reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Heparyna w ciąży

Jakos jeszcze oficjanie nikt mi nie wyliczal terminu, ale pewnie koniec marca by wypadal... A u Ciebie?
Dziwne , że żaden lekarz jeszcze ci nie powiedział o terminie tym bardziej , że u Ciebie już 12 tydzień . Generalnie uznaje się najdokładniejsze badanie USG z 8-9 tygodnia ciąży. No ale jak nie USG no to przecież jeszcze jest termin z miesiączki, które można sobie samemu wyliczyć na kalkulatorach ciązy i porodu zamieszczonych na necie.
Ja miałam miesiączkę 16 czerwca i wg niej termin 23 marca ale wg USG , które pokrywa się z "miłosną nocą" termin mam na 19 marca. Dziś mam 13 tygodni i 2 dni. Za mną już genetyczne i podejrzenie , że będzie dziewczynka (wg 2 lekarzy)

reklama
Dziwne , że żaden lekarz jeszcze ci nie powiedział o terminie tym bardziej , że u Ciebie już 12 tydzień . Generalnie uznaje się najdokładniejsze badanie USG z 8-9 tygodnia ciąży. No ale jak nie USG no to przecież jeszcze jest termin z miesiączki, które można sobie samemu wyliczyć na kalkulatorach ciązy i porodu zamieszczonych na necie.
Ja miałam miesiączkę 16 czerwca i wg niej termin 23 marca ale wg USG , które pokrywa się z "miłosną nocą" termin mam na 19 marca. Dziś mam 13 tygodni i 2 dni. Za mną już genetyczne i podejrzenie , że będzie dziewczynka (wg 2 lekarzy)
W sumie moze nie podali, bo mozna sobie latwo samemu wyliczyc.... no nie wiem.... wg OM wychodzi chyba wlasnie jakos 30marca, a wg usg tego z 10t jakos jak sama przelicze to 4 kwietnia? Pierwsze dziecko urodzilam 4 dni przed terminem, wiec to tez moze sie ciut zmienic...

w kazdym razie jakby nie bylo mamy termin w podobnym czasie :)

a jak sie czujesz? masz juz przyplyw energii?

W sumie moze nie podali, bo mozna sobie latwo samemu wyliczyc.... no nie wiem.... wg OM wychodzi chyba wlasnie jakos 30marca, a wg usg tego z 10t jakos jak sama przelicze to 4 kwietnia? Pierwsze dziecko urodzilam 4 dni przed terminem, wiec to tez moze sie ciut zmienic...

w kazdym razie jakby nie bylo mamy termin w podobnym czasie :)

a jak sie czujesz? masz juz przyplyw energii?
O niee. Właśnie mnie mdli i boli głowa. Szybko się męczę. Mam problemy ze spaniem , napady złości i płaczu. Energii jakoś brak

@jadzia2309 ja brałam neoparin cała ciąże + połog.. ;) No i gratulacje kolejnej dzidzi!

@--Aga-- Dziękuję bardzo:) trochę mnie przeraziłaś tym ze brałaś całą ciążę i połóg :/... a dopiero 15 tydzien a juz odliczam kiedy sie to skonczy. A jak rodziłaś naturalnie czy mialaś cc? Ja pierwsza mialam cc ale chcialabym sporobowac naturalnie. Pozdrawiam

@jadzia2309 rodziłam sama ;) i o dziwo, mimo że gin mówił inaczej, dostałam znieczulenie. Ma minąć minimum 24h od zastrzyku, żeby podali znieczulenie, ale zrobili mi na miejscu badanie na krzepliwość krwi i mogłama dostać ;) do zastrzyków da się przyzwyczaić.. Choć nigdy ich nie polubiłam ;P

Napisane na PRA-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

u mnie badania w porzadku i termin na poczatke kwetnia - 6 dni do tylu jestem w stosunku do daty OM... ja pierwsze dziecko rodzilam bez znieczulenia i mam nadzieje, ze sie uda teraz ze znieczuleniem, bo to bylo ciezkie przezycie... ale z tego co piszecie, nie jest to niemozliwe :)

u mnie badania w porzadku i termin na poczatke kwetnia - 6 dni do tylu jestem w stosunku do daty OM... ja pierwsze dziecko rodzilam bez znieczulenia i mam nadzieje, ze sie uda teraz ze znieczuleniem, bo to bylo ciezkie przezycie... ale z tego co piszecie, nie jest to niemozliwe :)
Czemu nie możliwe? Ja zrobiłam zastrzyk o 22 a o 23 odeszły mi wody. Tylko że ja miałam problem bo zrobiło mi się mało płytek krwi na koniec ciąży, 100tys. I dlatego nie mogłam mieć znieczulenia. O 8 rano na porodowce jeszcze mi puścili krew na badania czy mi jakoś magicznie nie wzrosły żeby podać znieczulenie zo. Nie było problemu z tym że zrobiłam zastrzyk.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Hej:)
Widzę, że macie bardzo duże doświadczenie z lekami p/zakrzepowymi i chciałam się dowiedzieć czy przy stosowaniu heparyny robicie jakieś kontrolne badania krwi, np. Ddimery?

reklama
Hej:)
Widzę, że macie bardzo duże doświadczenie z lekami p/zakrzepowymi i chciałam się dowiedzieć czy przy stosowaniu heparyny robicie jakieś kontrolne badania krwi, np. Ddimery?
Ja robiłam tylko raz Ddimery, a tak to układ krzepnięcia parę razy i chyba nic więcej. Ale ja brałam tylko profilaktycznie heparyne w małej dawce. Gin mi zlecal

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry