reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Heparyna w ciąży

Ja wybieram się za tydzień na pierwsza dawkę 😃
A tak wgl ja już po wizycie-dziś usg dopplerowskie. Mała wazy 685 g. Według OM 25+5,wedlug dzisiejszego USG 24+4 a wedlug daty porodu z USG to 25+1 🤷🏻‍♀️ Także wychodzi ze będzie mniejsza niż to wynika z wieku ciąży,lekarz coś wspomniał że pomiar brzuszka jest na 5,6 centyla i waga na 25,5 centyla i trzeba się temu przyjrzeć chociaż przepływy przez łożysko i tętnice maciczne są w porządku.
Wiec na razie nie czeka mnie większa dawka heparyny 🙏🏻
No to będę czekać na relacje z Twoich odczuć po szczepionce!
Tak jak mówisz - pewnie będzie drobniutka dziewczynka :) Pewnie Ty albo tatuś też byliście drobni przy urodzeniu. Ile przypakowałaś w ciąży? Najważniejsze, że przepływy dobre :) A jak coś by się działo, to nie martw się, nasz ulubieniec Pan Krzysztof przyjdzie z pomocą! :) :p

reklama
No to będę czekać na relacje z Twoich odczuć po szczepionce!
Tak jak mówisz - pewnie będzie drobniutka dziewczynka :) Pewnie Ty albo tatuś też byliście drobni przy urodzeniu. Ile przypakowałaś w ciąży? Najważniejsze, że przepływy dobre :) A jak coś by się działo, to nie martw się, nasz ulubieniec Pan Krzysztof przyjdzie z pomocą! :) :p
5 kg przybrała 😃 ja urodziłam się jako wcześniak 2500 g jakoś w 35 tc a narzeczony donoszony 2800 g a ja do wysokich nie należę bo tylko 160 cm a narzeczony 178 cm 😃 wiec chyba mała będzie po mnie
Teraz czekam do poniedziałku na wizytę u mojej ginekolog i porozmawiam na temat szpitala do porodu.

5 kg przybrała 😃 ja urodziłam się jako wcześniak 2500 g jakoś w 35 tc a narzeczony donoszony 2800 g a ja do wysokich nie należę bo tylko 160 cm a narzeczony 178 cm 😃 wiec chyba mała będzie po mnie
Teraz czekam do poniedziałku na wizytę u mojej ginekolog i porozmawiam na temat szpitala do porodu.
Kurde nie gadam z Wami dziewczyny bo wszystkie szczypiory jesteście, a ja jedyna mamasita :p ;)

To faktycznie byliście drobniejszymi maluszkami więc rozmiar malutkiej tak nie zaskakuje. A może jeszcze podgoni :D :). Ale to nie ma znaczenia, najważniejsze, że wszystkie organy zdrowo funkcjonują! Macie już imię? :)

Kurde nie gadam z Wami dziewczyny bo wszystkie szczypiory jesteście, a ja jedyna mamasita :p ;)

To faktycznie byliście drobniejszymi maluszkami więc rozmiar malutkiej tak nie zaskakuje. A może jeszcze podgoni :D :). Ale to nie ma znaczenia, najważniejsze, że wszystkie organy zdrowo funkcjonują! Macie już imię? :)
Tak,będzie Laura 😃 No drobna to przy porodzie byłam teraz to jak byczek się czuje 😃 ciąża daje mi w kość ale gdy patrze na usg lub gdy kopie to od razu uśmiech na twarzy 😃
Wyprawkę masz już kompletna czy dużo rzeczy zostało Ci po starszym synku?

Tak,będzie Laura 😃 No drobna to przy porodzie byłam teraz to jak byczek się czuje 😃 ciąża daje mi w kość ale gdy patrze na usg lub gdy kopie to od razu uśmiech na twarzy 😃
Wyprawkę masz już kompletna czy dużo rzeczy zostało Ci po starszym synku?
Śliczne imię ❤️ o tak, te usg to zwieńczenie wielu trudów. Ja ogólnie czuję się dobrze, poza niezliczonymi nocnymi wędrówkami do toalety, co przeklada się na słaby sen, a w dzień mój mały półtoraroczny struś pędziwiatr daje mi w kość 😁 a Tobie co dokucza z dolegliwości? Wiesz co, aż mi głupio ale ja dla maluszka tylko potrzebuję pieluszki kupić 😁 a jak u Ciebie z wyprawką?

Śliczne imię ❤️ o tak, te usg to zwieńczenie wielu trudów. Ja ogólnie czuję się dobrze, poza niezliczonymi nocnymi wędrówkami do toalety, co przeklada się na słaby sen, a w dzień mój mały półtoraroczny struś pędziwiatr daje mi w kość 😁 a Tobie co dokucza z dolegliwości? Wiesz co, aż mi głupio ale ja dla maluszka tylko potrzebuję pieluszki kupić 😁 a jak u Ciebie z wyprawką?
U mnie już zbliża się ku końcowi 😃 udało mi się kupić wózek używany 2 miesiące w super cenie w tym tygodniu,resztę kompletowałam wcześniej i teraz mam spokojna głowę 😃
U mnie zgaga wygrywa No i te wycieczki do łazienki tez nie są niczym przyjemnym szczególnie gdy dostanie się w pęcherz 😛 ale licze ze jeszcze z 11 tygodni i w końcu zobacze się z ta mała istota. Skoro i tak mam rodzic szybciej to może i wykluje się w 36 tyg 😃

No to super :) Ja też wózek kupiłam na olx. Taki do wożenia dwóch stworków rok po roku 😁 a obecny już wystawiłam na sprzedaż. Ooo tak mój mały też się wkręca w pęcherz a to średnia przyjemność jak pęcherz jest nie opróżniony. W sobotę idę do ginekologa. Ciekawe ile już waży. Jeśli Twoja mama rodziła w 35tc, Ty też masz szansę wcześniej urodzić :) u mnie nie ma złudzeń, będę hipopotamem do 41 tc😁

No to super :) Ja też wózek kupiłam na olx. Taki do wożenia dwóch stworków rok po roku 😁 a obecny już wystawiłam na sprzedaż. Ooo tak mój mały też się wkręca w pęcherz a to średnia przyjemność jak pęcherz jest nie opróżniony. W sobotę idę do ginekologa. Ciekawe ile już waży. Jeśli Twoja mama rodziła w 35tc, Ty też masz szansę wcześniej urodzić :) u mnie nie ma złudzeń, będę hipopotamem do 41 tc😁
Miała gestoze dlatego poród w 8 miesiącu 😃 ja licze jednak na ten wrzesień,minimum 36 tydzień bo tak już się nawet nastawiam 😃 ja ginekologa mam w poniedziałek,jutro czeka mnie krzywa cukrowa.
Czy Twój ginekolog mówił coś o zwiększaniu wizyt nie długo? Ja od lipca będę miała co 2-2,5 tyg wizytę aż do rozwiązania

Miała gestoze dlatego poród w 8 miesiącu 😃 ja licze jednak na ten wrzesień,minimum 36 tydzień bo tak już się nawet nastawiam 😃 ja ginekologa mam w poniedziałek,jutro czeka mnie krzywa cukrowa.
Czy Twój ginekolog mówił coś o zwiększaniu wizyt nie długo? Ja od lipca będę miała co 2-2,5 tyg wizytę aż do rozwiązania
powodzenia na cukrowej, pewnie jesteś już po :) Ja robiłam w zeszłą sobotę. Zwykle nie mam problemów z pobieraniem krwi, ale tym razem nic nie szło :( Kilka kobiet mnie kuło, ręce, dłonie. Makabra. Nie mam cukrzycy, ale w międzyczasie między pobraniami przyjęłam heparynę i mi śmiesznie niski wynik cukru po 2h wyszedł. Smacznego napoju cytrynowego :p Mi babeczki podały schłodzony haha! A mój ginekolog nic nie mówi, ale sama myślę, że zaproponuję, żebyśmy się, częściej spotykali, raz na 2-3 tygodnie :)

reklama
powodzenia na cukrowej, pewnie jesteś już po :) Ja robiłam w zeszłą sobotę. Zwykle nie mam problemów z pobieraniem krwi, ale tym razem nic nie szło :( Kilka kobiet mnie kuło, ręce, dłonie. Makabra. Nie mam cukrzycy, ale w międzyczasie między pobraniami przyjęłam heparynę i mi śmiesznie niski wynik cukru po 2h wyszedł. Smacznego napoju cytrynowego :p Mi babeczki podały schłodzony haha! A mój ginekolog nic nie mówi, ale sama myślę, że zaproponuję, żebyśmy się, częściej spotykali, raz na 2-3 tygodnie :)
Tez dostałam schłodzony ale tym razem było źle. Robiłam krzywa w 10 tc ale wtedy było super,teraz na wymioty mi się zbierało,ciemno przed oczami,pot mnie oblał No masakra jednym słowem. Położyli mnie na łóżku i tak 20 min leżałam bo myślałam ze odjadę 😛 teraz do 16 czekam na wyniki i oby były dobre 🙏🏻

Do góry