0202oliwcia
Fanka BB :)
Ja rano brałam acard a wieczorem Clexan mój lekarz zalecal zeby odstep miedzy jednym a drugim był 12 godzin
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja rano brałam acard a wieczorem Clexan mój lekarz zalecal zeby odstep miedzy jednym a drugim był 12 godzin
Mi w szpitalu robili o 22 bo podobno ma się robić na noc więc ja robiłam wieczoramiJa nie biorę acardu, chodziło mi o najlepsze działanie leku[emoji6]
---22tc---
Ja kupuje neoparin za 3,20. Zamiennik. Ale od początku więc bez zmian. Ale mówiła mi gin ze po cesarce mam mieć swoje zastrzyki bo oni w szpitalu mają clexane.Ja mam za soba jedna ciążę na ckexane 0,6 i teraz jestem w drugiej - 7 tydz i ta sama dawka.
Na siniaki polecam masc arnikową - tanie i naturalne a świetnie działa.
Zastanawiam sie nad zamianą clexan na ten generyk refundowany - ktoś zmieniał?
Dokładnie. Przecież skład jest ten sam.@NomiMalone Ja do porodu dostałam znieczulenie mimo heparyny
@kameleon @dreamscometrue ja od początku ciąży brałam neoparin. Tani, dobry, ogólnie dał radę skład taki sam, milion leków ma tańsze zamienniki. Taka polityka mój lekarz od razu powiedział, żeby brać ten refundowany.
Napisane na PRA-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom
Jestem w 31 tygodniu. Od początku na zastrzykach i acardzie [emoji5] siniaków coraz mniej. Najwięcej miałam ich do 20 tygodnia. Acard mam odstawić w 34 tygodniu.Hej dziewczyny jestem tu nowa ale juz mam spore doswiadczenie.. jestem po 3 poronieniach jedej ciazy zdrowej i teraz ciaza druga Diagnoza trombofilia, mutacja genu MTHFR itp... moja pierwsza ciaze przeszlam na Clexane 0,4 bralam ja do 5,5 miesiaca ptem przeszlam na Acard i bralam do 36 tygodnia. teraz zmienilam lekarza i kazal brac to i to naraz. aktualnie biore preparat Neoparin bo jest tanszy na znizke kosztuje 3,2 a clexane ok 35 czy jakos tak. Na szczezcie teraz leki te w ciazy sa refundowane bo w tamtej noestety placilam na 100%. Siniaki oczywiscie sa i wlasnie czekam na wizyte aby dowiedziec sie jak dlugo jeszcze bede brala te zastrzyki bo brzuch rosnie a mi sie coraz gorzej daje pozdrawiam i zycze wszystkiego dobrego
Ja pytałam lekarza mówił ,że Clexane można brać o każdej godzinie , nawet razem z acardem. Mimo to ja acard biorę rano a clexane wieczorem .Ja rano brałam acard a wieczorem Clexan mój lekarz zalecal zeby odstep miedzy jednym a drugim był 12 godzin
Jakos jeszcze oficjanie nikt mi nie wyliczal terminu, ale pewnie koniec marca by wypadal... A u Ciebie?Ja pytałam lekarza mówił ,że Clexane można brać o każdej godzinie , nawet razem z acardem. Mimo to ja acard biorę rano a clexane wieczorem .
Byłam wczoraj na wizycie u swojego gin i zlecił mi jakieś badanie by dobrać dawkę clexane gdyż wyszedł mi za niski poziom białka S. Dodatkowo już odstawił mi Encorton.
Misha84 na kiedy masz termin ? Czyżby marzec ?