reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Holandia

Karola, jaki super tato! po prostu nie mam slow. Uwielbiam takich mezczyzn z wyobraznia! :tak:moj tato niestety juz nie zyje... ale mam tescia :)

reklama
Matko pare godzin mnie nie bylo a za Wami nie da sie nadarzyc dzis..tak sie rozpisalyscie:szok::-D

mam prosbe do dziewczat mowiacych po holendersku, czy moglybyscie mi przetlumaczyc kilka zadan z listu z belastingu, bede bardzo wdzieczna

U heeft een verzoek gedaan om het rekeringnummer dat de Belastingdienst voor de Zorgtoeslag gebruikt, te wijzigen. Het rekeningnummer( tu napisali nr konta mojego m) heb ik vervangen door rekeningnummer ( tu napisali moj nr konta). Venaf nu zal ik voor de Zorgtoeslag dit nieuwe rekeningnummer gebruiken voor de uitbetaling van uw teruggave(n) of voorschot(ten).
Bardzo prosze o jakies objanienie bio my sie staralismy o dofinansowanie do ubezpieczenia czyli o to Zortogeslag ale co wiecej pisze nie wiem:zawstydzona/y:

Matko pare godzin mnie nie bylo a za Wami nie da sie nadarzyc dzis..tak sie rozpisalyscie:szok::-D

mam prosbe do dziewczat mowiacych po holendersku, czy moglybyscie mi przetlumaczyc kilka zadan z listu z belastingu, bede bardzo wdzieczna

U heeft een verzoek gedaan om het rekeringnummer dat de Belastingdienst voor de Zorgtoeslag gebruikt, te wijzigen. Het rekeningnummer( tu napisali nr konta mojego m) heb ik vervangen door rekeningnummer ( tu napisali moj nr konta). Venaf nu zal ik voor de Zorgtoeslag dit nieuwe rekeningnummer gebruiken voor de uitbetaling van uw teruggave(n) of voorschot(ten).
Bardzo prosze o jakies objanienie bio my sie staralismy o dofinansowanie do ubezpieczenia czyli o to Zortogeslag ale co wiecej pisze nie wiem:zawstydzona/y:
W skrocie chodzi o to ze zmienilas numer rachunku, i oni potwierdzaja ta zmiane i od teraz beda dofinansowanie do ubezp przelewac na nowy nr konta.

A tak wogole to dzien dobry...
Mlode po szczepieniu ok, w nocy mialy troche temp 38,5 ale juz spadla do 37,4 wiec mozna powiedziec norma. :-)

Witam dziewczyny :tak:
pisze do Was z zapytaniem, bo wydaje mi sie ze wy jako mamy z Holandii jestescie najlepiej doinformowane :-D
otoz chodzi o to, ze po nowym roku wyjezdzam z moim partnerem i dzidziusiem ktorego urodzilam we wrzesniu do Holandii i tu rodzi sie moje pytanie: co wyrobic dla takiego malenstwa - paszport czy dowod tymczasowy?? szukam informacji gdzie sie da, ale wszystko jakos tak dziwnie napisane i nie wiem wkoncu... Mam nadzieje ze mi pomozecie :-)
Pozdrawiam serdecznie
Żaneta :-)

czesc dziewczyny
witam was juz z Holandi wczoraj wrocilismy z mlodym i nawet niezle nam ta podroz minela, a balam sie bo jechalam z nim sama a ja jak zwykle pelno tobolkow ze soba wioze mimo ze zawsze sobie obiecuje ze juz tym razem nic nie wezme:sorry2:
Daanus dzisiaj odsypia Polske, niemozliwe zeby takie male dziecko tak wyczuwalo ze nie jest u siebie w domu.W Polsce malo mi spal i wszystko to szlo na karb zabkowania ale teraz widze ze on poprostu moze troszke za tata i domem tesknil.
:sorry2::tak:
A ja od poniedzialku zaczynam nowa prace, ciekawa jestem jak bedzie:confused:
Sencilla dzieki za zaproszenie z przyjemnoscia cie odwiedze znowu, oczywiscie wasza rodzinka jest rowniez mile widziana u nas:tak::tak:
Pauka, Aneta zdrowia dla was i rodzinki
Karola spoznione zyczenia dla Michalka i udanej imprezki. A tata fajna niespodzianke ci zrobil i jaki zaradny:-)
ide obiad zjesc poki Daanus spi

dzien dobry
a ja dzis od samego rana mam przeboje :-(
Akumulator w aucie padl i stalam jak durna pol na parkingu czekajac na pomoc :wściekła/y: w dodatku zbudzilam szwagra zeby przyjechal swoim brum brum zebym mogla nasze odpalic :-D a on biedak smacznie sobie spal jak do niego dzwonilam.
Oczywiscie spoznilam sie do pracy i jak na zlosc w drzwiach wpadlam na szefa, myslalam ze mnie zje wzrokiem jak mnie zobaczyl :szok:
Pozniej sie dowiedzialam, ze kolezanka miala rozmowe z szefostwem i jej powiedzieli, ze jak jej synek zachoruje to nie moze wziac wolnego zeby posiedziec z nim domu :szok: ma sobie zalatwic opieke i normalnie przyjsc do pracy bo jak nie, to ja wywala :szok::wściekła/y: Co za debilstwo! Normalnie tak sie wkurzylam z samego rana ze szok.
Ciekawa jestem co mi powiedza na rozmowie, bo przeciez kilka razy zwalnialam sie z pracy jak claudia miala goraczke i musialam po nia jechac do zlobka :eek:

reklama
Pauka wszystkiego naj z okazji rocznicy slubu.
Czarna gratulki z okazji 2 miesiecy Jessy :-)
Gosia witaj spowrotem :-)
Magdalena fajnie ze zajrzalas do nas :tak:

Do góry