reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Holandia

Gosiu!
Używaj urlopu i rodzinki póki mozesz!:-D
Czarna nie martw się kupkami...mój Erni robił tylko raz w tygodniu i lekarz mi powiedział ze to....normalne...:-);-) bo ja swojego czasu tez tak miałam....więc to rodzinne!:sorry2::-DI jakoś nie cierpiał...a skoro twoja popierduje:blink:więc wszystko ok bo brzuszek dzieki temu ją nie boli!
Zmykam na kanape z lampką wina bo mój też tam siedzi a dzieciaczki padły przed 19.00!:cool2:
To się nazywa życie!:-D:-D:-D:-D

reklama
witam wieczorowo.. Aniu, sliczne fotki, a kolo Was sa takie piekne okolice? naprawde slicznie.
My dzis dzien aktywnie, jak zreszta zawsze, Marys niestety sie pochorowala i bidulka ledwo zyje... :zawstydzona/y::-(
Gosia, ale super, ze w polsce jestes! KOrzystaj poki mozesz.. A moze nas kiedys odwiedzisz, jak wrocisz? z checia zobacze, jak Daanuś urosl!

Dzień dobry!

Agasto u nas jeszcze nie ale pewnie przyjdzie od was....:-D
Sencilla takie widoczki miałam kiedy mieszkałam na campingu 12km od Bredy!Uwielbiałam tam spacerować w ciąży! bo są też tam piękne lasy z jeziorami!:tak::tak::tak:
Będe popołudniem....późnym!:dry:

Bry

ja sie kompletnie zapomnialam,ze to dzisiaj poniedzialek.moj P zostal w domu przez to oko,siorka tez ma wolne a ja mam ciagle weekend :-D i dni tygodnia nie graja wielkiej roli:cool2: chyba,ze jakies wazne terminy.Jutro SZCZEPIENIE ojoj stracha mam ze hoho.Kombinuje juz od kilku dni jak by tu Mala ubrac,zeby jak najmiej roboty bylo,bo jak sie rozplacze to chce do domku.No i zobaczymy ile nam Kruszynka urosla.
Ania ja wyczytalam juz,ze te kupki dlatego tak rzadko bo mleko bardzo dobre i tym samym idealnie wchlaniane,do tego stopnia,ze kupka nie ma sie z czeko wytworzyc wiec LUZIK jesli tylko dobrze przybiera na wadze to bede spokojna.

Ja mykam pod prysznic bo wczoraj sie nie wyrobilam wieczorkiem i poszlam spac na Trola ;-):-) a dzisiaj skoczymy po nowe karnisze bo dotarly firanki zamawiane w pl na miare do salonu i bedziemy wszystko montowac.

Do pozniej kobietki,milego przedpoludnia i popoludnia i wogole dnia:-D

hej hej
u nas nocka nieprzespana, Marys chora, dzis niby lepiej, ale goraczke miala :(
Czarna, jak Tosia byla mala, to tez rzadko kupe robila. mysle, ze to nic zlego :tak:
zycze wszystkim milego dnia, co dzis na obiad?

Witam poweekendowo :-)

U nas pochmurno, ale jeszcze nie pada.
:-)

Ania, śliczne zdjęcia, a Erni jaki duży :tak: Ile ma wzrostu? Mój Szymek to taka kruszynka przy nim sie wydaje.;-)

Wszystkim chorowitkom szybkiego powrotu do zdrowia życzę :tak:

Ostatnio rozmawiałam ze znajomą o naszym "gorącym" temacie i ona mi tłumaczyła,że taki testament jest szczegolnie wazny dla dzieci ze zwiazkow mieszanych, poniewaz najczesciej dzieci te maja obywatelstwo holenderskie. Wtedy w przypadku śmierci obojga rodzicow, faktycznie moze dojsc do sytuacji ze rodzina z Pl nie bedzie miala szans ( albo szanse b. male)na opieke.Sad wtedy najpierw bierze pod uwage rodziny holenderskie ( w koncu dziecko jest Holendrem).
W przypadku gdy oboje rodzice sa Polakami,w pierwszej kolejnosci jest brana pod uwage rodzina dziecka, czyli ktoś z Pl.
Podpowiedziala mi ,ze w takich przypadkach powinno wystarczyc spisanie swojej woli/ wskazanie osob pod opieke ktorych maja trafic dzieci i noszenie tego z dokumentami.Chodzi o to by w razie czego ulatwić kontakt z rodzina z Pl.

reklama
Do góry