reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Holandia

czesc dziewczyny
ale piszecieeeeeeeee chyba powinnysmy zaczac ksiazke pisac "zycie na obczyznie":-)
Ja zaczelam swoja nowa prace, sami holendrzy narazie daje rade i gadam po holendersku i oni mnie rozumieja:szok::szok::szok:
Agasta nie martw sie w razie "W" pojdziesz na zasilek bedziesz miec czas dla Claudi, na nauke.....a po drugie masz ich w garsc w koncu jestes twarza firmy takich pracownikow sie nie zwalnia wogole to oni powinni ci tantiemy placic;-)
Sencilla przykro mi
Olgunia wielkie gratulacje
Aniu ja za szkole place to nie wiem dokladnie jak to jest, ale test tez mialam na inteligencje i jeden z holenderskiego ale nim sie nie przejmuj bo oni tylko sprawdzaja poziom. na koncu wydaje mi sie ze bedziesz miec egzamin ktory musisz zdac bo inaczej obciaza cie kosztami kursu, ale to tylko moje przypuszczenie
Anna 117 spokojnej nocy ci zycze, delektuj sie jeszcze przespanymi nocami:tak:
wszystkim zycze udanego weekendu
dobranoc

reklama
Sencilla przykro ,że tak się sprawa zakonczyła:-( Trzymam kciuki ,za szybie znalezienie nowej:tak:
Gosia mi też mówili ,ze sie ponosi koszty nauki jak się nie zda egzaminu ale czy to prawda nie wiem:no: Zapytam jak juz pojde na rozmowe:tak:Ale to jeszcze nie predko:-:)zawstydzona/y:
dobranoc..

Dobry wieczór....
Olgunia GRATULKI!!!!!!!!!!!! No nieźle mnie zaskoczyłaś, tymbardziej, że (chyba)nie wspominałaś wcześniej, że się staracie....

Dobrej nocki!

Dobry wieczór

Ja tylko na chwilkę

U nas dziś straszny dzień. Ina wstała o 4:30... W przedszkolu dramat, ryk do 16, zero spania, zero jedzenia. Panie są bardzo zmartwione, dlatego od poniedziałku mam z nią przychodzić codziennie na dwie, trzy godziny i tam z nią być. Może tak się przekona, a jak nie to podjęłam decyzję, ze ją z przedszkola zabiorę:-( Nie chcę jej męczyć, bo wiem że cierpi... A już było tak pięknie:no:

Sencilla, współczuję.. oby szybko znalazł nową pracę..
Beauty, zazdroszczę, że smykowi tak podoba się w przedszkolu:-)
Olgunia, ogromne gratulacje :-)
Agasta, będzie ok :-) Jeszcze tylko trzy dni:-)

No i zapomniała bym.. Indze dzisiaj wyszła jedna piątka:-)

Uciekam i dobranoc

Dzien Dobry

nam cos sie pogoda psuje,jakl bedzie tak padac jak w nocy to chyba spacerek sobie odpuscimy,pokrowiec by nam z wozka moglo zerwac:szok:
niunia szkoda Ingusi,ze sie bidulka tak meczy,ale mam nadzieje,ze to przetrzymacie i uda jej sie zostac w przedszkolu glownie dla samego kontaktu z innymi dziecmi,to bardzo wazne:tak:
pauka olgunia pisala,ze sie staraja,ale wcale sie nie dziwie,ze przeoczylas.Czasami to trudno tu za wszystkimi nadarzyc :szok: i wszystko spamietac:tak:

zjadlam platki i wracam jeszcze do wyrka,Malej zmienilam gatki ale jeszcze walczy zeby znowu zasnac,nie jestem pewna czy jej sie uda:no:

do pozniej laski i smacznych sniadanek zycze po pewnie dopiero kolo poludnia zajrze

Dzień dobry!

Sencilla przykro mi...ale zawsze po burzy nadchodzi słońce!:sorry:
Będę trzymać kciuki!:tak:
A ja zmykam na śniadanko bo mąż dziś serwuje....:-D

Dzien dobry.
Sencilla bardzo mi przykro. Trzymam kciuki za szybkie znalezienie nowej pracy
Bira szkoda ze Indze tak sie odwidzialo :-( Ale moze jak z nia pojdziesz to jakos sie przekona
Gosiu pierwsze koty za ploty :-) i nie bylo pewnie tak zle jak przypuszczalas. Gratulki udanego rozpoczecia, oby tak dalej :tak: Z tym bezrobotnym to jest ponoc tak, ze w kazdym tyg trzeba odbywac rozmowy kwalifikacyjne, bo jak nie to zabieraja ci bezrobotne. A ja nie chce pracowac caly tydz :no: chce byc tez troche z mala a wiadomo, ze na caly etat szybciej sie prace znajdzie niz jak na pol, a zwlaszcza jeszcze jak ma sie dziecko.
Ostatnio bylam na rozmowie w zeemanie, bo byla oferta pracy na 20 godz/tyg i mi babka powiedziala, ze nie mam zadnych szans, bo na stale dni przyjmowac nie moga. Bo jak jakas inna pracowniczka zachoruje to bede musiala przyjsc a jak mam dziecko to takiej dyspozycyjnosci oczywiscie nie moge im zaoferowac. dyskryminacja poprostu!

reklama
Agasta ale to w sumie lepiej,z tego co ja sie orientuje to przez pierwsze 2 czy wiecej lat masz prawo pracowac tylko 2,5 dnia tygodniowo wiec ciezej bedzie im taka prace Ci znalesc wiec nie moga ci bezrobotnego odmowic bo to oni nie sa w stanie zapewnic ci odpowiedniej roboty.
Ja musze teraz sie tam zglosic bo juz jestem zwolniona:szok:
lece bo moj Baczek marudzi

Do góry