reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Heparyna w ciąży

Biorę Encorton 10 od początku i już mam dosyć puchnięcia. A biorę encorton od kiedy wyszły mi dodatnie przeciwciała przeciwjądrowe - może od 5 tygodnia ciąży. :)
Pisałam do mojego ginekologa, napisał mi ze mam dla spokoju brać 2x5mg dziennie :) w odstępie czasowym
Juz w tygodniu ana1 ana2 powinny być i do tego czasu nie mogę opuszczać mojego zestawu stałego. Chciałabym żeby przepisał mi Neoparin, ale rodzinny nie chciał. Muszę poprosić ginekologa.

reklama
2x5mg to ta sama dawka tylko rozłożona w czasie. Boje się opuchnięcia tez, ale jak ma pomoc to jestem
Gotowa na wszystko ♥️☺️

Hej to znów ja 🙌☀️ Pierwsza wizyta u endo - tarczyca średnio w formie, guzek 6mm. Letrox 1x1 50. Ogólnie nie jest złe, ale tak jakby niedoczynnosc była mała sadzać po usg tarczycy.
Działamy z mężem w czerwcu, nie poddajemy się

Kochana, najważniejsze to się nie denerwuj. Może spróbuj jeszcze porozmawiać z mężem i wyjaśnijcie sobie co jest nie tak. Faceci czasami są jak małe dzieci i nie myślą racjonalnie. Może przemyśli jeszcze sprawę, a potem będzie żałował. Trzymam kciuki za Was ✊✊✊

Kochana, najważniejsze to się nie denerwuj. Może spróbuj jeszcze porozmawiać z mężem i wyjaśnijcie sobie co jest nie tak. Faceci czasami są jak małe dzieci i nie myślą racjonalnie. Może przemyśli jeszcze sprawę, a potem będzie żałował. Trzymam kciuki za Was ✊✊✊
Dziękuję, ze odezwalas się.

Ostatnia edycja:
Witam wszystkie.
Dziewczyny jestem załamana, mąż mnie zostawił i zażądał rozwodu. Stwierdził, ze już nie chce ze mną być. Boje się tez o maleństwo bo teraz ciągły płacz i nerwy napewno nie wpływają pozytywnie na ciąże 😔
🙌wysyłam dużo pozytywnych myśli do ciebie i dziecka 💚

Witam wszystkie.
Dziewczyny jestem załamana, mąż mnie zostawił i zażądał rozwodu. Stwierdził, ze już nie chce ze mną być. Boje się tez o maleństwo bo teraz ciągły płacz i nerwy napewno nie wpływają pozytywnie na ciąże [emoji17]
Jak się sprawy mają?
Dalej chcę rozwodu ?
Czy już doszliscie do porozumienia?

reklama
@Idalia B. Hej co tam u ciebie jak synek?Jak się czujesz? Ja zaczelam 21tydz ciąży. Mała kopie jak szalona 😁 wczoraj chyba miała dyskotekę w brzuchu 🤣brzuchol mam już napięty coraz gorzej mi się robi zastrzyki ale uciekam też w boki tak jak ty tylko ze mnie boli to potwornie 🙈 miałam robiony test potrójny bo na papę za późno się zdecydowałam. Wszystko wygląda ok. Połówkowe tez juz za mną i też lekarz mówi że wszystko Oki. Narządy ma mała na miejscu. Serduszko zdrowe. Przytyłam 6kg 🙈🙈ale czuję się dobrze. W nic się nie mogę zmieścić bluzki za krótkie przez brzuch ja zawsze nosiłam wszystko dopasowane i teraz nic nie pasuje 🤣🤣 musiałam kilka koszulek kupic. Poluje jeszcze na jakieś sukienki żeby jakoś przetrwać lato 😁

Do góry