reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

witam
ważność paszportu zależy od wieku dziecka Do 5l dziecka paszport musisz robic co rok Potem jest na dłuzej chyba na 10lat Dowód masz na dłużej No i dowód masz za darmo(tylko zdjęcie płacisz) Paszport nie jest drogi zdjęcie plus 30zł Jak dla mnie najlepiej mieć to i to (tak mam u swoich dzieci)
tu masz więcej
Poradnik Ma

reklama
daffi- my wyrobiliśmy małej paszport w PL i dostaliśmy na 5 lat a nie jak straszono że na rok bo niby dziecko sie zmienia i musi miec aktualne zdjecie. tylko nie pamietam jaki był czas oczekiwania na paszport. na pewno jest dużo taniej niż w NL.

my od poniedziałku zaczynamy przedszkole.. wkońcu po długim oczekiwaniu.. chyba ja się bardziej boje od Wiktorii :)

piekny dziś dzien będzie więc trzeba wykorzystać i jechać na zwierzaki :)

miłego dnia.

jezu dziewczynki :D pamietacie jak pisalam, ze zarejestrowalam firme? od pazdziernika wchodze na lokal w salonie Beaty. przed chwila otrzymałam maila.
jutro mam się stawić ze sprzetem, bo... przyjezdza TV i beda krecic program :) chca mnie pokazac jako nowy nabytek uit Polen :D Mam robic nailarta jakiejś reporeterce :D:D
Ale sie ciesze! a to nie sa przelewski, bo nie zwykła lokalna tv, tylko cos w styli DDtvn :p alez jestem podekscytowana!

co do paszportu- nam powiedzieli, ze miesiac czasu w Polsce, i tylko na rok, paszport do 5r.ż trzeba systematycznie wymieniac, co roku koszt 130zł. Ale jak juz bylam odbierac, to babeczka w paszportowym powiedziala, zebym zlozyla wniosek o dowod tymczasowy. bo Dziecko dostanie na 5 lat i kosztuje tylko 30 zł. Okres czekania- miesiac- ale jesli sie ladnie poprosi i umotywuje powod przyspieszenia to nawet w 5 dni roboczych sa w stanie to zalatwic. Przynajmniej w moim rejonie Polski.

co do paszportu- nam powiedzieli, ze miesiac czasu w Polsce, i tylko na rok, paszport do 5r.ż trzeba systematycznie wymieniac, co roku koszt 130zł. Ale jak juz bylam odbierac, to babeczka w paszportowym powiedziala, zebym zlozyla wniosek o dowod tymczasowy. bo Dziecko dostanie na 5 lat i kosztuje tylko 30 zł. Okres czekania- miesiac- ale jesli sie ladnie poprosi i umotywuje powod przyspieszenia to nawet w 5 dni roboczych sa w stanie to zalatwic. Przynajmniej w moim rejonie Polski.

Zgadzam się.Myślę że jesli nie planuje się podróży poza UE to warto tylko dowód no ale jak ktoś chce jakąś Turcję w wakacje czy coś podobnego to już paszport.

ja robiłam paszport pół roku temu i mam na rok czasu, aż do 5 rż się wymienia co rok.no i u mnie jest koszt 30zł.widze że w każdym rejonie Polski działa to inaczej.A jeśli piszecie że dowód jest na te 5lat to jak bede w Pl to chyba zrobie, ale czy dowód wystarczy?chyba zawsze ładniej ten paszport wyglada, tak mi się wydaje.

carinio gratulacje, ale fajnie będziesz w TV:D

miłego dnia!

hej... ja wam mowie "dzien dobry"choc dla mnie dobrze sie nie zaczal:hmm::no2:

Spojrzcie na zdjecie...

Załączniki

• DSCF7040.jpg
    DSCF7040.jpg
    40,1 KB · Wyświetleń: 42
witamy
u nas zaczela sie szkola ( bassisschool ) narazie jeszcze 2 x w tyg ale od 26 wrzesnia startujemy ostro.
Narazie Miki ok ale zobaczymy jak trzeba bedzie chodzic codziennie na wiecej godzin niz teraz juz sie boje.....

Dafi ja robilam obojgu dzieciom dowod ososbisty w polsce i maja na 5 lat paszporty to nawet nie wiem bo z dowodem bylo latwiej i szybciej bo zalatwilam to u siebie w gminie a po paszport to trzeba bylo do gorzowa jechac.
Ladna pogoda a moja corcia osmarkana juz od tygodnia dzis do 3 w nocy dawla koncert , niechce jejsc placze jak cos ugryzie twaedego wiec jeszcze ja zabki meczą uffff

milego dnia kobitki

reklama
Do góry