reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

to i ja sie przywitam

Sencilla, fajnie ze juz jestes bo juz zaczynalam sie martwic, a z Tosienka to jak mowia dziewczyny napewno nic groznego i niedlugo zacznie biegac ;-):tak:

u mnie nic nowego, kolejny dzien z zycia "slonicy" :baffled::baffled::baffled: czyli lezenie bo juz siedziec nawet ciezko tak mnie w dole boksuja :nerd::nerd::nerd:
powoli, powoli widac remontowe postepy - dzisiaj wreszcie wjezdzaja lozeczka do pokoiku i bedzie prawie, prawie gotowy
w czwartek do doktorka jak sie nic nie ruszy a on powie ze wszystko nadal ok, to zaczynam wielkie sprzatanie (chocby na czworaka) moze sie wreszcie rusza na druga strone...:blink:

reklama
Doberek....

Ja wczoraj padłam że nawet nie wiem kiedy...:baffled::zawstydzona/y::sorry2:
Obudzila mnie w nocy o 2 Majka bo jej się pić chciało, a ja niestety nie miałam naszykowane, więc nie obyło się bez krzyku....Myślałam, że pół bloku pobudzi....:-D:-D:tak:
Pogoda u nas do bani...Pochmurno i nawet si nie chce z domu wyłazić.....:szok::baffled:

Sencilla Fajnie, że znów jesteś....Brakowało nam Ciebie kochana!:-D:tak::-)Wypoczęłać pewnie, że:szok:....
A Tosieńka zacznie chodzić, jak przyjdzie jej czas....:tak:;-):-)
Do lekarza oczywiście idź! Nie zaszkodzi sprawdzić...
Moja siora jak była mała to też tak do środka, to mama jej buty na odwrót zakładała....Ortopeda powiedział mamie, że wszystko do 4 lat powinno się unormować.....:tak::tak::tak:

Toola witamy spowrotem...No i oczywiście gratulki z okazji "fasolki"!!!:tak::-D:-)

Ann

My już wróciłyśmy ze spacerku - Claudia pospała aż 10 min :-D
A ruch jak w Rzymie :szok:
Sencilla
fajnie, że jesteś już znami :tak: A z Tosieńką to się nie martw na zapas, jutro się dowiesz co i jak. Powiem tylko tyle, że ja też miałam problem ze stawianiem nóżek, ale w drugą stronę, czyli na zewnątrz i lekarz kazał mamie robić ze mną ćwiczenia poprzez zabawę, żebym stawiała nóżki do środka i tak się naprostowałam :-D

Hej!

Sencilla

Mam nadzieje że wszystko skończy się dobrze;-)...metoda zamiany butów w naszych stronach tez popularna Pauko!:tak::-D
Ann trochę więcej optymizmu...i niemow o sobie "słonica!!!:wściekła/y:
Wygląsz naprawdę fajnie jak na mamusie bliźniaczek przystało!:tak::tak::tak:
A my wrócilismy ze zwierzaków i ...padamy ze zmęczenia!

dzwonilam dzis do poloznych i powiedzialy ze pierwsza wizyta w 8 tygodniu i ze mam zadzwonic za tydzien sie spokojnie umowic, wiec zadzwonie za tydzien raz jeszcze (nie wiem czemu nie mogla mnie od razu zapisac)

dzwonilam tez do ubezpieczyciela i okazalo sie ze mam podstawowe ubezpieczenie ktore nie obejmoje porodu w szpitalu i nie wiem jeszcze czego bo pani nie byla zbyt chetna mi tlumaczyc, powiedziala ze wysla informator i moge sobie porownac ubezpieczenia

teraz nie wiem nawet czy jak sie ubezpiecze na 2010 na full to bede mogla rodzic w szpitalu za darmo i czy sie to oplaca

prosze o porade, macie jakas wiedze na ten temat, jestem ubezpieczona teraz w AGIS mam basispolis

Agasta, ja wlasnie umieram ze zmeczenia po wycieczce rowerowej i tez smaze cukinie. Robie ja na rozne sposoby, a dzis nieco wegetarianizmu, bo sie przejadlam miesem u tesciow i smaze cukinie z ziolami, mieszam z kasza gryczana i orzechami wloskimi :tak: Pychotka.
Toola, jeszcze raz gratuluje! A co do naszego wspolnego weekendowego dnia to dam Ci znac dzis wieczorkiem jak pogadam z R.
Pocieszylyscie mnie z tymi nozkami, uffff, jutro sie dowiem, czy to cos powaznego.
Umieram z glodu, wiec lece jesc. Paaaa!!

reklama
toola ja rodziłam w grudniu 2008 roku i wtedy też miałam podstawowe ubezpieczenie i za poród musiałam zapłacić.
Żadne podstawowe ubezpieczenie nie pokrywa porodu w szpitalu bez wskazań medycznych.
Ja za pród zapłaciłam 430 euro o ile się nie mylę.
I szczerze ci powiem, że jakbyś zmieniła ubezpieczenie na rozszerzony pakiet i miesięcznie będziesz płacić 130 euro żeby nie płacić za poród w szpitalu, to to cię tak samo wyjdzie, jakbyś miesięczne odłożyła parę dych i zapłaciła sama.
Tylko że przy podstawowym pakiecie za kraamzorg musisz pokryć część kosztów sama a przy rozszerzonym nawet eigenbijdrage pokrywa ubezpieczalnia (przy podst pakiecie i 40 godzinach kraamzorg wychodzi, że musisz dopłacić ok 150 euro sama)

Do góry