reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Holandia

reklama
hej dziewczyny

pisalam na Waszym forum pare dni temu i sie przedstawialam :)
ale ostatnio mialam taki zapier... ze braklo mi czasu na mase rzeczy...

nudze sie w tej holandii na maksa, nawet pogadac nie ma z kim :(
dobrze ze przynajmniej coreczke mam to sobie do niej pogadam i sie posmieje...

a my czekamy na informacje na temat szczepien.
Mala juz ma tutaj ubezpieczenie i dotalismy list w ktorym chcieli info na temat szczepien jakie juz miala.
odpisalismy im i cisza juz 1,5 tygodnia :( a tu dziecko powinno juz dostac kolejne dawki...

powiedzcie mi jak to tuaj wyglada ze szczepieniami?
moja Mala dostala w polsce 1 dawka 6w1 Hexa i 1 dawke pneumokoki i zastanawiam sie jakie oni tutaj maja szczepionki...

widze ze nie ktore z Was pracuja - fajnie! mi troche brakuje pracy...
no ale u mnie kiepsko bo holenderskiego nie znam a i angielskim nie mam co sie chwalic :(

czy wy mieszkacie tu juz na stale?
my planujemy tu byc jeszcze kilka lat bo zaczelismy budowe domu w polsce i chcemy tam wrocic :)

pozdrawiam

dzien dobry
piekna pogode mamy wiec popoludnie spedzimy dzisiaj na plazy. W sobote odbywa sie tu coroczny rejs katamaranami, a imprezy zaczynakja sie juz od dzisiaj wiec zobaczymy co bedzie. Mysmy dzisiaj poszli przelozyc jeszzcze raz szczepienie a tu sie okazalo ze lekarka miala czas i zaszczepila go dzisiaj:-) nawet lepiej bo powiedziala ze dolegliwosci poszczepienne moga tym razem utrzymywac sie do 15 dni:szok: a my pod koniec miesiaca lecimy do PL czyli wtedy juz wszystko powinno minac. Teraz do 4 roku mamy spokoj ufff
Witaj Zuza na forum:-) Wydaje mi sie ze szczepienia wygladaja tu tak samo jak w PL, dostaniesz schemat szczepien, tutaj na kontrole z dziecmi chodzi sie do consultatiebureau i tam tez dzieci sa szczepione. A gdzie mieszkasz w Holandii moze gdzies blisko mnie to mozesz wpadac na kawe jak ci sie nudzi;-)
mlody sie obudzil wiec idziemy korzystac z pogody, do pozniej

Gosia1977 > dziekuje za mile przyjecie :)
no niestety mam kawalek do Ciebie bo mieszkam w Urku ...

ale dziekuje za zaproszenie :)
a Ty chyba w ladnym miejscu mieszkasz?

Zuza-anna ty tez nie mozesz narzekac bo Urk to bardzo ladna miejscowosc.Jezdzimy tam czasem na basen w soboty bo maja super kacik dla maluszkow.

Co do szczepien to twoja corcia powinna miec teraz na 4-mc DKTP-HIB i Pneu,czyli Difterie,Kinkhoest,Tetanus,Polio i Pneumokokken

Jestem znowu...

My już po szkole i pracy,rano byłam na małym zabiegu w szpitalu bo mi domowy w październiku chyba źle pieprza usunął :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:na plecach i tym razem pani dermatolog interweniowała.
Problem tylko w tym ze teraz mam szwy na dwa tyg.:zawstydzona/y: bo musiała większą powierzchnie zorać...:-(no ale nic, jakoś to będzie.
Karola jak dzionek w pracy minął?:-p

Gosiu jak ja ci zazdroszczę takich nadmorskich atrakcji....Super masz!

Zuza-anna dobrze dziewczyny mówią, teraz nie pozostaje ci nic innego jak czekać cieprliwie na wezwanie do CB.Oni muszą sprawdzić jakie szczepienia już miałaś a jakich ci brakuje i wtedy sie zacznie....:tak:
Nie martw sie zbytnio że już powinnaś dostac szczepienie następne bo czasami dzieci np choruja i tez sie im szczepienia opuźnia nieco....:tak:
Po prostu muszą tylko pilnować żeby kolejna szczepionka po tej którą zrobią nie była w normalnym terminie bo tam tez musi być odpowiedni odstep czasowy...

Ja wcinam spagetti z parmezanem...a raczej parmezan ze spagetti :eek:- tak mi sie chciało tego parmezanu...:-D:-D:-D

Aniu a czemu ci usowali pieprzyk?Na zyczenie czy cos bylo nie tak?Ja mam ich bardzo duzo i niektore w takich miejscach,ze draznia,np.po paskiem od stanika.

Ja w kuchni szykuje obiad i bedziemy piec babeczki.

Czarna zawsze chciałam go usunąć bo by duży wysoko na łopatce...także właśnie mi zahaczał i wogóle moja polska dermatolog nie pozwoliła mi go opalać...:zawstydzona/y: wiec chodziłam z plastrami i to było kłopotliwe...:eek:
A jak tu poszłam przy kłopotach skórnymi to domowy od razu mnie umówił na usunięcie że niejest groźny...więc usunął...tylko że źle i teraz muszę za to cierpieć jeszcze raz!:wściekła/y:

reklama
no a my szybko do sklepu jeszcze wyskoczylysmy hhi
ale goraco dzisiaj ... ufff

Czarna_Smoczyca > to prawda ze Urk jest uroczy i od samego poczatku chcialam tu mieszkac :)
ooo nawet nie wiedzialam ze tutaj jest basen. Napisz mi cos wiecej o nim prosze :)
Widac ze jeszcze dobrze sie tu nie rozejrzalam hihi
Dziekuje za info nt. szczepien!

aniahaven > usuwalas pieprzyk chirurgicznie? ja pare lat temu dwa usunelam. Jeszcze w polsce. Jeden bardzo duzy na dekoldzie - wszyscy lekarze mnie gonili przez tego pieprza! a drugi na plecach na wysokosci pasa bo caly czas zahaczalam wrrr...
Ale ja usunelam je laserem i powiem szczerze ze rewelacja! Blizna malutka, nic nie polalo i bardzo szybko sie zagoilo. A placilam wtedy 120zl tylko :)
Ten na dekoldzie byl spory wiec lekarze od razu mi powiedzieli ze jak pojde pod skalpelek to bedzie spora blizna...

Czarna_Smoczyca > orientujesz sie moze czy sa gdzies w okolicy polskie msze?

Do góry