reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Holandia

cześc laski
dzisiaj byłam na usg i widziałam maluszka, serduszko mu waliło jak mlot, wszystko w porządku- jestem przeszczesliwa bo tyle czasu czekalam zeby zobaczyc.. Zosia też była i trochę nie kapowała o co chodzi,bo mówiłam zobacz na dzidziusia, to mówiła TY NIE MASZ DZIDZIUSIA, TYLKO ZOSIA MA BEJBI. I ON NIE MA BUZI....
Mamo mikołaja jak sobie przypomne jak mi zoska sutki poraniła, ja karmiłam i ryczałam, leciała mi krew z mlekiem a cycuchy miałam jak krowa wielkie, większe niż głowka dziecka i takie ciężkie.... mmmmm. początki nie są fajne...

reklama
Witam nową mamusie, szkoda że tak daleko ode mnie mieszkasz ...ale Robale masz za to pod ręką do kawusi :)
Natka-nie ma jak to usg, ja zawsze się rozryczę...taka emocjonalna jestem...a że córeńka jeszcze do końca nie kuma to nic, trudno jej jest zrozumieć....my też to przechodzilismy, mąż wypożyczał z bibloteki książki o "wij krijgen een baby" i to co wieczór czytał...aż mała zajarzyła. Kiedy brzusio mi urósł bardzo okazale to się pytała czy juz może wyjść baby bo brzusio jest duży :)

Ja jestem po wizycie u położnej, masowała mi wejście do macicy-tzw. strippen. Jest to nic miłego, właściwie bolesnego....ale wiem że mam rozwarcie na 4-5 cm i do tego ona mówi że powinnam dziś zacząć rodzić. Dlatego maż jechał małą zawieść do dziadków, a ja spakowana i czekam na skurcze co 5 minut.
Trzymajcie kciuki....może już dziś będę tuliła synka w ramionach :)

Witam nowa mamusię :-)

Paulina, w takim razie mocno trzymam kciuki :-) Ale masz punktualne dziecko :-)

Natka, super to uczucie, kiedy się podgląda malucha :-) Moja jest absolutnie dzieckiem zafascynowana, chocuiaż jej kontakt to dotykanie brzucha kiedy mała się rusza :-) Widziała film z USG i stwierdziła tylko, ze dzidzia zjada swojego palca...

Ja już po wizycie u położnej. Wszysko ok, tylko te żylaki niestety nie są za fajne. Mam jeszcze raz skonsultować je z rodzinnym, a jeżeli on nic nie pomoże to wtedy ginekolog... Inga była ze mną. Zadała pani 100 pytań, łącznie z tym, po co mi zakłada "To" na rękę i co ona mi robi... Mierzyła mi cisnienie. Najbardziej podobało się bicie serca i piała nad tym chyba godzinę :-) Niemożliwa jest :-) Z tego wszystkiego padła i śpi :-)

Witam...

Ja rano przyspałam i nie zdążyłam sie przywtać....
PaulinaAnna trzymamy kciuki MOCNO:tak: i informuj w miare moliwości nabieżąco!!!!
Witam też nową mamusie na forum - Robale pewnie happy!:-D
Natka ja też uwielbiam podglądać baby i juz 19czerwca jestem umówiona na EXTRA usg 4D..
Wszystkim malutkim i większym cudownyc chwil - choć ten dzień sie już kończy- to zycze im Dnia Dziecka nie tylko w tym dniu...:-):-):-)

Ja po wizycie u domowego - na jutro mam skierowanie do szpitala na ...usg nogi...
No zobaczymy...:eek: Mam nadzieje że nie bedzie tak źle...

Hallo

Wszystkiego najpiękniejszego,uśmiechu i radości na co dzień życzę naszym kochanym maluszkom !!!:tak:

Paulino ja też trzymam kciuki ,oby poszło gładko:tak::tak:z niecierpliwością czekamy na maluszka:tak:
Natka ja też płakałam jak pierwszy raz usłyszałam bicie serduszka Michałka:tak: Coś pięknego....
Witam nową mamuśkę!

reklama
Do góry