reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Holandia

reklama
Pauka, tak tak, bardzo prosze!
Masz racje z tymi chusteczkami, zerknijcie na sklad: tam jest alkohol (aby lepiej usuwaly zabrudzenia), wyobrazacie sobie, co czuje dziecko, jak taka nasaczona alkoholem chusteczka przejedzie sie po pupci?Ja w ogole zawsze myje pupy pod biezaca woda po kupce, a pozniej maka ziemniaczana. Dzieki temu juz od jakiegos czasu nie mamy problemu z odparzeniami.
Aha, i jeszcze mnie uswiadomil moj... ginekolog, ze czeste odparzenia pup u dzieci moga byc spowodowane podkażeniami grzybicznymi z drog rodnych, o czym czesto lekarze nie zdaja sobie sprawy :shocked2: i serwuja sudokremy itd. A one nie dzialaja na to...
Ja tez czasami uzywam clotrimazolum na ich żabki i przechodzi...

Hej dziewczyny !!
buz_97.gif

Chciałabym się Was zapytać jak to jest z ciążą i porodem w Holandii??

Planuję wyjechać do Holandii i się dowiaduję jak tam jest z tym wszystkim...

Dziękuję z góry za odpowiedzi.
calusy.gif

Witam po dlugiej przerwie :-)

Od tygodnia aklimatyzujemy się w nowym miejscu i mieszkaniu :-D

Widzę ze dzieciaczki Wasze rosną jak na drożdżach i wkrótce powitamy nowe forumiątka :-)

Miłego dnia ;-)

Bry
my dzisiaj troche pozniej,bo o 10 bylysmy w CB na kntroli.Mala rosnie i rozwija sie super.Jest silna,glowke ma rowniutka z bioderkami tez zadnych problemow:-)
Ale jestem dumna.W 2 tygodnie nasza "Kruszynka" przytyla 440 g i wazy teraz 4570,mamusine mleczko jest THE BEST :-D:-D ale do blizniaczek Ann jeszcze nam daleko ;-) przynajmniej wagowo_One to dopiero ladnie przybieraja.
Zdziwilo mnie tylko,ze nadal ma 56cm,ale pani doktor powiedziala,ze pomiar ze szpitala mogl nie byc taki dokladny.
27.10 idziemy na szczepienia:szok: dzisiaj byl spokoj i Mala wogole nie plakala,ale przy igielce pewnie bedzie inaczej
Wogole pierwszy raz mi sie zdarzylo,ze Jess zasnela w trakcie ubierania:-D:-D:-D

Hej dziewczyny !!
buz_97.gif

Chciałabym się Was zapytać jak to jest z ciążą i porodem w Holandii??

Planuję wyjechać do Holandii i się dowiaduję jak tam jest z tym wszystkim...

Dziękuję z góry za odpowiedzi.
calusy.gif

Kingusiu witaj .Nie wiem co dokladnie Cie interesuje,ale z doswiadczenia :-D wiem,ze ciaza i porod przebiegaja wszedzie tak samo,bez wzgledu na to w jakim kraju mieszkasz ,U KAZDEJ KOBIETY INACZEJ:-D:-D:-D

Przede wszystkim zadnych ginekologow,jesli wszystko jest OK,i nie masz ciazy mnogiej;-).Ciaze prowadza polozne,badanie tylko zewnetrzne,czyli macanie i mierzenie brzuszka,cisnienia.Mnie nawet nie wazyli oprocz pierwszej wizyty.USG 2 razy w 12 i 20 tyg. porod w domu,chyba ze sama na zyczenie pojedziesz rodzic do szpitala,ale jesli masz podstawowe ubezpieczenie to za porod bedziesz musiala zaplacic.
To na poczatek,moim zdaniem najwazniejsze roznice.Dziewczyny pewnie cos podopisuja,ale jesli masz jakies konkretne zpytania to wal smialo.

A przede wszystkim to GRATULKI:-)

Kingusiu witaj .Nie wiem co dokladnie Cie interesuje,ale z doswiadczenia :-D wiem,ze ciaza i porod przebiegaja wszedzie tak samo,bez wzgledu na to w jakim kraju mieszkasz ,U KAZDEJ KOBIETY INACZEJ:-D:-D:-D

Przede wszystkim zadnych ginekologow,jesli wszystko jest OK,i nie masz ciazy mnogiej;-).Ciaze prowadza polozne,badanie tylko zewnetrzne,czyli macanie i mierzenie brzuszka,cisnienia.Mnie nawet nie wazyli oprocz pierwszej wizyty.USG 2 razy w 12 i 20 tyg. porod w domu,chyba ze sama na zyczenie pojedziesz rodzic do szpitala,ale jesli masz podstawowe ubezpieczenie to za porod bedziesz musiala zaplacic.
To na poczatek,moim zdaniem najwazniejsze roznice.Dziewczyny pewnie cos podopisuja,ale jesli masz jakies konkretne zpytania to wal smialo.

A przede wszystkim to GRATULKI:-)

Dziękuję za gratulacje i szczególnie za odpowiedź :tak::-)

Z tym rodzeniem w domu to mnie przestraszyłaś kurcze... trochę dziwnie tam, i chyba będę musiała tutaj w PL urodzić i dopiero z dzieckiem jechać... bo tu mam co 2-3 tygodnie wizytę u gin, i co jakiś miesiąc,półtorej USG ...
zakochany.gif

Na razie to "wstępne" ustalenia z tym wyjazdem do Holandii, jeszcze nic nie wiadomo, ale trzeba się powiadowywać co, gdzie, jak ... i słyszałam od koleżanki, która tam mieszka w Holandii, że (chyba) jest co tydzień ? 150 euro na dziecko.. czy co miesiąc... nie wiem , nie będę zgadywać, ale tak słyszałam...

Kiczowo z tą pracą jest w PL :wściekła/y: człowiek się wkurza nie dość, że jak się coś "złapie" to i tak na krótką metę ta praca i mało płatna :crazy: a jak się zapłaci wszystkie rachunki mieszkaniowe nawet na jedzenie nie starczy... a co dopiero mówić o ciuchach :eek: :wściekła/y:

reklama
Kingusia, wiele z nas przechodzilo ciaze i porod w holandii, wiec jakby co, to pytaj!
Nie trzeba rodzic w domu, jesli chcesz, to mozesz w szpitalu, ale wtedy musisz zaplacic.

Do góry