostatnia edycja:
hej...

Iguana to chyba zalezy kiedy masz czas - bo jak sie ma jakis pakiet to zawsze cos mozna dla siebie znalesc... ja w domu jestem tylko od 16.30 wiec chcac nie chcac MOIM serialem stal sie KLAN hihi...bo wtedy mam czas zlapac oddech obiad sie gotuje itp....a dzieciaki zajmuja sie soba... ale nie sadze zeby cie wciagnal jakis stary serial ;D

Iguana, ja Ci nic nie doradze, bo nie mamy TV w ogole ( z wyboru oczywiscie). Ogladamy tylko filmy, ktore sciagamy takie jakie chcemy z neta.

reklama
Do góry